Monday, June 18, 2018

Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤA ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ


Ο ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤA ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Τους τελευταίους μήνες, κυκλοφορούσε έντονα η φήμη, ότι βασικός στόχος του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, θα είναι η επιβολή των Κανονισμών λειτουργίας και ο οικονομικός έλεγχος των Μονών του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας.

Η πληροφορία αυτή δεν φαινόταν πιστευτή για πολλούς λόγους.


Καταρχήν δόθηκε υπερβολική σημασία στην επιστολή της κ. Τζαχάρη, που ανασύρθηκε από το αρχείο, για να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο προπαγάνδας.

Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΚΑΙΡΙΑ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
__________

Το κυριώτερο είναι, ότι, ακόμη και αν όντως διαδεχτεί τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο αυταρχικός και αδίστακτος Αρχιεπίσκοπος, με αντιμοναχικό φρόνημα, δεν θα είναι καθόλου εύκολο να κάνει πολλά σε βάρος των Μονών ιδιαίτερα αυτών που έχουν τίτλους ιδιοκτησίας.

Στις ΗΠΑ, όποιος έχει τίτλο ιδιοκτησίας, μπορεί να κάνει ότι θέλει, λόγω του πλήρη χωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας.

Κατά την δική μου εκτίμηση τα μοναστήρια του π. Εφραίμ -και ιδιαίτερα όσα έχουν τίτλους ιδιοκτησίας-, είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά όποιο διωγμό εξαπολυθεί εναντίον τους. Για να διασφαλίσουν την αυτονομία τους μπορούν λ.χ. να προχωρήσουν σε Αποτείχιση ή να προσχωρήσουν σε άλλη Δικαιοδοσία λ.χ. των Ρώσσων της Διασποράς.

Ούτε ο Πατριάρχης, ούτε ο νέος Αρχιεπίσκοπος θα μπορούν να κάνουν πολλά για να αποτρέψουν αυτή την εξέλιξη.

Αφού, λοιπόν, ο Πατριάρχης και ο διάδοχος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου δεν μπορούν να στριμώξουν τα μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ, πέραν ενός σημείου, δεν έχουν κανένα λόγο να οδηγήσουν τα πράγματα στο απροχώρητο και να έλθουν σε ανοιχτή ρήξη με τις Μονές.

Αυτό, όμως, που μπορούν να κάνουν -και πιστεύω ότι θα το κάνουν- είναι να επιμείνουν στην εφαρμογή των Κανονισμών λειτουργίας των Μονών και να ζητήσουν ετήσια "λογία" για το Πατριαρχείο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΑΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ;
________

Πώς ξεκίνησε, λοιπόν, όλη αυτή η αβάσιμη -κατά την άποψή μας- φημολογία;

Ως γνωστόν τα μοναστήρια ασκούν μεγάλη επιρροή σε πολύ κόσμο στην Αμερική και οι Πατριαρχικοί δεν θέλουν -επ’ ουδενί λόγω- να τα έχουν απέναντί τους, σε αυτή την φάση της σύγκρουσής τους με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο.

Τι σκαρφίστηκαν, λοιπόν;

Αρχικά διέδιδαν ότι ο κύριος λόγος της αποπομπής του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου είναι η απόφαση του νέου Αρχιεπισκόπου να στριμώξει τα μοναστήρια και να τους αφαιρέσει τους τίτλους ιδιοκτησίας. Αυτό φυσικά προκάλεσε πολλή στεναχώρια στα μοναστήρια.!!!
Στην συνέχεια, για να ενισχύσουν αυτό το παραμύθι, διέδωσαν ότι διάδοχος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου θα είναι δήθεν ο “αιμοβόρος” Μεσσηνίας, με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσουν ακόμη περισσότερο τα μοναστήρια.

Στην συνέχεια γύρισαν σελίδα και προσέγγισαν τα μοναστήρια με την ακριβώς αντίθετη τακτική.

Άφησαν το μαστίγιο και χρησιμοποίησαν το καρότο.

Ξέρετε; είπαν: Τα μοναστήρια δεν πρέπει να ανησυχούν, επειδή θα εκδιωχθεί μεν ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, αλλά διάδοχός του θα είναι ο φιλικά διακείμενος έναντι των Μονών Μητροπολίτης Δαρδανελλίων Νικήτας.!!!

