Της κ. Σοφίας Βούλτεψη
=====
Βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη εθνική υποχώρηση. Αν μέχρι τώρα τα Σκόπια είχαν υπαρξιακό πρόβλημα, με τη συμφωνία αυτή υπαρξιακό πρόβλημα θα έχει η δική μας πατρίδα.
Όλοι γνωρίζουμε πως το όνομα είναι το όχημα πάνω στο οποίο έρχονται και κάθονται τα θέματα της γλώσσας και της ταυτότητας.
Όλοι καταλαβαίνουμε πως αν οι γείτονές μας παραιτούνταν από γλώσσα και ταυτότητα, δεν θα χρειάζονταν το όνομα. Τι θα έλεγαν δηλαδή; «Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος, δεν υπάρχει μακεδονική ταυτότητα, δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, αλλά τη χώρα μας τη λένε Μακεδονία»; Τι να το κάνουν το «Μακεδονία», αν απαρνηθούν όλα τα άλλα;

Τι μας είπε στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας; Ότι τη χώρα αυτή θα τη λένε πλέον Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και κατόπιν τούτου, μας είπε, ο όρος «Μακεδόνας» της ελληνικής ιστορικής κληρονομιάς διαχωρίζεται από τον όρο «Μακεδόνας» στη βάση του οποίου αυτοπροσδιορίζονται οι πολίτες της γειτονικής χώρας!

Μας είπε επίσης ο κ. Τσίπρας ότι η συμφωνία αναγνωρίζει τις σχετικές αποφάσεις του 1977 του ΟΗΕ για την καταγραφή της γλώσσας των γειτόνων μας. Όπως έχουμε ήδη αναλύσει, καμία τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει. Αυτό που υπάρχει είναι η λατινοποίηση των όρων, μια βάση δεδομένων (database), ένα πρόχειρο λεξικό ορολογίας (Unterm multilingual terminology database), για να μπορούν να συνεννοούνται οι κυανόκρανοι στις ειρηνευτικές αποστολές τους. Στον ΟΗΕ δεν υπάρχει διαδικασία αναγνώρισης γλωσσών. Διότι ο ΟΗΕ έχει 193 χώρες, όπου ομιλούνται εκατοντάδες γλώσσες και διάλεκτοι. Είναι άλλο πράγμα να υπάρχει ένα λεξικό ορολογίας για να συνεννοούνται οι κυανόκρανοι με τους Τούτσι και τους Χούτι και άλλο η αναγνώριση γλώσσας. Γι’ αυτό και στον ΟΗΕ υπάρχουν μόνο έξι επίσημες γλώσσες.

Το κρύβουν αυτό οι κύριοι Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος όταν προπαγανδίζουν το θέμα της γλώσσας.
Και αναγνωρίζουν, αυτοί μόνοι, την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας».
Και δεν μου λέτε; Όταν ένας πολίτης της γειτονικής χώρας θα ερωτάται τι γλώσσα μιλάει, τι θα απαντά; «Μακεδονικά, αλλά ξέρετε, η δική μου γλώσσα ανήκει στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών», όπως μας είπε ο κ. Τσίπρας; Όχι, λοιπόν! Θα λέει ότι μιλάει «μακεδονικά», σκέτα νέτα.

Μας είπε επίσης ο κ. Τσίπρας ότι απαλείφονται οι αναφορές σε μακεδονική μειονότητα, καθώς και στην ανάγκη προστασίας της. Μας είπαν όμως επίσης, ότι για την προστασία της ομογένειάς τους θα βάλουν στο Σύνταγμά τους πιστή αντιγραφή του αντίστοιχου κεφαλαίου που υπάρχει στο ελληνικό Σύνταγμα.
Ναι, αλλά στο ελληνικό Σύνταγμα, στο άρθρο 108 περί απόδημου ελληνισμού αναφέρεται ότι «το Κράτος μεριμνά για τη ζωή του απόδημου ελληνισμού και τη διατήρηση των δεσμών του με τη μητέρα Πατρίδα. Επίσης μεριμνά για την παιδεία και την κοινωνική και επαγγελματική προαγωγή των Ελλήνων που εργάζονται έξω από την επικράτεια».

Όλοι θυμόμαστε ότι ο κ. Ζάεφ μας είχε πει να ανοίξουμε και το δικό μας Σύνταγμα. Ε, το ανοίξαμε για να τους διευκολύνουμε!
Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλο εθνικό κίνδυνο, που αποτελεί συνειδητή επιλογή των Τσίπρα, Κοτζιά, Καμμένου.
Και μια τέτοια συμφωνία, μια συμφωνία που χαρίζει γλώσσα, υπηκοότητα, ταυτότητα, ομογένεια – στην ουσία μειονότητα – δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από όποιον έχει στοιχειώδη συναίσθηση του καθήκοντός του απέναντι στις επόμενες γενιές.
ΠΗΓΗ:
Ελεύθερη Ζώνη
No comments:
Post a Comment