Wednesday, June 20, 2018

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ


ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην “Ρομφαία”:

“Κληθείς να σχολιάσει την απαγόρευση του βιβλίου «Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός» του Καθηγουμένου της Ι.Μ. Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ από τα βιβλιοπωλεία της Αρχιεπισκοπής Κύπρου και για το γεγονός ότι αυτή η απαγόρευση προκαλεί τον σκανδαλισμό των πιστών ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, έκανε αποκλειστικά στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr την ακόλουθη δήλωση:

«Αν σιωπήσαμε μέχρι τώρα το κάναμε διότι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και δεν θέλουμε να σκανδαλίσουμε τους πιστούς μας. Αν προκληθούμε περισσότερο όμως, θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε και δεν θα είμαστε υπόλογοι εμείς για τον σκανδαλισμό, αλλά εκείνοι που μας προκαλούν. Σιωπήσαμε για 30 ολόκληρα χρόνια. Ας μην προκαλούν».”

Πολλές φορές επέκρινα τον Μακαριώτατο για δηλώσεις και ενέργειές του που αφορούν τον Οικουμενισμό και την Σύνοδο της Κρήτης.

Πολλές φορές τον επαίνεσα -ως είχα χρέος- για την πατριωτική στάση του για το εθνικό μας θέμα, αλλά και επειδή είναι ανάχωμα για να συγκρατηθεί η επιβολή του Ιωσηφιτισμού στην Κύπρο.

Δυστυχώς σήμερα είμαι στην δυσάρεστη θέση να ασκήσω στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κριτική.

Μακαριώτατε! Το μεγάλο σας λάθος ήταν ότι δώσατε απολυτήριο στον π. Ιωσήφ όταν έγιναν τα αίσχη στην Μίνθη.

Αντί να τους διώξετε κλωτσηδόν, έπρεπε να οδηγήσετε 
1.) Σε συνοδικό δικαστήριο τον φαύλο και πλανεμένο Ιωσήφ, αλλά και 
2.) Σε ποινικό δικαστήριο, επειδή, εκτός των άλλων, πείραζε παιδιά. 

Ορθότατα πράξατε και δεν πήγατε στο Βατοπαίδι, όταν επισκεφθήκατε πρόσφατα το Άγιον Όρος, για να δείξετε την αποδοκιμασία σας, για το πνεύμα της εκκοσμίκευσης και της θεομπαιξίας, που εισήγαγε στο Άγιον Όρος.

Αυτό, όμως, δεν αρκεί! 

Ορίστε τι γίνεται τώρα. 

Έχουν την θρασύτητα να απαιτούν το βιβλιοπωλείο της Αρχιεπισκοπής να διαθέτει βιβλίο για τον πλανεμένο μοναχό, που συκοφαντεί τον Αρχιεπίσκοπο και βγάζει κούπα άπανη ένα πλανεμένο τυχοδιώκτη, που διατύπωσε πλήθος κακοδοξίες και που δεν σεβάστηκε ούτε γυναίκες, ούτε άντρες, ούτε παιδιά.

Μακαριώτατε μιλήσατε για την σιωπή σας, για 30 χρόνια, για να μην προκαλέσετε σκανδαλισμό.

Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι, στην ευγενή σας προσπάθεια να μην σκανδαλίσετε τους πιστούς, αφήσατε τον Ιωσήφ τον Βατοπαιδινό να ξεφύγει και να παριστάνει το θύμα, ενώ έπρεπε να πάει φυλακή, ως παιδεραστής.

Αν πήγαινε φυλακή ο φαύλος μοναχός, η πνευματική χολέρα του Ιωσηφιτισμού θα πνιγόταν εν τη γενέσει της.

Μιλήσατε για σκανδαλισμό Μακαριώτατε!

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι όντως τα ελατήριά σας είναι αγνά και ότι προσπαθείτε τα 30 αυτά χρόνια να μην σκανδαλίσετε τον κόσμο.

Σας ερωτώ Μακαριώτατε: Αν τελικά κατορθώσουν να τον αγιοκατατάξουν (μην παραξενευτείτε καθόλου αν συμβεί αυτό, επειδή ο Πατριάρχης είναι φιλοχρήματος σε απίστευτο βαθμό και η Μονή Βατοπαιδίου έχει πακτωλό χρημάτων. Ορίστε τι κάνει στην Εκκλησία της Αμερικής ο Παναγιώτατος), θα βάλουμε το κοριτσάκι (σήμερα καθηγήτρια φιλόλογο), που μόλυνε ο φαύλος μοναχός να προσκυνήσει το εικόνισμά του;

Αυτό δεν θα προκαλέσει σκανδαλισμό;

Όταν αργά ή γρήγορα όλοι θα μάθουν τα κατορθώματα του π. Ιωσήφ δεν θα δημιουργηθεί βαθύτατος σκανδαλισμός ακόμη και μεταξύ των ευσεβών ανθρώπων;

Θα αγιοκαταταχθεί ένας παιδεραστής; Για όνομα του Θεού! Ούτε το Βατικανό δεν έφτασε σ' αυτό αίσχος.

Θα συνεχίσουμε -συν Θεώ- αύριο με άρθρο, που θα απευθύνεται στον Πανιερώτατο Πάφου, για το θέμα της αγιοκατάταξης του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και θα ολοκληρώσω με ένα τρίτο άρθρο για να σας θυμίσω, Μακαριώτατε, την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαμε πριν 30 χρόνια, όταν μου έστειλε ο Άγιος Παίσιος επιστολή με την οποία διέψευδε την κακοήθη συκοφαντία σε βάρος του, που εξύφανε ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός με αιχμή του δόρατος τον ακτιστοφωτίτη της Λεμεσού, που έχει το θράσος να παρουσιάζεται ως πνευματικό ανάστημα του Αγίου Παισίου.

1 comment:

  1. Ευχαριστούμε κύριε Τελεβάντο που με θάρρος μας λέτε την αλήθεια την οποία κουκουλώνουν ο Βατοπεδινός και οι συν αυτώ εδώ και 30 χρόνια!!Εύχομαι η Θεοτόκος να σε σκεπάζει και να σου δίνει δύναμη να συνεχίσεις τον αγώνα που κάνεις.

    ReplyDelete