Monday, June 25, 2018

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΗ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο “Φως Φαναρίου”, ότι ετοιμάζεται η διοργάνωση της Α΄ Κληρικολαικής Συνέλευσης της Μητρόπολης Σουηδίας. Η ανακοίνωση της Μητροπόλεως Σουηδίας αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Στη συνάντηση αποφασίστηκε να προσκληθούν επικεφαλής ή εκπρόσωποι από: 1. το Οικουμενικό Πατριαρχείο, 2. το Παλάτι της Σουηδίας, 3. τη Σουηδική, την Ελληνική και την Κυπριακή Κυβέρνηση, 4. τις Πρεσβείες και τα Επίτιμα Προξενεία της Ελλάδος και της Κύπρου των πέντε κρατών που απαρτίζουν την Ι. Μητρόπολη Σουηδίας, 5. τη Λουθηρανική Εκκλησία της Σουηδίας, 6. την Συροαραμαϊκή Κοινότητα της Στοκχόλμης, 7. την Ρωμαιοκαθολική Επισκοπή Στοκχόλμης, 8. Την Κοπτική Επισκοπή Στοκχόλμης, 9. τις Ορθόδοξες παρουσίες στη Σκανδιναυΐα, 10. Καθηγητές Πανεπιστημίου, 11. τους Πρόεδρους και αντιπροσωπεία δασκάλων των Ελληνικών Σχολείων Στοκχόλμης, 12. τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων Σουηδίας, 13. τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Άγιος Ιωάννης Θεολόγος, 14. τους εκπροσώπους των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως (α. Εφημέριοι με τις οικογένειές τους, β. Μέλη Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, γ. Πρόεδρος Φιλοπτώχου, δ. Υπεύθυνος νεότητος), 15. Μητροπολιτικό Συμβούλιο, κ.α.."

Έτσι για να έχουμε καλό ερώτημα. Για ποιο λόγο προσκλήθηκαν να παραστούν στην Κληρικολαική Συνέλευση εκπρόσωποι των κάθε λογής αιρετικών (Παπικοί, Κόπτες, Λουθηρανοί και Μονοφυσίτες);

Τι δουλειά έχουν οι αιρετικοί στην Κληρικολαική Συνέλευση μιας Ορθόδοξης Μητρόπολης, Σεβασμιώτατε Σουηδίας;

Η κατάσταση στις Μητροπόλεις του Οικουμενικού Θρόνου έχει ξεφύγει κανονικά. Συναγωνίζεται η μία την άλλη σε οικουμενιστικές ασχημίες σεπτή εντολή του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Κάποιο μεγάλο κακό θα βρει το Πατριαρχείο, Παναγιώτατε, με όλα αυτά που κάνετε, αλλά και εσείς Σεβασμιώτατε Σουηδίας δεν έχετε λιγότερη ευθύνη για τις οικουμενιστικές ασχημίες που θα πραγματοποιηθούν.

No comments:

Post a Comment