Sunday, June 10, 2018

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ




Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Στο γνωστό Οικουμενιστικό ιστολόγιο της Πάτρας, διαβάσαμε άρθρο, αναφορικά με την Θεολογική Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στην Θεσσαλονίκη. 

Το άρθρο διακρίνει παφλάζουσα εμπάθεια, σε βάρος δύο αγωνιστών κληρικών και αξιόλογων θεολόγων -του π. Αναστάσιου Γκοτσόπουλου και του π. Άγγελου Αγγελακόπουλου-, επειδή, αν και δεν έχουν αποτειχιστεί, τηρούν ορθή στάση έναντι των Αποτειχίσεων, δηλαδή επαινούν όσους ιερώς Αποτειχίστηκαν, όπως ο ΙΕ΄ Κανόνας της ΑΒ΄ Συνόδου διακελεύει.

Πρώτος στόχος του άρθρου είναι οι δύο σεβαστοί Πρωτοπρεσβύτεροι και αξιόλογοι θεολόγοι και δευτερευόντως οι Μητροπολίτες Πατρών Χρυσόστομος και Πειραιώς Σεραφείμ, στις Μητροπόλεις των οποίων διακονούν οι δύο κληρικοί.

Η οφθαλμοφανής αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο με την Θεολογική Ημερίδα, στην οποία σπουδαίοι θεολόγοι θα καταθέσουν την ορθόδοξη μαρτυρία τους για τον Οικουμενισμό, το Σχίσμα και την Αποτείχιση.

Στην Ημερίδα δεν θα λάβουν μέρος Σχισματικοί, αλλά μόνον κληρικοί και λαικοί, οι οποίοι δεν έχουν αποτειχιστεί, αλλά και κληρικοί και λαικοί που αποτειχίστηκαν, χωρίς να προχωρήσουν σε Σχίσμα.

Προς τι, λοιπόν, η επίθεση εναντίον των δύο Μητροπολιτών και των δύο Πρωτοπρεσβυτέρων;

Γίνεται φανερόν ότι η επίθεση αποσκοπεί στην φίμωση κάθε αντίρρησης για τον Οικουμενισμό και την Σύνοδο της Κρήτης.

Όπως πολυ όρθα λέγει ο αρθρογράφος: 

“Η Εκκλησία της Ελλάδος, στην οποία ανήκουν διοργανωτές και ομιλητές, συμμετείχε στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας και υπέγραψε τα σχετικά κείμενα, τα οποία έχουν και πανορθόδοξο κύρος, ασχέτως του τι ισχυρίζεται ο καθείς. Τρανό παράδειγμα η Εκκλησία της Ρωσίας, η οποία συναγωνίζεται το Φανάρι στις διαχριστιανικές και διαθρησκειακές σχέσεις. Τι κι αν δεν υπέγραψε το σχετικό κείμενο της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ή καμώνεται πως δεν το αναγνωρίζει; Το αναγνωρίζει πανηγυρικά στην καθημερινή πρακτική της.”

Όντως! Η Εκκλησία της Ελλάδος (στην οποία ανήκουν οι δύο κληρικοί και οι διοργανωτές της Ημερίδας), υπέγραψε τα Κείμενα της Συνόδου και οι αποφάσεις της έχουν σχεδόν καθολική ισχύ, επειδή ακόμη και οι Εκκλησίες της Αντιόχειας και της Ρωσσίας, που αρνήθηκαν να παραστούν στην Σύνοδο της Κρήτης, αναγνωρίζουν -με την καθημερινή τους πρακτική- τις αποφάσεις της Συνόδου. 

Ο Σεβ. Βολοκολάμσκ λ.χ. δεν κάνει τίποτε άλλο, εκτός από το πηγαινοέρχεται στο Βατικανό, και μόλις πρόσφατα προσέφυγε στον Μεγάλο Βασιλέα Αρταξέρξη του Βατικανού και κατόρθωσε να εξασφαλίσει την υποστήριξή του για την διένεξη που αφορά την Εκκλησία της Ουκρανίας.

Αφού, λοιπόν, ο αρθρογράφος ομολογεί ότι, εκτός από τις Εκκλησίες της Βουλγαρίας και της Γεωργίας, όλες οι άλλες Εκκλησίες, είτε συμμετείχαν και υπέγραψαν τα κακόδοξα Κείμενα, είτε τα εφαρμόζουν στην καθημερινή τους πρακτική, είναι προφανές ότι οι Κολυμπαρίτες έχουν το απάνω χέρι στις εξελίξεις. 

Αλλά γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, γίνονται όλοι οι αγώνες για να ανατραπούν οι κακόδοξες αποφάσεις τoυ Κολυμπαρίου, με στόχο την σύγκληση Πανορθόδοξης Συνόδου, που θα απορρίψει την Σύνοδο της Κρήτης ή τουλάχιστον θα αναθεωρήσει τα επίμαχα σημεία της.

Η Θεολογική Ημερίδα της Θεσσαλονίκης αυτόν ακριβώς τον στόχο έχει.

Επομένως, γιατί κάνει κάτι επιλήψιμο και για ποιο λόγο πρέπει να μεμφώμεθα τους διοργανωτές ή τους ομιλητές της;

Είναι φανερόν ότι Οικουμενιστές δεν είναι μόνον παραχαράκτες της πίστης μας, αλλά και άνθρωποι με φασιστική συνείδηση, οι οποίοι δεν θέλουν να ακούγεται καμιά αντίρρηση εναντίον του Οικουμενισμού και της Συνόδου της Κρήτης.

Αυτά οι Οικουμενιστές! 

Εμείς όμως; 

Ποιο λόγο έχουμε να ενστερνιστούμε τις κακόδοξες θέσεις τους ή να συμμορφωθούμε με την φασιστική νοοτροπία τους;

3 comments:

  1. Ο Ανδριόπουλος και οι ευρισκόμενοι όπισθέν του Θέλουν νά εκφοβίσουν τον Πειραιώς και τον Πατρών . Όμως αυτοί δικαίως ονομάστηκαν "λεοντόκαρδοι"! Παρά και την εκ μέρους μας κριτική στά σεπτά πρόσωπά των βλέπουμε οτι τίποτα δεν είναι τόσο αυτονόητο για τους έχοντας μία εξουσία . Μόνο που για μάς οι κώδικές τους μας υπερβαίνουν . Δεν ανήκουμε στούς ακατάσχετα κρίνοντας και φιλοκατηγόρους . Πάντα η κριτική μας είναι έμπονος .

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Γνώρισμα των οικουμενιστών κ. Κατάγη και όλων των αιρετικών , σχισματικών και των εξ ημών κακοδόξων είναι η χρήση του δόλου . Η Αλήθεια δεν έχει την ανάγκη του δόλου , είναι καθαρή , ατόφια , διάφανη , αγνή , υγιαίνουσα διδασκαλία ! Οι οικουμενιστές χρησιμοποιούν την βία , τον φόβο , τις απειλές , τις δυνάμεις του σκότους του αιώνος τούτου .

    ReplyDelete