Thursday, October 27, 2016

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε, στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”, σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης του “Ποταμιού”:

“ΕΡΩΤΗΣΗ: «Φάκελος μάθημα θρησκευτικών»: Πολύ κακό για το τίποτα ή πολύ σοβαρό ζήτημα που χειρίστηκε λάθος η κυβέρνηση αλλά και αντέδρασε υπερβολικά η Εκκλησία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν και δεν είναι το μείζον θέμα, είναι ενδεικτικό της αντίληψης που έχει ο καθένας από εμάς στα δικαιώματα των πολιτών.
Τα ρολόγια των θρησκευτικών πρέπει να συγχρονιστούν με την εποχή. Τα θρησκευτικά δεν μπορεί να είναι κατηχητικό. Και είναι παράλογο να διδάσκονται τα παιδιά μας 1 ώρα φυσική, 1 ώρα βιολογία, 1 ώρα πληροφορική και 2 ώρες θρησκευτικά. Και βέβαια είναι αδιανόητη η εμπλοκή ενός υπουργού Αμύνης στη διαμόρφωση της διδακτέας ύλης. Η σύσκεψη στο Μαξίμου Τσίπρα – Καμμένου και Ιεραρχίας με αντικείμενο τα βιβλία των θρησκευτικών ήταν μια προσβολή για τους εκπαιδευτικούς.”

Το δικό μας σύντομο σχόλιο στις δηλώσεις του κ. Σταύρου Θεοδωράκη. Μήπως ήρθε η ώρα να συγχρονιστεί το ρολόι του Ποταμιού και να μετοναμοστεί σε Ρυάκι; Το λέμε αυτό επειδή αποκλείεται να εξασφαλίσει το πλαφόν του 3% για να εισέλθει στη Βουλή όταν προκηρυχθούν εκλογές.

No comments:

Post a Comment