Saturday, June 30, 2018

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ;



ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ! ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΣΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Το βίντεο που προτάσσεται της ανάρτησης, παρουσιάζει το τρισάγιο, που τελέστηκε, από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο, στον τάφο του π. Ιωσήφ του Βατοπαιδινού.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει κανονικά. Ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος -δοκιμασμένος φίλος και του π. Εφραίμ και του Πανιερώτατου Λεμεσού Αθανάσιου- γονατίζει σε μαξιλάρι μπροστά στον τάφο του π. Ιωσήφ (λες και τελεί τον εσπερινό του Αγίου Πνεύματος) μαζί με δεκάδες ιερομόναχους που συμμετείχαν στο τρισάγιο.

Μαζί τους είναι γονατισμένοι και εκαντοντάδες λαικοί προσκυνητές της Μονής.

Ερωτούμε, λοιπόν, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ως τον κυρίαρχο επίσκοπο του Αγίου Όρους:

Παναγιώτατε! Τι είναι αυτά τα ρεζιλίκια; Για ποιο λόγο ανέχεστε αυτά τα αίσχη; Από πότε έγινε να τελούμε τρισάγιο γονατιστοί μπροστά στον τάφο οιουδήποτε;

Γιατί ανέχεστε, Παναγιώτατε, να προχωρεί η διαδικασία Αγιοκατάταξης ενός φαύλου, πλανεμένου και Θεομπαίκτη μοναχού;

Βεβαίως η Μονή Βατοπαιδίου διαθέτει κοτόπουλα για να χορτάσει ο ντουνιάς και η ποσότητα που διοχετεύεται στο Φανάρι δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Όχι μόνον προς τον Παναγιώτατο προσωπικά, αλλά και προς τους αρχιερείς του Θρόνου. Και ας μην τολμήσει κανείς να το διαμφισβητήσει, επειδή θα επανέλθω με συγκεκριμένα στοιχεία. 

Αλλά, άραγε, Παναγιώτατε, το γεγονός ότι εσείς και οι ιεράρχες του Θρόνου καταβρογχίζετε Βατοπαιδινά κοτόπουλα, είναι αρκετό για να θριαμβεύει η Θεομπαιξία;

Σας παρακαλούμε θερμά, Παναγιώτατε, να βάλετε χαλινάρι στους Βατοπαιδινούς και να τους δώσετε σαφή εντολή να σταματήσουν όλες αυτές τις Θεομπαιξίες και να εξηγήσετε στον γυρολόγο π. Εφραίμ ότι πρέπει να κάτσει στο μοναστήρι του να το ποιμάνει και να σταματήσει τις ατέλειωτες τσάρκες σε όλη την Ελληνική επικράτεια και επέκεινα.

Δεν μπορεί να αφιερώνετε όλη σας την ζωτικότητα για να προωθήσετε τον Οικουμενισμό και να αδιαφορείτε για τα ουσιώδη.

Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους πρέπει, επίσης, να επιληφθεί αυτών των ασχημιών.

No comments:

Post a Comment