Sunday, October 23, 2016

ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ;


ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στην εφημερίδα "Παραπολιτικά":

“Τις προηγούμενες ημέρες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ο. Γεροβασίλη ανακοίνωσε ότι χρειάζεται δομικός ανασχηματισμός στη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου ασφαλώς δεν το έπραξε για να αναφερθεί μόνο ok πρόσωπα, αλλά και στην οργανωτική αναδιάταξη των υπουργείων με αλλαγές ακόμη και στις ταμπέλες.

Δηλαδή, στο πως θα τιτλοφορούνται κάποια από αυτά.

Εμαθα, λοιπόν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου από τη στιγμή που βλέπουν ότι δεν είναι εύκολη η αντικατάσταση του Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας αποφάσισαν, αντί να ικανοποιήσουν το αίτημα της Εκκλησίας για "εκπαραθύρωση" του να μεταφέρουν μέρος των αρμοδιοτήτων του σε άλλο υπουργείο.

Δηλαδή, από τον τίτλο του υπουργείου Παιδείας να απαλειφθεί η λέξη "Θρησκευμάτων" και να μεταφερθεί σε άλλο υπουργείο η αρμοδιότητα των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας.

Υπάρχουν σκέψεις για το υπουργείο Εσωτερικών ή Πολιτισμού.

Οπότε ο Νίκος Φίλης δι’ αυτής της πατέντας θα απαλλαγεί από την ευθύνη να απολογείται για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας και αυτή θα μετατοπιστεί σε άλλο υπουργείο, που ενδεχομένως θα έχει άλλο πεδίο συνεννόησης με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.”

Αν είναι ακριβείς οι πληροφορίες είναι πολύ ανησυχητικές για τους ακόλουθους λόγους:

1.) Σημαίνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα διώξει από το Υπουργείο Παιδείας τον κ. Φίλη.

2.) Σημαίνει ακόμη ότι, σε αντίθεση με ότι προνοεί το Σύνταγμα, το Υπουργείο Παιδείας θα καθορίζει το Πρόγραμμα Σπουδών και θα συντάσσει τα διδακτικά εγχειρίδια για το μάθημα των Θρησκευτικών χωρίς να συμβουλεύεται την Εκκλησία.

3.) Σημαίνει προπαντός πλήρη νίκη του κ. Φίλη και των αντιεκκλησιαστικών δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

4.) Σημαίνει ότι ο κ. Φίλης όλο αυτό το διάστημα ενεργούσε όχι ως άτομο αλλά ως εγκάθετος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, να μην είναι ακριβείς οι πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση διατεθειμένη να χωρίσει το υπουργείο Θρησκευμάτων από το Υπουργείο Παιδείας.

No comments:

Post a Comment