Wednesday, December 8, 2010

ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"









ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==================

Εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευσή μας για την αναβλητική και μεσοβέζικη στάση της Συνόδου. Το θέμα είναι απλό. Χρειάζεται ξεκάθαρη απόφαση: ΟΧΙ στην παραλαβή της “Κάρτας του πολίτη”, είτε έχει, είτε δεν έχει το 666. Η ανθρώπινη ελευθερία και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμες.


Ποιος νουνεχής άνθρωπος εμπιστεύεται τους άθεους κρατούντες ότι έχουν την ικανότητα ή την ευαισθησία να σεβαστούν την αλήθεια;


Ποιους τους εμπιστεύεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου;


Ποια αξιοπιστία έχουν ότι θα τηρήσουν τα όποια συμφωνηθέντα;


Πολλή “σύνεση” εκ μέρους της Συνόδου. Πολλή εμπιστοσύνη και πίστωση με καλές προθέσεις προς τους εντελώς ανάξιους κάθε εμπιστοσύνης κυβερνώντες.


Η Διοικούσα Εκκλησία και οι πιστοί δεν μπορούμε να είμαστε ουραγοί των εξελίξεων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το “Ριζοσπάστη” και τον όποιο κουλτουριάρη να παίρνουν πρωτοβουλίες για τα σημαντικά θέματα και να ακολουθούμε βαρυγκομώντας σαν σκυλάκια στην ουρά.


Πολύ φαιά ουσία σπαταλήθηκε για την ερμηνεία του 666 την ώρα που οι άθεοι κυβερνώντες προωθούσαν τα σχέδια τους. Είτε ερμηνεύεται με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο, είτε η κάρτα έχει τον δυσώνυμο αριθμό, είτε δεν τον έχει, οι χριστιανοί ΔΕΝ πρέπει να συναινέσουν στη φαλκίδευση της ανθρώπινης ελευθερίας και αξιοπρέπειας.


Ολοι έπρεπε να μπουν στη μάχη κατά της “Κάρτας του πολίτη” ασχέτως των όποιων ερμηνευτικών προσεγγίσεων της Αποκάλυψης υιοθετούν.


Ευτυχώς οι καλοί πατέρες και αδελφοί περί τον π. Σαράντη άνοιξαν το δρόμο και η αδελφότητα του “Σωτήρα”, ο “Ορθόδοξος Τύπος”, ο κ. Τσελεγγίδης και πολλοί ιεράρχες έρριξαν το βάρος τους στον αγώνα και έτσι οι πιστοί προπορεύθηκαν των εξελίξεων.


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, όμως, όπως φάνηκε με την τελευταία της ανακοίνωση, κολοκυνθιζει το θέμα. Αντί να κάνει την κίνηση ΜΑΤ που θα καθοδηγούσε τις εξελίξεις προσέφυγε στην προσφιλή της τακτική "περίμενε και θα δούμε".


Αυτό δα έλειπε! Να περιμένουμε τους Κουκουέδες να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι χριστιανοί να παρακολουθούμε από τα θεωρεία της αδιαφορίας τον αγώνα ή να ακολουθούμε μοιρολατρικά σαν σκυλάκια τους άθεους και να τους αφήνουμε την πρωτοπορία της υπεράσπισης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ελευθερίας.


Ετσι μας θέλει ο Χριστός; Ουραγούς; Οχι στην εμπροσθοφυλακή;


Παραθέτουμε στη συνέχεια τρία σχόλια από τα καλά ιστολόγια τα “Θρησκευτικά”, το “Ορθόδοξο Παρατηρητήριο” και τη “Χριστιανική βιβλιογραφία” αναφορικά με τη νέα νερόβραστη ανακοίνωση της Συνόδου για την “Κάρτα του Πολίτη”.