Το πιο ενδιαφέρον! Το κερασάκι στην τούρτα του παραμυθιού που λάνσαραν, είναι ότι τώρα, μετά την επικείμενη εκπαραθύρωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, θα εκλεγεί -κατά πάσαν πιθανότητα- ο Σεβ. Γαλλίας ή ο Σεβ. Προύσσης, αλλά η Αρχιεπισκοπία όποιου εκλεγεί θα διαρκέσει μόνον δύο ή τρία χρόνια (γιατί άραγε;), και μετά θα παραιτηθεί.!!! Σιγά μην δεν παραιτηθεί!!!

Αφού κενώσει ο Θρόνος, θα εκλεγεί οπωσδήποτε ο φιλικά διακείμενος προς τα μοναστήρια Σεβ. Δαρδανελλίων Νικήτας. Άρα δεν έχουν λόγο να ανησυχούν με την ανάρρηση του Σεβ. Προύσσης ή του Σεβ. Γαλλίας στον Θρόνο της Αμερικής!!!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΕΦΡΑΙΜ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΔΑΡΔΑΝΕΛΛΙΩΝ;
_________

Γιατί, όμως, οι Μονές του Γέροντα Εφραίμ εμπιστεύονται τον Σεβασμιώτατο κ. Νικήτα; 

Όταν ήταν Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Σικάγου ο Σεβ. Δαρδανελλίων πήγαινε τακτικά στο γυναικείο μοναστήρι του Γέροντα Εφραίμ και τελούσε Θεία λειτουργία, ενώ οι άλλοι ιερείς και ο Μητροπολίτης Ιάκωβος δεν διέκειντο φιλικά προς την Μονή.

Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, τα μοναστήρια τον εμπιστεύονται και γι’ αυτό έπαιξαν ενεργό ρόλο στο λόμπυ προώθησης του Σεβ. Δαρδανελλίων για την Μητρόπολη Σικάγου.

Αυτή η προοπτική, όμως, ως γνωστόν, ναυάγησε, επειδή ο Παναγιώτατος τελικά προώθησε ως Μητροπολίτη Σικάγου τον γνωστό και μη εξαιρετέο Οικουμενιστή, Κολυμπαρίτη, νεωτεριστή, Νεορθόδοξο και Νεονικολαίτη Ναθαναήλ Συμεωνίδη.


ΔΟΛΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΟΥΝ ΔΟΛΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
_______


Με άλλα λόγια. Τρομοκράτησαν τα μοναστήρια, με αντικρουόμενες διαδόσεις, για να τα καταστήσουν ουδέτερα στην σύγκρουση Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου και προπαντός για να εξασφαλίσουν την ανοχή τους όταν θα εκλέξουν Αρχιεπίσκοπο της επιλογής τους.

Όπως βλέπετε, οι Οικουμενιστές έχουν μυαλό που γεννά.!!! Κρίμα που δεν το χρησιμοποιούν για την δόξα του Θεού, αλλά για να περάσουν άνομα σχέδια, που στόχο έχουν να 
1.) Εκπαραθυρώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, 
2.) Να εκλέξουν στην θέση του Οικουμενιστή και νεωτεριστή και χειραγώγιμο ιεράρχη της απόλυτης εμπιστοσύνης του Πατριάρχη, και
3.) Να κλείσουν ανώδυνα τις όποιες ατασθαλίες για τα ελλείμματα της Αρχιεπισκοπής.

Τι σχέση έχουν αυτές οι δόλιες μεθοδεύσεις με τον Χριστό και το Ευαγγέλιο;

1 comment:

  1. Προσωπικά, κε Τελεβαντο, είμαι πολύ πικραμένος όσον αφορά τα μοναστήρια στην Αμερική. Το δόγμα τους προς τους εκεί ιεράρχες είναι "Μην μας πειράξετε και δεν θα σας πειράξουμε". Δυστυχώς το ομολογιακό φρόνημα είναι είδος προς εξαφάνιση. Οι οικουμενιστες , νεωτεριστες, "και άλλα ", ιεράρχες γίνονται δεκτοί στα μοναστήρια μετά βαιων και κλάδων. Όντως αποκαρδιωτικό.

    ReplyDelete