Wednesday, December 8, 2010

Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: "Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ"


Δυστυχώς Γέροντα!

Οχι μόνον δεν πρόκειται να χτυπήσει καμπάνες η Εκκλησία της Ελλάδος για το μάθημα των θρησκευτικών - όπως έκανε η Εκκλησία της Βουλγαρίας - αλλά ο Γιαγκάζογλου, οι “Καιροσκόποι” και οι άλλοι εχθροί του υποχρεωτικού και ομολογιακού μαθήματος των θρησκευτικών καλύπτονται υπό τας φιλοστόργους πτερύγας του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Π. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ: “Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ”
=======

Στο αρχονταρίκι του Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 (δείτε το σχετικό video στην ιστοσελίδα της Ι.Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου) ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης έκανε αναφορά στην Εκκλησία της Βουλγαρίας και την προσπάθειά της να εισάγει ορθόδοξο χριστιανικό μάθημα θρησκευτικών στα σχολεία. Ο π. Θεόδωρος ανέγνωσε σχετικό κείμενο του περιοδικού «Εκκλησία»:

Σχολιάζοντας την είδηση αυτή ο π. Θεόδωρος Ζήσης τόνισε: «Εκεί λοιπόν που είχαν επί χρόνια κομμουνισμό, αθεΐα και είχαν βγάλει τα Θρησκευτικά από τα σχολεία, τώρα ξεσηκώνεται η Εκκλησία και χτυπάει καμπάνες για να μπούνε τα Θρησκευτικά στα σχολεία και να μπει η Ορθοδοξία μέσα στο σχολείο. Και εμείς εδώ;....Εμείς εδώ με τη Δραγώνα και με τους αθέους βγάζουμε τα Θρησκευτικά από τα σχολεία, κάνουμε ποραιρετικό το μάθημα των Θρησκευτικών, κατεβάζουμε τις εικόνες από παντού και δυστυχώς εδώ δεν ηχούν καμπάνες, δεν διαμαρτύρονται όσο θα έπρεπε. Είναι τόσο πολύ σοβαρό το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών που θα έπρεπε η Εκκλησία να χτυπήσει καμπάνες και να κηρύξει εαυτήν εν διωγμώ, όπως είχε πει ο Μητροπολίτης Σεραφείμ. Εντούτοις δεν το κάνουμε αλλά συμπορευόμαστε – οι ηγέτες της Εκκλησίας συμπορεύονται με την Πολιτεία».


ΠΗΓΗ:

Θρησκευτικά

No comments:

Post a Comment