*****


"ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ": ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΤΗ ΛΗΨΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

===============


Η πολυαναμενόμενη οριστική τοποθέτηση της Συνόδου για την Κάρτα του Πολίτη δεν πραγματοποιήθηκε ούτε και σήμερα. Το Ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι Συνοδικοί Μητροπολίτες μεταθέτει για μια ακόμη φορά τη λήψη απόφασης στο μέλλον. Η παρακολουθούσα "με ανύστακτο ενδιαφέρον" το θέμα Σύνοδος αντί να καθησυχάσει τον πιστό λαό για την Κάρτα του Πολίτη, δημιουργεί πολύ μεγάλη ανησυχία στους πιστούς για το μέγεθος της συνοδικής αναποφασιστικότητας και του αρχιεπισκοπικού φιλοκυβερνητισμού. Είναι απορίας άξιον πως μετά από τις αντιδράσεις τόσων πιστών, κληρικών, θεολόγων και άλλων επιστημόνων αλλά και μετά τις σαφείς κατά της Κάρτας τοποθετήσεις πλήθους Ιεραρχών και των συνάξεων των κληρικών τους, πως μετά από όλα αυτά η Σύνοδος δεν ξεκαθαρίζει την αντίθεσή της προς την προτεινόμενη Κάρτα του Πολίτη.


Η διαβούλευση για την Κάρτα τελειώνει σε λίγες μόνο μέρες (12/12/2010) και η Σύνοδος αναμένει το σχετικό νομοσχέδιο για να τοποθετηθεί οριστικά. Δεν ανέγνωσαν οι Συνοδικοί και η συσταθείσα για το θέμα επιτροπή τα κείμενα του καθηγητή Τσελεγγίδη, άλλων νομικών και επιστημόνων; Δεν αφουγκράστηκαν την κραυγή του πιστού λαού που διατρανώνει την άρνησή του στην παραλαβή της Κάρτας; Αντί όλων αυτών, δείχνουν εμπιστοσύνη στους κυβερνητικούς αξιωματούχους; Δεν πείσθηκαν ακόμη για την κυβερνητική γραμμή προώθησης στην πατρίδα μας των ιδεών και των μεθόδων της Νέας Τάξης πραγμάτων.


ΠΗΓΗ:


Θρησκευτικά



*****


Παρατηρήσεις και σχόλια του “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ”

================


Ελπίζαμε ότι αυτή την φορά η Ιερά Σύνοδος θα είχε αντιληφθεί την αναξιοπιστία των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων στις οποίες έδινε μεγάλο βάρος στο προηγούμενο σχετικό ανακοινωθέν (βλ.εδώ) και την "κοροϊδία" από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών, της οποίας το περιεχόμενο περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο στην ευγενέστατη επιστολή του αξιότιμου πανεπιστημιακού καθηγητή και μελους της ειδικής συνοδικής επιτροπής κ. Τσελεγγίδη (βλ.εδώ).


Μεταξύ των άλλων (για τα οποία έχουμε εκφράσει τις εκτιμήσεις μας) ο αξιότιμος κ. Τσελεγγίδης τόνιζε:


"...Και ενώ τα στελέχη της κυβέρνησης διαβεβαίωσαν την Ιερά Σύνοδο ότι από τις αρχές του 2011 θα δοθεί το σχέδιο νόμου προς διαβούλευση, εσείς την ίδια ημέρα αναρτήσατε την δική σας ανακοίνωση και καλείτε τους πολίτες προς διαβούλευση.


Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι πέραν του ότι μας κρατάτε σε πλήρη άγνοια, επί πλέον μεθοδευμένα προβαίνετε και σε παραπληροφόρηση ενός από τους σπουδαιότερους φορείς, που είναι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και τα μέλη της εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού Λαού.


Δεν θέλουμε, βεβαίως, να πιστέψουμε ούτε και ότι η ενέργειά σας αυτή έχει ως βαθύτερο σκοπό να διακρίνει προς τα πού θα κινηθεί η διαμαρτυρία των Ελλήνων πολιτών. ..."


