Friday, December 3, 2010

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ, Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ "ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ"















ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ, Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,
Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΙΑΓΚΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ “ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
============

Καυμό το είχαμε να ακούσουμε κάτι καλό από το Υπουργείο Παιδείας! Επιτέλους! Εχουμε εγκύκλιο που συνιστά την ανάρτηση εικόνων στα σχολεία! Συγχαίρουμε τον κ. Νικολόπουλο για την ωραία εγκύκλιο και αναμένουμε πολλά παρόμοια βήματα προς την ορθή κατεύθυνση.

Αφού είδαν και αποείδαν οι “φωταδιστές” κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό που εμποδίζει την πρόοδο των παιδιών μας στα σχολεία είναι οι εικόνες του Χριστού και της Παναγίας!!! και έτσι βάλθηκαν με υπερβάλλοντα ζήλο να κατεβάσουν τις εικόνες του Κυρίου και της Θεοτόκου από τις αίθουσες διδασκαλίας για να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα!!!

Αντιλαμβάνομαι ότι θα διερωτάσθε πώς ακριβώς καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα επειδή υπάρχουν εικόνες στις αίθουσες διδασκαλίας! Δυστυχώς δεν είμαι σε θέση να λύσω την απορία σας.

Μπορώ όμως να σας παραπέμψω στο κατάλληλο πρόσωπο για να σας δώσει πλήρη θεολογική κατοχύρωση της “θεολογίας” της καθαίρεσης των εικόνων από τις αίθουσες των σχολείων: Τον κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, Διδάκτορα θεολογίας, Σύμβουλο των Θρησκευτικών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, Διευθυντή της “Θεολογίας” του επίσημου περιοδικού της Εκκλησίας, πνευματικό πατέρα των “Καιροσκόπων” και υπεύθυνο διοργάνωσης του Γ’ Συνεδρίου των Θεολογικών Σχολών το 1913.

Διερωτάσθε γιατί σας παραπέμπω σε θεολόγο με τόσο πλούσιο βιογραφικό; Επειδή ο κ. Γιαγκάζογλου - και τα πνευματικά του τέκνα οι “Καιροσκόποι” - υποστηρίζουν την καθαίρεση των εικόνων από τις αίθουσες διδασκαλίας!!!

Και αν τυχόν έχετε την απορία: Μα καλά! Δεν είναι θεολόγοι; Δεν είναι χριστιανοί; Οι εικόνες τους ενόχλησαν να πάρει η ευχή;

Πατέρες και αδελφοί. Πιστέψετε με! Οι απορίες σας είναι και δικές μου απορίες!

Αφήνω κατά μέρος την ασέβεια του θέματος. Σκεφτείτε την ανοησία του πράγματος. Τα προβλήματα της παιδείας θα λυθούν και τα παιδιά μας θα νιώσουν ότι τα δικαιώματά τους δεν καταπατούνται αν δεν υπάρχουν εικόνες στις αίθουσες διδασκαλίας!!!

Και όποιος αντέχει να ακούει τέτοια μαργαριτάρια!!!


Υ.Γ.:

Προσοχή!

Οσοι πάσχετε από υπέρταση, καρδία, διαβήτη, κτλ. μην τολμήσετε να διαβάσετε το άρθρο του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου στην "Ιδιωτική Οδό" χωρίς να πάρετε τα χάπια σας σε διπλή δόση.

Μεταφέρω το εξής απόσπασμα για να γευθείτε τους ηδύποτους καρπούς της θεολογικής σοφίας του: "Την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών της Μητρόπολης Δημητριάδος", λέγει ο κ. Ανδριόπουλός μας, "αν δεν υπήρχε έπρεπε να την είχαμε εφεύρει"!!!

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται αναφορά και σε άλλα διαμάντια του άρθρου. "Εξ όνυχος τον λέοντα"!

Πώς λεγόταν, να πάρει η ευχή, εκείνος ο Χάνος της Κίνας που έκοβε τη γλώσσα των υπουργών του όταν έλεγαν μεγάλης ολκής ανοησίες;

Γι' αυτό επιμένω!

Πρώτα τα χάπια σας σε διπλή δόση και μετά διαβάζετε το άρθρο!!!

Δεν έχει το Θεό του ο χριστιανός!

Παραθέτουμε στη συνέχεια την εγκύκλιο που μας έδωσε αφορμή για τις πιο πάνω σκέψεις.

*****

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
===============

Απαντώντας στο με αρ πρ. 2686/20-05-09 έγγραφο σας, σχετικά με την ανάρτηση εικόνων στις αίθουσες διδασκαλίας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Σύμφωνα με την παρ. 1°, άρ.1 του Ν. 1566/1985 (Φ.Ε.Κ. 167/τ.A/ 30 - 09 - 85) ένας από τους σκοπούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι να υποβοηθήσει τους μαθητές να διακατέχονται από πίστη προς την πατρίδα και τα γνήσια στοιχεία της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης».

Επιπλέον, το ΥΠ.Ε Π. Θ., με την με αρ. πρ. 1031 α/ 16-02-87 Υπουργική Απόφαση του τότε Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Αντώνη Τρίτση, ζήτησε από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να μεριμνήσουν για την ανάρτηση εικόνων του Χριστού, που είχε εκτυπώσει ο Ο.Ε.Δ.Β., στις αίθουσες διδασκαλίας.

Επομένως, η ανάρτηση των εικόνων στις αίθουσες διδασκαλίας συμβάλλει στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών, είναι σύμφωνη με την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

No comments:

Post a Comment