Friday, June 8, 2018

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΥΔΡΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ


ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΥΔΡΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, στις Σπέτσες, εξήρε τους αγώνες του Παναγιώτατου
1.) Υπέρ της Ορθοδοξίας,
2.) Υπέρ της ενότητας της Εκκλησίας,
3.) Επειδή σέβεται και εφαρμόζει τους Ιερούς Κανόνες, και,
4.) Επειδή έδωσε στο Φανάρι παγκόσμια αίγλη, χωρίς την βοήθεια της πολιτικής εξουσίας.

Αυτά τα απίστευτα εξωφρενικά είπε ο Σεβασμιώτατος Ύδρας!!! 

Ποια είναι, όμως, η βοώσα αλήθεια για τον Παναγιώτατο;

1.) Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι συνειδητός Οικουμενιστής, οπαδός του πιο απαίσιου συγκρητισμού, και όχι αγωνιστής της Ορθοδοξίας, όπως διατείνεται ο Σεβ. Ύδρας.

Υπογράφει κακόδοξες Συμφωνίες και αντορθόδοξα Κείμενα με αιρετικούς, δίνει “άγια και ιερά κοράνια”, υποδέχτηκε στο Φάναρι με πολυχρονισμό -λες και είναι Ορθόδοξοι ιεράρχες- τρεις Πάπες, οι οποίοι -κατά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας-, στέκονταν στο αντιθρόνιο του πατριαρχικού ναού, με ωμοφόριο, και με τους οποίους αντάλλαξε λειτουργικό ασπασμό.

Ανάλογες ασχημίες έγιναν στο Βατικανό, όπου ο Παναγιώτατος αντάλλαξε λειτουργικό ασπασμό με τον Πάπα, όταν ο ποντίφηκας τελούσε την "Θεία λειτουργία" των Λατίνων. 

Ακόμη! Ο Πατριάρχης διατηρεί την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως στο ΠΣΕ και οι εκπρόσωποι του Πατριαρχείου υπογράφουν τα κακόδοξα Κείμενα του συγκρητιστικού αυτού οργανισμού.

Last but not least, ο Παναγιώτατος συγκάλεσε την Σύνοδο της Κρήτης και κατόρθωσε να θεσμοθετήσει, με το διαβόητο Κείμενο 6, που αναγνωρίζει τους αιρετικούς σαν "ετερόδοξες Εκκλησίες", τον Οικουμενισμό σαν πίστη της Εκκλησίας.

Επομένως, για ποιο λόγο έδωσε πιστοποιητικό Ορθοδοξίας στον Παναγιώτατο ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ; Σίγουρα θα τρίζουν τα κόκκαλα του αντιοικουμενιστή αγίου προκατόχου του Ύδρας κυρού Ιεροθέου με αυτά που είπε ο Σεβ. Ύδρας.

2.) Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, όχι μόνον δεν προάγει την ενότητα της Εκκλησίας, όπως ανακριβώς διατείνεται ο Σεβ. Ύδρας, αλλά την δυναμιτίζει συστηματικά, σε όλα τα επίπεδα. 

Η αυταρχική και συγκρουσιακή του προσωπικότητα και η λανθασμένη του δοξασία για το πρωτείο τιμής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στην ενότητα της Εκκλησίας.

Ας ρίξει μια ματιά, ο Σεβ. κ. Εφραίμ, τι γίνεται σήμερα στην Ορθοδοξία και θα αντιληφθεί πόσο πολύ εργάζεται για την ενότητα της Εκκλησίας ο Παναγιώτατος.

3.) Αντίθετα από, ότι ο Σεβ. Ύδρας διατείνεται, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι δεινός παραβάτης των Ιερών Κανόνων, σε όλους τους τομείς της διακονίας του.

Συμπροσεύχεται συστηματικά με αιρετικούς και αλλόθρησκους, χειροτονεί αφειδώς επισκόπους κληρικούς, οι οποίοι -επ’ ουδενί λόγω- δεν πρέπει να στέκονται μπροστά στο Άγιο Θυσιαστήριο, κατάργησε το Συνοδικό σύστημα στο Πατριαρχείο, αφού οι αποφάσεις -σχεδόν πάντοτε- λαμβάνονται ομόφωνα κτλ..

Για ποιο σεβασμό του Παναγιώτατου προς τους Ιερούς Κανόνες μιλά ο Μητροπολίτης Εφραίμ;

4.) Δύο παρατηρήσεις για τον ισχυρισμό του Σεβασμιώτατου Ύδρας, ότι ο Παναγιώτατος έδωσε αίγλη στο Φανάρι, χωρίς την βοήθεια της πολιτικής εξουσίας. 

Καταρχήν τι είδους αίγλη έδωσε στο Φανάρι; Κατά Θεόν αίγλη; Αίγλη αγιότητας; Ή μήπως κοσμική αίγλη, επειδή περιφέρεται, ημέρας τε και νυκτός, στα συμπόσια, στα συνέδρια και στα δείπνα των ισχυρών πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων; 

Αλλά μήπως ακόμη και η κοσμική αίγλη, που έδωσε στο Φανάρι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, δεν έχει την ολόθυμη στήριξη του Δυτικού παράγοντα, του ΠΣΕ και του Βατικανού;

*****

Γιατί, άραγε, ο Σεβ. Ύδρας έκανε τόσο εξωφρενικές και αναληθείς δηλώσεις;

Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα:

1.) Ο Σεβ. Ύδρας ενεργεί προβοκατόρικα, για να προκαλέσει την μήνιν των αντιοικουμενιστών, να γίνει σαματάς και να αποκτήσει την εύνοια του Πατριάρχη.
2.) Ο Σεβ. Ύδρας ζει στον κόσμο του και δεν έχει ιδέα ποια είναι η πραγματικότητα που αφορά τον Πατριάρχη και την οικουμενιστική πολιτεία του.
3.) Ο Σεβ. Ύδρας είναι Οικουμενιστής και Κανονομάχος και γι’ αυτό εγκωμιάζει τον ομόφρονά του Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Δύσκολο να γνωρίζεις ποιός ή ποιοί λόγοι ώθησαν τον Σεβασμιώτατο να προβεί στους εξωφρενικούς αυτούς, αναληθείς και απαράδεκτους ισχυρισμούς.

Το σίγουρο είναι ότι πληγώνουν βαθειά την ορθόδοξη ευαισθησία και αδικούν κατάφωρα την Ιστορική αλήθεια.

2 comments:

  1. Όντως λυπηρό. Εχθές μετά τον εσπερινό είχαμε αυτή την συζήτηση με τον Κυθήρων Σεραφείμ, τον οποίο λύπησε πολύ η συμπεριφορά του Ύδρας. Most likely, ο Ύδρας επιζητεί την εύνοια του Οικουμενικού.

    ReplyDelete
  2. Στα τέλη του 2013 στο Πουσάν της Ν.Κορέας, ο Μητροπολίτης Κορέας κ.κ. Αμβρόσιος ήταν ο οικοδεσπότης της συνάντησης του Π.Σ.Ε. Αναρωτιέμαι, εάν παίζει ρόλο το ότι ο Κορέας κ ο Ύδρας είναι ετεροθαλή αδέλφια

    ReplyDelete