Είχε κάθε δίκιο ο κ. Τσελεγγίδης να "αγανακτήσει" και ως καθηγητής Πανεπιστημίου και ως μέλος της ειδικής συνοδικής επιτροπής με τα χονδροειδέστατα αυτά δείγματα ασυνέπειας μεταξύ των λόγων και των έργων της κυβέρνησης, όταν μάλιστα είχε τις επίσημες "διαβεβαιώσεις" της πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας, με την οποία είχε συναντηθεί λίγες ώρες πρίν τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη της ειδικής συνοδικής επιτροπής.


Υποθέτουμε ότι κατα την χθεσινή κρίσιμη συνεδρίαση της ειδικής συνοδικής επιτροπής, στην οποία ως γνωστόν ανέθεσε η Ιερά Σύνοδος την μελέτη όλων των στοιχείων και παραμέτρων γύρω απο την "κάρτα του πολίτη", θα συζητήθηκαν και οι προβληματισμοί για την αξιοπιστία των κυβερνητικών υποσχέσεων και διαβεβαιώσεων.


Είναι επίσης βέβαιο ότι ο διεθνούς φήμης επιστήμων της πληροφορικής και της "ψυχοκυβερνητικής", αξιότιμος καθηγητής κ. Γιαννακουδάκης, εάν είναι αλήθές ότι εκλήθη απο την επιτροπή, θα κατέθεσε με ενάργεια τις απόψεις του γύρω απο τις τεχνικές και λειτουργικές παραμέτρους της "Κάρτας του πολίτη".


Κάτι επίσης που μας κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός ότι στο σημερινό της ανακοινωθέν, η Ιερά Σύνοδος δεν κάνει απολύτως καμία αναφορά στην ειδική συνοδική επιτροπή, η οποία όπως προείπαμε συνεδρίασε χθές το απόγευμα, ούτε αναφέρει έστω και ένα εκ των σημείων της εισηγήσεώς της, την οποία ασφαλώς και θα παρέλαβε πρίν την έκδοση του ανακοινωθέντος.


Κατόπιν τούτων θεωρούμε όχι μόνο "ημιτελική" την σημερινή τοποθέτηση της Ιεράς Συνόδου αλλά και "ημιτελή" εφ΄όσον δεν αποφαίνεται για ένα ζήτημα που ταλανίζει τόσον καιρό το ποίμνιό της.


Γιατί δεν ανακοινώθηκε μαζί με το ανακοινωθέν και το περιεχόμενο της εισηγήσεως της ειδικής συνοδικής επιτροπής;


Είναι δυνατόν να ελπίζει η Ιερά Σύνοδος ότι θα έχει τον χρόνο ή τις ευκαιρίες ώστε να "παρεμβαίνει, οσάκις κρίνει τούτο σκόπιμο, σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ";


Αν μέχρι χθές, αυτό που εισέπραξαν εκ του επισήμου διαλόγου με την κυβέρνηση, ήταν ο αιφνιδιασμός και η διάψευση των υπεσχημένων, τι είναι αυτό που κάνει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου να θεωρούν ότι αύριο δεν θα δεχτούν έναν άλλο χειρότερο και τραγικό για όλους μας αιφνιδιασμό, όπως π.χ την ανακοίνωση της ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ για την "κάρτα του πολίτη"


Τότε βέβαια, όπως δηλώνεται στο σημερινό ανακοινωθέν, η Ιερά Σύνοδος θα ανακοινώσει στους πιστούς την τελική της τοποθέτηση.


Αν σήμερα η Ιερά Σύνοδος είχε βγάλει ένα ανακοινωθέν όπως τότε το 1996 που ευθέως μας καλούσε να μην παραλάβουμε τις "νεες ηλεκτρονικές ταυτότητες", αυτό αφ’ ενός θα στήριζε πνευματικά και ψυχολογικά το ποίμνιο και αφ’ ετέρου θα είχε την πιθανότητα να προκαλέσει και μία ωφέλιμη για τους Χριστιανούς κυβερνητική απόφαση.


