Wednesday, June 6, 2018

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ κ. ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΡΜΕΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Κατάνυξις”, το ακόλουθο σχόλιο του κ. Βασίλη Κερμενιώτη, αναφορικά με την Θεολογική Ημερίδα, που διοργανώνει η “Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών”, στην Θεσσαλονίκη:

“Όχι, δεν μπορούμε να κάνουμε "κοινό αγώνα" με ανθρώπους που εμφορούνται από την πλάνη της "Υποχρεωτικής Αποτείχισης" και, συνεπακόλουθα, μιλούν για "μολυσμούς", "άκυρα" ή "ανενέργητα" Μυστήρια που είναι, δήθεν, "εις κρίμα και κατάκριμα".

Δεν μπορούμε να συμπορευτούμε μ' αυτούς τους ανθρώπους που δεν είναι της "Ακριβείας" όπως λαθεμένα λέγεται, αλλά της πλάνης και του Σχίσματος.

Ορισμένοι έχουν το χάρισμα να λένε πολλά και ουσιαστικά, σε λίγες γραμμές, και ορισμένοι άλλοι, φλυαρούν και κουράζουν, χωρίς να λένε τίποτε ουσιαστικό.

Ένας από αυτούς, που μπορεί να συνοψίζει εύστοχα τις απόψεις του, σε λίγες γραμμές, είναι ο κ. Κερμενιώτης. Το ίδιο μπορεί να κάνει -και το κάνει συστηματικά- ο ευσεβής ιατρός κ. Λυκούργος Νάνης.

Τι μας λέγει ο κ. Κερμενιώτης με το σχόλιό του;

Ο αγώνας των ευσεβών χριστιανών είναι αγώνας εναντίον των δύο δαιμονικών άκρων, ήτοι του Οικουμενισμού και του Σχίσματος. 

Όπως δεν επιτρέπεται να έχουμε κοινωνία με τους Οικουμενιστές, το ίδιο απαγορεύεται να έχουμε κοινωνία με τους σχισματικούς. Οι 3+1 των Καρυών, ο π. Παίσιος Παπαδόπουλος, ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς, ο κ. Σημάτης κτλ. δεν είναι Αποτειχισμένοι, όπως αυτοαποκαλούνται, αλλά Σχισματικοί. Επομένως ορθότατα έπραξαν οι διοργανωτές της Θεολογικής Ημερίδας να αποκλείσουν τους Σχισματικούς, από την διοργάνωση της Ημερίδας.

Ο κ. Κερμενιώτης πολύ ορθά λέγει ότι Όλοι αυτοί έχουν κάνει τεράστια ζημία στον Αγώνα της Ορθοδοξίας κατά της αίρεσης του Οικουμενισμού και έχουν εξευτελίσει και δυσφημίσει την Αποτείχιση. Οι Οικουμενιστές τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση! Δεν θα μπορούσαν να έχουν καλύτερους συμμάχους!”. 

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Γι’ αυτό αναμένουμε από τους Σχισματικούς να μετανοήσουν, να τεθούν κάτω από την ηγεσία του π. Θεόδωρου Ζήση, για να αποκτήσει το κύμα των Αποτειχίσεων μαζική και ενιαία φωνή και για να σταματήσουν να προβάλλουν κακοδοξίες και να δυσφημούν την Αποτείχιση και τον αντιοικουμενιστικό αγώνα.

1 comment:

  1. Τό κίτρινο ιστολόγιο   "πατερική παράδοση " , του  οποίου δυστυχώς  δεν αποποιήθηκε την ευθύνη  ο π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς  , πέταξε  λάσπη μέ τον κουβά  :  Τι οικονομισάριους, τί εξωνημένους, τί σχισματικούς, τί αιρετικούς, τί "για το χιλιάρικο", τί δούρειους ίππους των οικουμενιστών  , τί νά πάει στόν  Ζηζιούλα  που του μοιάζει  ενν. ο π. Θεόδωρος Ζήσης ,  τί  αυτός θα διαλύσει την ορθοδοξία   , τί συκοφαντίες  , τί ψέματα  , τί βρισιές  τί και τί !  Τώρα  δηλαδή τί  περιμένουν  πρόσκληση ;  Η  εκκλησία , εκτός  των περιστασιακών  αναφορών ,  αφιέρωσε   μέριμνα  μέ ειδική  ημερίδα  για  τό  επίμαχο θέμα  της "υποχρεωτικής " αποτείχισης  . Τό  επικείμενο  συνέδριο  δεν  έχει αυτό τό  θέμα  , το οποίο μάλιστα  δεν  το  θεωρεί  ως ένα   ζητούμενο . Δεν μπορεί η εκκλησία  νά  ασχολείται συνεχώς  μέ τις  ιδεολογικές  αγκυλώσεις  κάποιων  , που ούτε  την καλή  προαίρεση του άλλου  δεν λογαριάζουν  , ούτε  τον κόπο του νά τους  απευθύνει  ένα  θεολογικά  αρτιότατο  άρθρο . Μόνο και μόνο που κάποιος  ονομάζεται  Ζήσης  κάτι παθαίνουν .  Τους  πιάνει  ντελίριο !  Αυτό το θεολογικό  συνέδριο  έχει  έναν εποικοδομητικό  χαρακτήρα  , νά ξεδιαλύνει  θέματα  της  επικαιρότητος  , νά διαλύσει  απορίες  σε κάθε  καλόπιστο  αγωνιζόμενο  χριστιανό  ,   οι γνωρίζοντες   την επιστήμη της  θεολογίας  νά  μας υποδείξουν την  θεολογική , ιστορική , Πατερική , ΙεροΚανονική  κατοχύρωση  των  επίκαιρων  εκκλησιαστικών θεμάτων .  Οι  διοργανωτές έχουν την υποχρέωση  νά διαφυλάξουν  την ομαλή διεξαγωγή του και νά μήν τό κάνουν  αρένα ύβρεων . Ο κάθε  ενδιαφερόμενος  μπορεί  νά έρθει  νά τό παρακολουθήσει  ως ακροατής  ή  ακόμα νά τό ακούσει  διαδικτυακά  , που πιστεύω οτι θα κυκλοφορήσει .  Κάποιοι άς  ακούσουν τους  προφήτες ! Άν δεν ακούνε  την φωνή των προφητών --  ή την ακούνε  αλλά  έχουν πάρει διαζύγιο  απο το  συνιέναι  τας γραφάς , ακούνε  π.χ.  τον π. Αθανάσιο Μυτιληναίο , αλλά τί καταλαβαίνουν άραγε ; ----  άν λοιπόν δεν ακούνε  τους  προφήτες  , ούτε τον π. Θεόδωρο  θα  ακούσουν !

    ReplyDelete