Saturday, June 30, 2018

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Κάποιος κ. Robert Lewis δημοσίευσε προβακατόρικο άρθρο, σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, που επιγράφεται “Who Will Save Greek Orthodox Christianity In America?”

Το άρθρο είναι συμπίλημα συκοφαντιών και ύβρεων εναντίον του Σεβασμιώτατου Αμερικής. Προσπαθεί να παρουσιάσει ως αθώο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να στήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, για τα ελλείμματα της Αρχιεπισκοπής.

Δεν αξίζει αντίλογος σε ένα κατάπτυστο άρθρο, που διαστρέφει τόσο συνειδητά την αλήθεια.

Το άρθρο, όμως, πρέπει να προσεχθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, επειδή τον βοηθά να αντιληφθεί τι τον αναμένει στην Κληρικολαική της Βοστώνης, όπου οι αντίπαλοί του θα μετέλθουν κάθε πρόστυχο τρόπο, για να του φορτώσουν την ευθύνη για όσα άνομα οι ίδιοι έπραξαν.

Ούτε λογισμός δεν πρέπει να περάσει από την σκέψη του Σεβασμιώτατου, ότι θα τον ωφελήσει σε οτιδήποτε, αν τηρήσει αμυντική στάση και αν προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τους ραδιούργους του αντίπαλους, με πνεύμα συμβιβασμού και καλής θέλησης.

Ας μην διστάσει να περάσει σε κατά μέτωπον επίθεση και να εκθέσει την αλήθεια για το ποιοι ευθύνονται για τα ελλείμματα της Αρχιεπισκοπής.

Προπαντός ο Σεβασμιώτατος Αμερικής δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγω να υποβάλει παραίτηση, από τον Θρόνο του. Γνωρίζει πολύ καλά ότι οι Ιεροί Κανόνες δεν επιτρέπουν σε ένα αρχιερέα να παραιτηθεί, εφόσον -όπως ο ίδιος- διατηρεί στο ακέραιο την πνευματική του διαύγεια και την σωματική του αντοχή.

Αν -παρ’ ελπίδα- ο Σεβασμιώτατος υποβάλει παραίτηση στην Κληρικολαική, θα δώσει την ευκαιρία στους ραδιούργους και στις ΗΠΑ και στο Φανάρι, να εκλέξουν διάδοχο του δικού τους φυράματατος και να φορτώσουν στον Σεβ. κ. Δημήτριο τα ελλείμματα, που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Το άλλο αξιοσημείωτο του άρθρου του κ. Robert Lewis είναι ότι προετοιμάζει το έδαφος για την επιβολή του γνωστού και μη εξαιρετέου Μητροπολίτη Προύσσης Ελπιδοφόρου ως διαδόχου του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Ο εν λόγω ιεράρχης είναι είναι ένας εκκοσμικευμένος βαμμένος Οικουμενιστής και νεωτεριστής, που δεν διστάζει να μπαίνει σε ουνίτικους ναούς και να φιλά το χέρι του Πάπα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ανακαλύψει το πρωτείο του Κωνσταντινουπόλεως στο μυστήριο της Αγίας Τριάδας!!! Για τόσο βλάσφημο Ιεράρχη μιλάμε!

Αν τελικά εκλεγεί Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ο Σεβ. Προύσσης θα κάνει δύο βασικά πράγματα:

1.) Θα εντείνει, σε ύψιστο βαθμό, την εισπρακτική τακτική του Πατριαρχείου σε βάρος της Εκκλησίας της Αμερικής, και

2.) Θα φιμώσει την Ομογένεια για τα εθνικά μας θέματα, για να τα έχει καλά με τους Τούρκους, αφού ελπίζει -όχι αβάσιμα- ότι θα είναι ο επόμενος Πατριάρχης.

Φυσικά η πληροφορία του κ. Robert Lewis ότι ο Σεβ. Προύσσης θα είναι ο διάδοχος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου μπορεί να προετοιμάζει το έδαφος για να γίνει ευμενώς δεκτή η εκλογή του στον Θρόνο της Αμερικής, αλλά δεν αποκλείεται να προβάλλεται ώστε να μας ρίξει στάκτη στα μάτια για να κρατήσει στο απυρόβλητο τον πραγματικό ευνοούμενο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

No comments:

Post a Comment