Wednesday, June 27, 2018

ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΕΙΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥΔΑΚΕΙΟΥ “ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΤΥΠΟΥ” ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε άρθρο του Βολουδάκειου “Ορθόδοξου Τύπου”, που επιγράφεται “Την 4ην Ιουλίου ο Σεβ. Αμερικής θα κηρύξη Αυτοκεφαλίαν;”:

“Από την 1ην ως την 5ην Ιουλίου θα συνεδριάση η 44η Κληρικολαϊκή εις την Βοστώνην. «Λυτοί και δεμένοι» εκβιάζουν τον ισόβιον, συμφώνως προς του Ιερούς Κανόνας, Σεβ. Αμερικής εις παραίτησιν, διότι φοβούνται απρόσμενον ενέργειαν αυτού κατά την συμβολικήν ημέραν της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.” 

Το άρθρο είναι ιδιαζόντως πονηρό. Ενώ φαίνεται ότι υποστηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο στην πραγματικότητα τον θάβει.

Τα φιλοπατριαρχικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα προκαλούν προβλήματα στον Αρχεπίσκοπο Δημήτριο με χαλκευμένες προβοκατόρικες ειδήσεις. Τον παρουσιάζουν δήθεν να συνωμοτεί εναντίον του Πατριαρχείου.

Στόχος των χαλκευμένων ειδήσεων είναι να εξαναγκαστεί ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος να παραιτηθεί, ει δυνατόν πριν την Κληρικολαική της Βοστώνης, επειδή φοβούνται ότι οι σύνεδροι της Κληρικολαικής θα κατορθώσουν να καλύψουν το οικονομικό έλλειμα της Αρχιεπισκοπής.

Αν αυτό συμβεί θα είναι παράλογο -εκτός από αντικανονικό- να απαιτούν την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου.

Οι χαλκευμένες αυτές ειδήσεις είναι βούτυρο στο ψωμί του Πατριάρχη, ο οποίος βρίσκει αφορμή να κατηγορεί τον Σεβασμιώτατο Αμερικής ότι δήθεν υποκινεί αποστασία από το Πατριαρχείο.

Μπορεί κάποιος να καταλάβει για ποιο λόγο η ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” κατέστη χαλκείο ψευδών ειδήσων σε βάρος του Αρχιεπισκόπου, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που ελπίζει να λύσει με τον διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Μπορεί, επίσης, κάποιος να αντιληφθεί για ποιο λόγο ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος επείγεται να απαλλαγεί από την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου πριν ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της Αρχιεπισκοπής, οπότε θα κληθεί να εξηγήσει για ποιο λόγο λείπουν εκατομμύρια, ποιος τα κακοδιαχειρίστηκε και προπαντός ποιος είναι ο αποδέκτης της κακοδιαχείρισης.

Αλλά ο Βολουδάκειος “Ορθόδοξος Τύπος” γιατί ρίχνει λάδι στην φωτιά;

Από αφέλεια; Από κακοήθεια; Από λανθασμένη εκτίμηση των πραγμάτων; 

Ότι και να συμβαίνει ένα είναι το σίγουρο. Ο σεβαστός π. Βασίλειος Βολουδάκης οδηγεί την ιστορική εφημερίδα κατά κρημνών με τις εμμονές, τις ιδεοληψίες, αλλά και την κακοήθεια που τον διακρίνει.

“Ουκ έσται παύλα κακών” στον “Ορθόδοξο Τύπο”, αν δεν εκδωχθεί κλωτσηδόν ο Μακρακιστής π. Βασίλειος Βολουδάκης. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ποιος θα δώσει την κλωτσιά στον σεβαστό και αγαπητό κληρικό.

No comments:

Post a Comment