Wednesday, June 6, 2018

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην εφημερίδα “Καθημερινή”:

“Ο Βαρθολομαίος ζήτησε να μάθει γιατί δεν έχει προχωρήσει το έργο της ανέγερσης του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, για το οποίο έχουν ήδη δαπανηθεί 34 εκατ. δολάρια. Ο Δημήτριος είπε ότι φταίνε οι ομογενείς που δεν δίνουν χρήματα. Και πήρε πληρωμένη απάντηση, καθώς ο Πατριάρχης του αντέτεινε: «Γιατί έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη στην Αρχιεπισκοπή και στο πρόσωπό σας». Πηγή μου λέει ότι ο Δημήτριος αποδίδει ευθύνες στον father Αλεξ (Καρλούτσο), ότι δηλαδή κινείται παρασκηνιακά για να πείσει τον Πατριάρχη να τον εκπαραθυρώσει.”

Είναι σαφές ότι ο Πατριάρχης, εντελώς ανέντιμα, προσπαθεί να καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον Αρχιεπίσκοπο, για την οικονομική δυσπραγία της Αρχιεπισκοπής, ενώ γνωρίζει ποιος ευθύνεται γι’ αυτήν.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΛΟΥΤΣΟΥ
______

Ποια είναι η παγκοίνως γνωστή αλήθεια;

Ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, το alter ego του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ, ελέγχει το τάγμα αρχόντων της Αρχιεπισκοπής. Τι είναι αυτό το τάγμα; Οι πλούσιοι ομογενείς, που δίνουν γενναιόδωρες χορηγίες στο Πατριαρχείο και στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Οι ελάχιστοι Κροίσοι της Ομογένειας, που δεν ελέγχονται από τον π. Αλέξανδρο, έχουν αποβιώσει ή στέκουν μακρυά από την ζωή της Ομογένειας και της Αρχιεπισκοπής.

Φυσικό, λοιπόν, ήταν η Αρχιεπισκοπή να αντιμετωπίσει οικονομική κρίση την οποία ο Πατριάρχης και ο π. Αλέξανδρος χρησιμοποιούν, για να κρημνίσουν αντικανονικά -και παρά πάσαν έννοια ηθικής και δικαίου- από τον Θρόνο του τον Αρχιεπίσκοπο.

Ποια είναι η συμβολή του π. Αλέξανδρου, για να εκπαραθυρωθεί ο Αρχιεπίσκοπος; Έκανε τούτο το απλούστατο, σε συνεννόηση προφανώς με τον Πατριάρχη. Έκλεισε την στρόφιγγα των επιχορηγήσεων προς την Αρχιεπισκοπή, για να προκαλέσει την οικονομική της ένδεια.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ
_________

Γιατί είναι ανέντιμη η στάση του Πατριάρχη απέναντι στον Σεβασμιώτατο Αμερικής;

Επειδή προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την τεχνητή οικονομική καχεξία της Αρχιεπισκοπής, την οποία ο ίδιος και ο π. Αλέξανδρος προκάλεσαν, για να εκπαραθυρώσει τον Αρχιεπίσκοπο.

Μέχρι πριν λίγες μέρες, νόμιζα ότι το Πατριαρχείο ήθελε να διώξει τον Αρχιεπίσκοπο, για να εκλέξει στην θέση του νέο στην ηλικία ιεράρχη της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Βαρθολομαίου, για να είναι σίγουρος ο Πατριάρχης ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η γενναιόδωρη οικονομική ενίσχυση του Πατριαρχείου και η στήριξη των αιτημάτων του Οικουμενικού Θρόνου στην Ουάσινγκτων.

ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ
______

Το θέμα, όμως, δεν είναι τόσο απλό, όπως νόμιζα. Το άρθρο του κ. Ζουπανιώτη, που αναδημοσιεύσαμε πρόσφατα, δίνει μια άλλη αποκαλυπτική διάσταση στα πράγματα. 

Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα στο ταμείο ανέγερσης του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου, στους δίδυμους πύργους.

Ως εικός, η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο δεν επιτρέπει κουκούλωμα της υπόθεσης.

Όσοι εμπλέκονται σε ατασθαλίες, είτε ως κακοδιαχειριστές, είτε ως αποδέκτες των ελλειμμάτων, δεν θέλουν ασφαλώς να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, να πληρώσουν εκατομμύρια ή και να πάνε φυλακή. Θα κάνουν το παν για να σταματήσουν την πορεία του απόλυτου διασυρμού τους.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ;
________

Με αυτά τα δεδομένα θα ακολουθήσουν, με μαθηματική ακρίβεια, τα ακόλουθα:

1.) Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος πολύ σύντομα θα εκπαραθυρωθεί είτε με την υποβολή “οικειοθελούς” παραίτησης, είτε, με την χωρίς την συγκατάθεσή του, μετάθεσή του σε πάλαι ποτέ διαλάμψασα Μητρόπολη του Οικουμενικού Θρόνου, για να φύγει από την μέση και να μην τους είναι εμπόδιο.

2.) Μετά την αποπομπή του Σεβ. κ. Δημήτριου, θα γίνει εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, του φυράματος του Σεβ. Σικάγου Ναθαναήλ, ο οποίος φυσικά θα είναι υποχείριο του π. Αλέξανδρου και του Πατριάρχη.

3.) Το κουκούλωμα των όποιων απαράδεκτων καταστάσεων θα ακολουθήσει, με αναπόδραστη νομοτέλεια, και θα ζήσουμε εμείς καλά και ο Πατριάχης Βαρθολομαίος και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος καλύτερα.

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
_________

Και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής; 

Η Ομογένεια;

Τα μεγάλα θύματα των ραδιουργιών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του π. Αλέξανδρου Καρλούτσου.

Εφεξής, για δεκαετίες, θα χειροτονούνται κατά συρροήν επίσκοποι του φυράματος του Οικουμενιστή Σεβ. Σικάγου Ναθαναήλ και η εισπρακτική πρακτική του Πατριάρχη, στην Εκκλησία της Αμερικής, θα ενταθεί στο έπακρον.

Μαύρες πραγματικά μέρες -ή για να ακριβολογούμε δεκαετίες- αναμένουν την Εκκλησία της Αμερικής και την Ομογένεια.

Κρίμα!

Προσευχή για να μας γλυτώσει ο Θεός από τα επερχόμενα κακά.

1 comment: