Tuesday, June 26, 2018

ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ;


ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξέδωσε την ακόλουθη Ανακοίνωση:

“Η ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ» δημοσίευσε σήμερα 26 Ιουνίου 2018, πρωτοσέλιδο άρθρο με τον ψευδή και ανυπόστατο τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Η παραπληροφόρηση και οι ισχυρισμοί του άρθρου δεν βασίζονται πουθενά. Πρόκειται περί ωμής και κυνικής ψευδολογίας, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σε άλλη ομογενειακή εφημερίδα, συνέντευξη από την οποία ουδαμώς προκύπτουν οι ισχυρισμοί του «Εθνικού Κήρυκα».

Είναι απλώς συνέχεια της γνωστής και από κάθε άποψη απαράδεκτης τακτικής την οποία η εν λόγω εφημερίδα ακολουθεί επί πολλά χρόνια.

Καθώς βαδίζουμε προς την 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Βοστώνη την επομένη εβδομάδα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος είναι σταθερά και αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπηρεσία και διακονία του λαού του Θεού στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την σκέπη και αγάπη της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως."

Και γιατί μπήκατε στον κόπο να ασχοληθείτε με τους συστηματικούς παραχαράκτες της αλήθειας Σεβασμιώτατε;

Νομίζετε ότι υπάρχει κανείς που τους ακούει;

Τους έχουν μάθει όλοι πια.

Μια βόλτα να κάνει κάποιος στην Αστόρια θα διαπιστώσει ότι όλοι ανεξαίρετα οι ομογενείς είναι πεπεισμένοι ότι η ομογενειακή εφημερίδα είναι αναξιόπιστο έντυπο, που παρουσιάζει το μαύρο άσπρο και το άσπρο μαύρο, για να σας οδηγήσει σε παραίτηση, με στόχο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα με την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.

Αυτά τα ακούω από όλους τους ομογενείς είτε τους συναντήσω στην εκκλησία, είτε στο εστιατόριο, είτε στις υπεραγορές, είτε στα μεταφορικά μέσα. 

Ειλικρινά δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείστε μαζί τους, όπως σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείστε με τους κολλητούς του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου (Κατσιματίδη, Χάφινγκτον, Μαρκ Άρι), οι οποίοι βρίσκονται σε διατεταγμένη εκστρατεία, για να διχάσουν την Εκκλησία και την Ομογένεια. Μια πρακτική που ακολουθούν με αποφευκτέα συνέπεια για περισσότερες από 3 δεκαετίες.

No comments:

Post a Comment