Με το σημερινό ανακοινωθέν όμως , η αγωνία μας παρατείνεται και ο κάθε ένας εξ ημών προσπαθεί να ερμηνεύσει κατα τον λογισμό του τις προθέσεις της Εκκλησίας.


Κάποιοι θα μας κατηγορήσουν πάλι ότι "προτρέχουμε" ή ότι δήθεν δεν κάνουμε "υπακοή" στην Εκκλησία.


Για άλλη μια φορά, θα πούμε πως ότι κάνουμε και λέμε δεν έχει ως βάση ή ως κίνητρο οποιαδήποτε "αντάρτικη" θέληση ή βούληση εναντίον της Εκκλησίας αλλά την υική αγάπη μας σε αυτήν.


Αντιθέτως θεωρούμε ότι μόνο μέσω της Εκκλησίας και της ποιμαντικής καθοδήγησής της μπορούμε να σωθούμε.Δεν είμαστε απο εκείνα τα παιδιά που βλέπουν ως "πνίξιμο" την φροντίδα και το ενδιαφέρον των γονέων τους και σωτηρία την φυγή απο την οικογένεια και την θαλπωρή του σπιτιού.


Αναγνωρίζουμε την ποιμαντική ευθύνη της Ιεραρχίας της Αγίας μας Εκκλησίας και για αυτό ζητούμε διαρκώς την βοήθειά της.



ΠΗΓΗ:

Ορθόδοξο Παρατηρητήριο



*****



ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ”

===============

«ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ»: Μιὰ “ἔξυπνη” καὶ “πρακτικὴ” παρουσίαση τοῦ θέματος τῆς διαβόητης Κάρτας τοῦ Πολίτου.

«Πρὶν ὅμως δοῦμε τί ΔΕΝ θὰ μᾶς ποῦν, ἂς δοῦμε τί θὰ μᾶς ποῦν οἱ ἀρχιτέκτονες τῆς διαβόητης Κάρτας: Κατὰ πᾶσα πιθανότητα, θὰ μᾶς ποῦν ὅτι:

1.) Μὲ τὴν κάρτα τοῦ πολίτη θὰ μηδενιστεῖ ἡ φοροδιαφυγή. Ἀφοῦ ἡ Ἐφορία θὰ μπορεῖ νὰ βλέπει τὴν χρηματικὴ περιουσία, ποὺ ἔχει ὁ καθένας καὶ νὰ εἰσπράττει τοὺς φόρους, ποὺ ἀναλογοῦν στὸ κράτος.

2.) Ἡ ἔκδοση βεβαιώσεων καὶ πιστοποιητικῶν θὰ γίνει πανεύκολη. Γιατί ἡ Κάρτα αὐτὴ θὰ εἶναι συγχρόνως πορτοφόλι, ἀστυνομικὴ ταυτότητα, βιβλιάριο ὑγείας καὶ διαβατήριο.

3.) Ἄν, τυχόν, τὴ χάσουμε ἢ μᾶς τὴν κλέψουν, θὰ μποροῦμε νὰ τὸ δηλώσουμε στὴν ἀστυνομία, γιὰ νὰ τὴν ἀπενεργοποιήσουν, μέχρις ὅτου μᾶς βγάλουν καινούργια μὲ ὅλα τὰ χρήματα ποὺ ἔχουμε καὶ τὰ λοιπὰ στοιχεῖα.

4.) Κάποια στιγμὴ μπορεῖ νὰ μᾶς ποῦν -παρεμπιπτόντως- ὅτι τὸ μικροσκοπικὸ τσιπάκι τῆς κάρτας μποροῦν (ἂν θέλουμε!) νὰ μᾶς τὸ φυτέψουν κάτω ἀπὸ τὸ δέρμα, γιὰ νὰ μὴν ἔχουμε τὸ φόβο νὰ τὸ χάσουμε ἢ μᾶς τὸ κλέψουν.

