Saturday, June 30, 2018

ΟΤΑΝ ΟI ΤΟΥΣΚ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ


ΟΤΑΝ ΟI ΤΟΥΣΚ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΟΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο “Πρώτο θέμα”, την ακόλουθη δήλωση του Σκοπιανού πρωθυπουργού κ. Ζάεφ, που έκανε παρουσία του προέδρου του Ευρωπαικού Συμβουλίου:

«Αυτή η γενιά Μακεδόνων Πολιτών αποφάσισε να λύσει τις προκλήσεις για την ίδια, τις γενιές του μέλλοντος και το ίδιο το μέλλον. Στις 17 Ιουνίου σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ευρώπης, υπογράψαμε μια συμφωνία με την Ελλάδα, δίνοντας τέλος σε μια διαμάχη τριών δεκαετιών, η Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο πνεύμα των Ευρωπαϊκών δημοκρατικών αρχών, θα αποφασίσουμε σε δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας μας», τόνισε ο Τουσκ. 

Ο κ. Ζάεφ, ανέφερε ότι «είναι Ευρωπαϊκό το να δίνεις μια ευκαιρία σε μια προτεινόμενη λύση και χωρίς γραμμάρια αμφιβολίας είμαστε σίγουροι για μια πλήρη και διεθνώς αναγνωρισμένη Μακεδονική εθνική ταυτότητα, προστατευμένη και ενισχυμένη».

Σαφέστατα πράγματα. Με την συνθηκολόγηση των Πρεσπών, τα Σκόπια σφετερίστηκαν την Μακεδονική εθνική ταυτότητα και η οριστική αποδοχή της προδοτικής συμφωνίας θα γίνει με το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Και η Ελληνική Βουλή; 

Δεν μπορεί να αρνηθεί να επικυρώσει την προδοσία των Πρεσπών;

Θεωρητικά μπορεί, αλλά στην πραγματικότητα ο Τσίπρας θα βρει τις ψήφους που χρειάζεται για να πάρει την έγκριση, ακόμη και αν αποστασιοποιηθούν και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ, διότι έχει την ευχέρεια να καλέσει σε εφεδρεία το “Ποτάμι”.

Με αυτά τα δεδομένα μόνον η λαική αντίδραση μπορεί να εμποδίσει την επικύρωση της προδοτικής Συμφωνίας.

Γι’ αυτό παρακολουθούμε -με μεγάλο ενθουσιασμό- την γενική κατακραυγή εναντίον των φασιστοπροδοτών που μας κυβερνούν. Συλλαλητήρια, πορείες, Ψηφίσματα και Ανακοινώσεις Μητροπόλεων και γενικά όλου του λαού υψώνουν ανάχωμα στην πορεία της ολοκλήρωσης της προδοσίας.

Ας ευχηθούμε ο Θεός να επιβλέψει επί τον λαό Του και να γλυτώσει την πατρίδα μας από τόσο μεγάλη εθνική ταπείνωση, που θα οδηγήσει σε νέα έξαρση τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών σε βάρος της πατρίδας μας.

No comments:

Post a Comment