Saturday, June 2, 2018

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Συγχαίρουμε θερμά τους διοργανωτές της Θεολογικής Ημερίδας "Ορθοδοξία και Κολυμπάρι, 2 χρόνια μετά".

Η Σύνοδος του Κολυμπαρίου έθυσε και απώλεσε πριν δύο χρόνια.

Κατόρθωσε να θεσμοθετήσει τον Οικουμενισμό σαν πίστη της Εκκλησίας.

Η ανατροπή των κακόδοξων αποφάσεων της Συνόδου της Κρήτης μπορεί -φυσικά- να γίνει ΜΟΝΟΝ με την σύγκληση άλλης Ορθόδοξης Συνόδου.

Οι Αποτειχίσεις, οι Ημερίδες και οι αναλύσεις είναι χρησιμώτατες και λειτουργούν ως καταλύτης για την σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου.

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος κακόδοξος κληρικός, σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης, νομίζει ότι, επειδή έγραψε ένα αθεολόγητο άρθρο για την Σύνοδο του Κολυμπαρίου, ότι η Σύνοδος καταργήθηκε αμέσως αυτόματα και έτσι δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε με το θέμα.!!!

Προφανώς πρόκειται για αθεολόγητη -κυριολεκτικά φαιδρή- προσέγγιση, αλλά δεν νομίζω ότι πρέπει να μας απασχολούν οι εμμονές και οι ιδεοληψίες ενός κακόδοξου κληρικού.

Ορθότατα, λοιπόν, πράττει η "Σύναξις ορθόδοξων κληρικών και μοναχών" και διοργανώνει Θεολογική Ημερίδα, για να δώσει εμπεριστατωμένες απαντήσεις για τον Οικουμενισμό, την Σύνοδο του Κολυμπαρίου, την Αποτείχιση και το Σχίσμα.

Να σημειώσουμε, επίσης, την χαρά μας διότι

1.) Εισηγητές της Ημερίδας είναι έγκριτοι θεολόγοι που έχουν αποτειχιστεί αλλά και πατέρες οι οποίοι δεν έχουν αποτειχιστεί.

2.) Όλοι οι κληρικοί (π. Γεώργιος Μεταλληνός, Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Αναστασίου, π. Σαράντης Σαράντης κτλ.), που συμμετείχαν στην “Σύναξη ορθοδόξων κληρικών και μοναχών”, έπρεπε να τηρήσουν την ίδια στάση, που υιοθέτησαν οι έγκριτοι θεολόγοι π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος και π. Άγγελος Αγγελακόπουλος, αναφορικά με την Αποτείχιση των τριών Πρωτοπρεσβυτέρων.

3.) Πολύ ευχάριστη, επίσης, είναι η επιβεβλημένη απουσία ανιέρως αποσχισθέντων κληρικών, μοναχών και λαικών, που αυτοπροσδιορίζονται ως Αποτειχισμένοι (π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς, κ. Π. Σημάτης, 3+1 των Καρυών, π. Παίσιος Παπαδόπουλος κτλ.).

4.) Η συμμετοχή σπουδαίων Ορθόδοξων παραδοσιακών θεολόγων (π. Θεόδωρος Ζήσης, π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, π. Σεραφείμ Ζήσης, π. Άγγελος Αγγελακόπουλος κτλ.) εγγυάται ότι η Θεολογική Ημερίδα της 16ης Ιουνίου θα δώσει ορθόδοξη ομολογία για τον Οικουμενισμό, την Σύνοδο της Κρήτης, την Αποτείχιση και το Σχίσμα και θα οριοθετήσει τον αγώνα μας ως αγώνα μεταξύ των δύο δαιμονικών άκρων: Του Οικουμενισμού και του Σχίσματος.

Ολόψυχα ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

No comments:

Post a Comment