Saturday, June 16, 2018

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ


ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===== 

Ούτε η Εκκλησία της Ελλάδος -με ελάχιστες επαινετές εξαιρέσεις-, ούτε ο Άγιον Όρος έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους έναντι του έθνους.

Ακόμη και τα συνεργαζόμενα σωματεία της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών δεν τόλμησαν να πουν με το όνομά της την αλήθεια.

Οι ιεράρχες ομόφωνα αποφάσισαν την συμμετοχή στα εθνικά συλλαλητήρια. Δυστυχώς ο κομισσάριος των άθεων και των εθνομηδενιστών στην Εκκλησία, τουτέστιν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δεν δίστασε δημόσια, αλλά και παρασκηνιακά, να αποστασιοποιηθεί από την απόφαση της Συνόδου.

Η ευθύνη των υπόλοιπων ιεραρχών δεν συνίσταται στο ότι συμφωνούν μαζί του -είναι σαφές ότι διαφωνούν-, αλλά στο ότι δεν συνέρχονται σε Σύνοδο για να τον εκθρονίσουν για να ξεβρωμίσει επιτέλους ο Αρχιεπισκοπικός Θρόνος.

Δυστυχώς τα συνεργαζόμενα ορθόδοξα σωματεία της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών δεν τόλμησαν να ονομάσουν τον Αρχιεπίσκοπο ως την τροχοπέδη της Εκκλησίας για να συμμετάσχει δυναμικά στην αποτροπή της προδοσίας.

Αυτή η στάση εξυπηρετεί αφάνταστα τον Αρχιεπίσκοπο της αισχύνης. Όταν οι ευθύνες για την σιωπή για την συντελούμενη προδοσία επιρρίπτονται στην Ιεραρχία, ως σύνολον, αντί στον Αρχιεπίσκοπο, ο προσφυώς αποκαλούμενος, από τους πιστούς, Συριζώνυμος και Κοπρώνυμος, μένει στο απυρόβλητο.

Δεν ευοδούνται οι αγώνες με αυτή την τακτική. Πρώτα κατοπτεύουμε το έδαφος και εντοπίζουμε το στρατηγείο του εχθρού, στη συνέχεια σημαδεύουμε και ακολούθως πυροβολούμε. Δεν ρίχνουμε μπαλωθιές στον αέρα. Ούτε κατευθύνουμε τα πυρά μας στις μαρίδες. Πάμε κατευθείαν για τον καρχαρία.
Όσο για το Άγιον Όρος μας κούφανε με την εκκωφαντική σιωπή του. Ελπίζουμε ότι δεν θα φτάσει στο άκρον άωτον της αήθειας και να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό της αισχύνης στον Άθωνα, για να εξασφαλίσει κονδύλια από τον ΕΣΠΑ.

Είμαστε ήδη πολύ αποκαρδιωμένοι με την πλαδαρή στάση των Αγιορειτών πατέρων -πλην ενίων εξαιρέσεων- για τον Οικουμενισμό και την Σύνοδο της Κρήτης.

Αν προστεθεί και η θριαμβευτική υποδοχή του Τσίπρα στο Άγιον Όρος η απογοήτευσή μας θα είναι υπεράνω περιγραφής.

No comments:

Post a Comment