5.) Ἀφοῦ γίνουν κάνα δύο ἐξαφανίσεις παιδιῶν (ἐντελῶς…τυχαῖες!) μπορεῖ να μᾶς ποῦν ὅτι πρέπει τὴν Κάρτα νὰ τὴν φυτέψετε ἀπὸ νωρὶς στὰ παιδιά σας, γιὰ νὰ μπορεῖτε νὰ τὰ ἐντοπίζετε, ὅπου καὶ ἂν βρίσκονται. Καί:

6.) Θὰ μᾶς ποῦν ὅτι μὲ τὴν κάρτα αὐτὴ θὰ ἔρθει ἐπιτέλους ἡ ἰδεώδης ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Γιατί θὰ μποροῦμε νὰ ἔχουμε πανεύκολα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ γιὰ τὸ κάθε τί. Δεδομένου ὅτι ἡ κυβέρνηση θὰ ζητᾶ τὴν γνώμη τοῦ λαοῦ γιὰ ὅλα τὰ ζητήματα.

Ὅπως βέβαια συμβαίνει (;) καὶ τώρα!…. Και, ἀφοῦ εἴδαμε τὸ τί θὰ μᾶς ποῦν, ἂς ἔρθουμε τώρα νὰ ἰδοῦμε καὶ τὸ τί ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ:

Ἀσφαλῶς δὲν θὰ μᾶς ποῦν ὅτι:


1.)
Οἱ μεγάλοι διαπλεκόμενοι φοροφυγάδες καὶ οἱ πολιτικοὶ θὰ ἐξακολουθοῦν νὰ φοροδιαφεύγουν. Αὐτοὶ θὰ μποροῦν, μέσῳ γνωριμιῶν-ὅπως μέχρι τώρα μέσῳ τῆς ἀλητείας τῆς ἀσυλίας οἱ πολιτικοί - νὰ προμηθευτοῦν μία ΔΕΥΤΕΡΗ Ἠλεκτρονικὴ Κάρτα (μὲ ἄλλο ὄνομα). Μέσα στὴν ὁποία θὰ ἔχουν ὅλο τὸ παράνομο χρῆμα….


2.) Ὅτι, ἂν οἱ κυβερνῶντες “μᾶς βάλουν στὸ μάτι”, θὰ μποροῦν νὰ σβήσουν τὸ ποσὸ τῶν χρημάτων, ποὺ ὑπάρχει στὴν κάρτα μας καὶ νὰ γράψουν ὅτι τὸ παίξαμε στὸ καζίνο. Καὶ
δὲν θὰ ὑπάρχει τρόπος νὰ ἀποδείξουμε ὅτι λέμε τὴν ἀλήθεια.


3.) Ὅτι ἡ ἰδιωτικὴ ἀσφαλιστικὴ ἑταιρεία (γιατί, ὅπως πᾶμε, δὲν θὰ ὑπάρχει ἡ ἀσφάλιση ΙΚΑ καὶ Δημοσίου γιὰ πάντα!)
θὰ μπορεῖ νὰ βλέπει πόσες φορὲς ἀρρωστήσαμε. Καὶ ἀπὸ τί ἀσθένεια…Καὶ θὰ ἀποφαίνονται γιά μᾶς: “Ά, ἐσὺ εἶσαι πολὺ φιλάσθενος. Δὲν σὲ ἀσφαλίζω”! Πράγμα ποὺ θὰ μπορεῖ νὰ πεῖ καὶ ὁ κάθε μελλοντικὸς ἐργοδότης μας, ποὺ ἀσφαλῶς θὰ εἶναι κάποια γιγαντιαία ἀπρόσωπη πολυεθνικὴ ἑταιρεία!


