Friday, June 29, 2018

“ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ” ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ


“ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑΘΑΝΑΗΛ ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ” ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ένα χατίρι ζητήσαμε από τον σεβαστό κ. Αντώνη Διαματάρη, εκδότη της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” και δεν θέλησε να ανταποκριθεί.

Συγκεκριμένα, πριν λίγο καιρό, έγραψα ανοιχτή επιστολή στον κ. Διαματάρη με την οποία τον παρακαλούσα να ξεκλειδώσει άρθρο του, που επιγράφεται “Το καθαρό του Ναθαναήλ και η Αρχιεπισκοπή", που δημοσιεύθηκε πριν τρεις μήνες και όμως εξακολουθεί να το έχει κλειδωμένο, ώστε να μην μπορούν να το διαβάσουν όσοι δεν είναι συνδρομητές.

Ας σημειωθεί ότι τα πλείστα άρθρα που γράφει ο κ. Διαμάταρης ανοίγουν συνήθως σε λίγες μέρες.

Αυτό, όμως, το άρθρο παραμένει ερμητικά κλειστό για περισσότερους από τρεις μήνες.

Δεν ξέρουμε για ποιον ακριβώς λόγο, αλλά δεν αποκλείεται να το κρατά κλειδωμένο, επειδή φοβάται ότι θα το χρησιμοποιήσουμε εναντίον του στην κατάλληλη στιγμή.

Αν λ.χ. στο μέλλον συγκρουστεί με τον Μητροπολίτη Σικάγου Ναθαναήλ -και όλοι γνωρίζουμε πότε και γιατί συγκρούεται ο κ. Διαματάρης με τους Μητροπολίτες και τους Αρχιεπισκόπους- θα αρχίσει να γράφει για το σκοτεινό (αντί, όπως τώρα για το καθαρό πρόσωπο) του Μητροπολίτη Σικάγου.

Βεβαίως δεν μπορώ να δώσω εγγύηση στον κ. Διαματάρη ότι -σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο- δεν θα τον συγυρίσουμε δεόντως, για την ασυνέπεια και την διγλωσσία του, αλλά αυτό τελικά δεν νομίζω ότι πρέπει να τον πολυαπασχολεί, επειδή το είπα-ξείπα είναι συνήθης πρακτική της ομογενειακής εφημερίδας.

Ας μας επιτρέψει, λοιπόν, να δούμε τι μπαρούφες έχει γράψει στο εν λόγω άρθρο.

No comments:

Post a Comment