Friday, June 8, 2018

ΑΦΕΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΙΡΕΜΕΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ



ΑΦΕΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΙΡΕΜΕΝΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο λόγος για το ιστολόγιο “Πατερική Παράδοση”. Διαχειριστής τους ο Σχισματικός κ. Π. Σημάτης. Κατευθύνεται πνευματικά από τον Σχισματικό καθαιρεμένο κληρικό π. Ευθύμιο Τρικαμηνά.

Και τι μας λέγει το περισπούδαστο αυτό άρθρο, που δεν θα υπέγραφε ούτε πρωτοετής φοιτητής της Θεολογικής Σχολής;

Ότι ο γνωστός Οικουμενιστής Αμίλκας Αλιβιζάτος -πνευματικός καθοδηγητής πολλών διακεκριμένων Οικουμενιστών-, είπε ότι είναι αδύνατο να συγκληθεί Οικουμενική Σύνοδος που να μην ασχοληθεί με τον Παπισμό και τον Προτεσταντισμό.

Αφού, λοιπόν, η Σύνοδος της Κρήτης δεν ασχολήθηκε -σύμφωνα με την σοφή κεφαλή του συντάκτη του άρθρου- με τον Παπισμό και τον Προτεσταντισμό, άρα απέστη από την θέση του Αμίλκα Αλιβιζάτου.!!!

Αν το ιστολόγιο έλεγε ότι η ανάρτηση είναι ανέκδοτο, δεν θα είχαμε πρόβλημα. Επειδή, όμως, θέλει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη απαντούμε:

Αλήθεια;! 

Δεν πήρατε είδηση ότι η Σύνοδος της Κρήτης ασχολήθηκε με τον Παπισμό και τον Προτεσταντισμό;

Λοιπόν σας πληροφορούμε, και σας παρακαλούμε να το εμπεδώσετε, ότι το διαβόητο Κείμενο 6 της Συνόδου της Κρήτης ασχολήθηκε και με τον Παπισμό και με τον Προτεσταντισμό και τους αποδέχτηκε ως “ετερόδοξες Εκκλησίες”.

Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κάνουμε όλους αυτούς τους αγώνες για να ανατρέψουμε τις αποφάσεις της.

Όταν με το καλό απομακρυνθείτε από το Σχίσμα, (επειδή είστε Σχισματικοί και όχι Αποτειχισμένοι), και καθαρίσει το μυαλό σας, από τέτοιες αθεολόγητες ασυναρτησίες, τα ξαναλέμε, επειδή, επί του παρόντος, δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συζητήσης ή συνεννόησης μαζί σας.

No comments:

Post a Comment