4.)
Δὲν θὰ μᾶς ποῦν ὅτι τὸ τσιπάκι, ποὺ θὰ φυτεύεται κάτω ἀπὸ τὸ δέρμα, καθόλου δὲν θὰ προστατέψει τὸ παιδί μας ἀπὸ τὴν ἀπαγωγή. Διότι: α) Ἐντοπίζεται καὶ ἀφαιρεῖται ἀπὸ τὸ δέρμα πολὺ εὔκολα. Καί: β) Ἂν καλυφθεῖ μὲ ἀλουμινόχαρτο ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ!


5.)
Δὲν θὰ μᾶς ποῦν ὅτι στὸ μέλλον (ἴσως καὶ σήμερα!) θὰ ὑπάρχει ἡ δυνατότητα τὸ ἐμφυτευόμενο τσιπάκι νὰ ἐγχέει μέσα στὸ αἷμα μας «κάτι»( δηλητήρια ἀποβλάκωσης; βραδείας εὐθανασίας;)!….

6.) Δὲν θὰ μᾶς ποῦν ὅτι ἡ Ἠλεκτρονικὴ Κάρτα θὰ εἶναι ὁ θάνατος τῆς τελευταίας σταγόνας δημοκρατίας, ποὺ μᾶς ἔμεινε. Γιατί μπορεῖ νὰ διοργανώνουν δημοψηφίσματα γιὰ τὸ κάθε τί. Ὅμως…Τὸ ἀποτέλεσμα τοῦ δημοψηφίσματος -ὅπως βέβαια καὶ τὰ ἐκλογικὰ ἀποτελέσματα- θὰ μπορεῖ νὰ τὸ “μαγειρέψει” ὁ χειριστὴς τοῦ κεντρικοῦ ὑπολογιστῆ. Ποὺ φυσικὰ θὰ εἶναι μέλος στοῶν καὶ κοινωνὸς πολλῶν ὑποχθόνιων μυστικῶν.


7.)
Δὲν θὰ μᾶς ποῦν ὅτι χάκερς θὰ μποροῦν νὰ διαβάσουν τὴν Κάρτα μας! Καὶ αὔριο ἴσως θὰ μποροῦν νὰ δημιουργοῦν ἀνύπαρκτο χρῆμα γεμίζοντας τὴν κάρτα τους μὲ ποσά. Ἢ ἀφαιρώντας ποσὰ ἀπὸ ἄλλες κάρτες!


8.) Δὲν θὰ μᾶς ποῦν ὅτι
ὁ Πρόεδρος τῆς Μυστικῆς Ἀστυνομίας στὴ Γερμανία κατηγορεῖ τοὺς πολιτικοὺς ὅτι ἡ τεχνική, μὲ τὴν ὁποία σχεδίασαν τὶς νέες ταυτότητες εἶναι παιχνιδάκι γιὰ τοὺς “εἰδικούς”, προκειμένου νὰ πάρουν ὅποια στοιχεῖα θέλουν καὶ νὰ τὰ χρησιμοποιήσουν ἀνάλογα!


9.)
Δὲν θὰ μᾶς ποῦν ὅτι ἡ Μ. Βρετανία κατήργησε τὶς ἠλεκτρονικὲς κάρτες τοῦ Πολίτου, ὅταν διαπίστωσε τὰ ἐλαττώματά τους! Καί


10.)
Δὲν θὰ μᾶς ποῦν ὅτι ἑτοιμάζεται νέο νομοσχέδιο στὴν Γερουσία τῶν ΗΠΑ γιὰ ἀπαγόρευση τῆς ἐλεύθερης κηπουρικῆς! (βλ. σχετ. http://christianvivliografia.wordpress.com/2010/11/28/μετὰ-τὸν-φπα-ποινικοποιεῖται/)Ἔτσι ὥστε νὰ μὴ μποροῦν οἱ πολίτες νὰ ἐπιστρέψουν στὶς μικρές, αὐτάρκεις, ἀγροτικὲς κοινότητες ὅπου ὁ καθένας θὰ μπορεῖ τουλάχιστον νὰ παράγει τὴν τροφὴ γι’ αὐτόν, τὴν οἰκογένειά του καὶ τὴν κοινότητά του. Οὔτε ἀκόμη νὰ ἔχουμε τὴν ἐπιλογὴ νὰ τρῶμε τὶς ντομάτες τοῦ γείτονα, τὶς πατάτες τοῦ συγχωριανοῦ μας, τὸ λάδι τοῦ θείου, τὰ μῆλα τοῦ κουμπάρου. Σὲ σημεῖο ὥστε νὰ μᾶς ἀπαγορεύουν ἀκόμη καὶ τὴν φύλαξη δικῶν μας σπόρων. Γιατί ἄραγε; Γιατί μόνο οἱ ἀφανεῖς ἀφέντες αὐτοῦ τοῦ πλανήτη νὰ ἔχουν τέτοιο δικαίωμα!


