Sunday, October 23, 2016

THΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΑΘΕΟ ΜΕΝΟΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


THΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΑΘΕΟ ΜΕΝΟΣ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Να υπενθυμίσουμε την ερώτηση 8 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις 18 Μαΐου 2015 στην Βουλή των Ελλήνων, για την υποδοχή του Αγίου Φωτός με τιμές αρχηγού κράτους. Να υπενθυμίσουμε ότι στον ΒΗΜΑ 99,5 ο νυν υπουργός Παδείας Ν. Φίλης δήλωνε: «Πριν μερικό καιρό, την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε το Άγιο Φως με τιμές πάλι αρχηγού κράτους, δηλαδή δύο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το Άγιο Φως και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας». «Τι γαρ ει ηπίστησαν τινές; μη η απιστία αυτών την πίστιν του Θεού καταργήσει;» (Ρωμ. 3,3)

Όταν στην «Χώρα της Φιλοκαλίας», για να χρησιμοποιήσουμε τη αναφορά της γαλλικής  Le Monde, όταν έμπαινε η Ελλάδα στην ΕΟΚ, εκλέγεται ένα κόμμα με δεδηλωμένη την αθεΐα του, αλλά και το αντιεκκλησιαστικό του πλάνο, με συγκεκριμένες πολιτικές διακηρύξεις, οι φλύαροι σχολιασμοί περισσεύουν. 

Κόμματα στην Ελλάδα που ‘’ομολογούν’’ την αθεΐα τους, υπάρχουν κι άλλα. Όμως η αντιεκκλησιαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει την πρωτειά. Και το ΚΚΕ πρεσβεύει ιδεολογικά τη αθεΐα, αλλ’ όμως κανείς βουλευτής του δεν ενδύθηκε καρναβαλίστικα ιερεύς, κρατώντας ένα μεγάλο κρασοπότηρο για να ειρωνευτεί την Θεία Κοινωνία. Αυτόν το βουλευτή οι ψηφοφόροι τον ψήφισαν, αφήνοντας εκτός Βουλής αξιόλογους πολιτικούς από διάφορα κόμματα. Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι που μίλησε βουλευτής για επιπρόσθετη φορολόγηση των Ορθοδόξων Χριστιανών και όχι σε κανένα άλλο κόμμα. Κι όμως αυτό το κόμμα πήρε την πρωτειά, αυτό το κόμμα κρατάνε με πείσμα οι ΑΝΕΛ στην εξουσία.

‘’Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος που μας επιτρέπει να ελπίζουμε’’, έγραφε ο Τάσος Τσακίρογλου, στις 19 Ιαννουαρίου 2015 στην Εφημερίδα των Συντακτών. Αυτή είναι η ‘’ελπίδα’’, ο ΣΥΡΙΖΑ, που ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Τάσος  Τσακίρογλου;  Παρενθετικά να αναφέρομε ότι ο εν λόγω δημοσιογραφος σε άρθρο του που τιτλοφορείτο «Ο Παΐσιος και το ‘’Charlie Hebdo’’», λοιδωρούσε ως μη ώφειλε, τον αγαπημένο Άγιο Γέροντα του Ελληνικού λαού. ‘’Η αγιοποίηση του Παϊσίου από το Οικουμενικό Πατριαρχείο συνιστά ακόμα ένα βήμα στο δρόμο που οδηγεί στο Μεσαίωνα’’ δήλωνε με θρασύτητα ο δημοσιογράφος που ανακάλυψε ότι ‘’ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος που τους επιτρέπει να ελπίζουν’’. Αυτή είναι η ‘’ελπίδα’’, ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό το κόμμα κρατάνε με πείσμα στην εξουσία οι ΑΝΕΛ;     
 Ο Friedrich Schiller αναφέρει: «Οι ψήφοι πρέπει ζυγίζονται και όχι να μετριούνται», με ότι συνεπάγεται η σημασία των λόγων τούτων. Αυτό φυσικά αφορά και τους ΑΝΕΛ που τους στηρίζουν. 

No comments:

Post a Comment