Wednesday, June 13, 2018

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΒΑΣΤΙΛΗ!


ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΒΑΣΤΙΛΗ!

(Τα διαγγέλματα των Μητσοτάκη και Σαμαρά και τα Συλλαλητήρια κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά...)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη και Σαμαρά και τα Εθνικά Συλλαλητήρια, που θα πραγματοποιηθούν στις Πρέσπες και στην Αθήνα, κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά δεν αρκούν.

Ορθότατα έπραξαν οι Μητσοτάκης και Σαμαράς να θέσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενώπιον των ευθυνών του.

Ορθότατα, επίσης, απέρριψαν ανοιχτά και κατηγορηματικά την προδοτική Συμφωνία του Τσίπρα με τους Σκοπιανούς.

Πλην, όμως, αυτό δεν αρκεί και ιδού το γιατί.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν σαφέστατος: Τα όρια της Συνταγματικής μου ευθύνης δεν μου αφήνουν περιθώριο ελιγμών, είπε στον κ. Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες και έτσι του έκοψε -με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο- τον βήχα από την αρχή. 

Αντίθετα, ο κ. Πρόεδρος ούτε που έκρυβε την χαρά και τα χαμόγελά του, όταν συναντήθηκε με τον Τσίπρα και δεν δίστασε μπροστά στην κάμερα να υποστηρίξει την προδοτική Συμφωνία. 

Επομένως ξεχάστε τον Παυλόπουλο. Ούτε θα παραιτηθεί, ούτε δημοψήφισμα θα προκηρύξει.

Πέραν των πατριωτικών δηλώσεων Μητσοτάκη και Σαμαρά η “Νέα Δημοκρατία” δημοσιοποίησε πολύ εμπεριστατωμένη ανάλυση δέκα επιλήψιμων σημείων της προδοτικής Συμφωνίας.

Όλα αυτά είναι άξια επαίνου, αλλά δεν αρκούν.

Αυτό που αναμένουμε από την "Νέα Δημοκρατία" είναι να συνεχίσει ομοθυμαδόν αταλάντευτα να τηρεί πατριωτική στάση και να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες (λ.χ. πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, απαίτηση διεξαγωγής Δημοψηφίσματος κτλ.), με στόχο να ανατραπεί η κυβέρνηση των δοσίλογων.

Ερχόμαστε τώρα στα Συλλαλητήρια. 

Οι διοργανωτές των Συλλαλητηρίων στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στις άλλες πόλεις έκαναν εξαιρετική δουλειά τους τελευταίους μήνες και απέσπασαν τον θαυμασμό και την εμπιστοσύνη των Πανελλήνων. 

Ανήγγειλαν, μάλιστα, δύο νέα Εθνικά Συλλαλητήρια στις Πρέσπες και στην Αθήνα.

Τα Συλλαλητήρια, όμως, αυτά, για να είναι αποτελεσματικά και για να αποτρέψουν την προδοσία, πρέπει να είναι μαχητικά. Καλά είναι τα πανώ, οι σημαίες, τα συνθήματα, τα τραγούδια και οι χαιρετισμοί, αλλά δεν αρκούν.

Η μόνη αποτελεσματική λύση είναι αυτή που  αναφέρει Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας”:

«Ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του «έριξε το γάντι στον Ελληνικό Λαό, φτύνοντας τον κατάμουτρα.

Αψηφώντας μεγαλοπρεπώς την εκπεφρασμένη με τα συλλαλητήρια λαϊκή βούληση, προχωρά στην εγκληματική παράδοση της Μακεδονικής ταυτότητας τού Ελληνικού λαού στους Σκοπιανούς, ισχυριζόμενος πως έτσι θα αναπτυχθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κλέφτη και κλεμμένου χωρίς ούτε αναφορά σε Δημοψήφισμα των Ελλήνων.

Χρειάζεται μετωπική σύγκρουση του λαού με το καθεστώς των δωσίλογων που κυβερνά τη χώρα για λογαριασμό εξωχώριων δυνάμεων.

Η Χούντα των δωσιλόγων που πτώχευσε και κατέστρεψε τη Χώρα και τώρα βάζει τα θεμέλια του διαμελισμού της, πρέπει να ξεριζωθεί πατόκορφα και επειγόντως.
ΘΑ ΤΗΝ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ διότι κυβερνά αντισυνταγματικά, δηλαδή παράνομα.
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.”

Η Βαστίλη πρέπει να πέσει, για να αποκατασταθεί η δημοκρατία και να αποτραπεί η προδοσία.

No comments:

Post a Comment