Ποὺ σημαίνει ὅτι ἡ σατανικὴ Νέα Τάξη τῶν παγκόσμιων κακουργημάτων ἑτοιμάζει τὰ νομικά της ὅπλα γιὰ νὰ καταστείλει κάθε προσπάθεια ὄσων θελήσουν νὰ δραπετεύσουν ἀπὸ τὴν κόλαση μέσα στὴν ὁποία θὰ ἐγκλωβίσει τοὺς λαούς.
Ἔτσι ὥστε ἀκόμη καὶ οἱ ἐπιλογές μας γιὰ φαγητὸ νὰ περιοριστοῦν στὰ μεταλλαγμένα τροφικὰ τερατουργήματα, τὰ ἐμποτισμένα μὲ δηλητήριο, αναλώσιμα τῶν πολυεθνικῶν ὑπερκαταστημάτων!

Αὐτά, λοιπόν, καὶ ἄλλα πάμπολλα δεινά, ποὺ ἑτοιμάζουν εἰς βάρος μας, δὲν θὰ μᾶς τὰ ποῦν. Γεγονός, ποὺ σημαίνει ὅτι ἡ Κάρτα αὐτὴ δὲν θὰ εἶναι ἡ κάρτα τοῦ πολίτου, ἀλλά…. ἡ κάρτα τοῦ χαφιέ, τοῦ δολοφόνου, τοῦ ληστῆ καὶ τοῦ καθενὸς τοπικοῦ ἢ διεθνοῦς ἀλήτη,…ποὺ θὰ μποροῦν νὰ κάνουν, ὅ,τι καὶ ὅποτε θελήσουν εἰς βάρος μας!"
Τὰ σχόλια καὶ οἱ σκέψεις δικά σας.


ΠΗΓΗ:


Χριστιανική Βιβλιογραφία,


Πενταπόσταγμα

1 comment:

  1. Tα πρόβατα ξυπνήσαν και ξυπνάνε άλλα πρόβατα...τα πρόβατα τα λογικά προσέχουνε την μάντρα και απο τους "τσομπάνους"και απο τις χρυσές "γκλίτσες και απο τους λύκους και απο τους προβατόσχυμους λύκους...Τα λογικά πρόβατα με την Χάρη Του Θεού δεν περιμένουν και κανένα σπουδαίο ανακοινωθέν απο τους "τσομπάνηδες"...τις αποφάσεις μας τις πείραμε προ πολλού!Δόξα τω Θεώ ακόμα υπάρχουν "Τσομπάνιδες"που επιβλέπουν και επισκοπούν και άλλες μάντρες...Πρόβατα ξυπνάτε πιάστε τα υψώματα και σεις τσομπανάκια βρε άντε να κουρεύεστε...λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα...λύκε η αρκούδα είναι επικίνδυνη....ωραίο τραγουδάκι,παρόλον Άθεος ο Σφακιανάκης και καλός λαϊκός τραγουδιστής έβγαλε αφυπνιστικά τραγούδια που ανεβάζουν το ηθικό και το αίσθημα της φιλοπατρίας ο Θεός να τον φωτίσει...

    ReplyDelete