Sunday, October 16, 2016

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΟΠΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ


ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΙΣ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΟΠΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου
=====

Οι αιρετικοί Μονοφυσίτες δηλώνουν ευκαίρως – ακαίρως, αυτό που διεκήρυτταν στη Γενεύη το 1970, καθώς και στη συνάντηση της Αδδίς Αμπέπα το 1971 ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την Δ΄ Οικουμενική Σύνοδο, ως βάση για την ένωση. Οι αιρετικοί Μονοφυσίτες έχουν αποκοπεί από την Εκκλησία. «Μένε εις την Εκκλησίαν και ου προδίδοσαι υπό της Εκκλησίας. Εάν δε φύγης από της Εκκλησίας, ουκ αιτία η Εκκλησία. Εάν μεν γαρ ης έσω, ο λύκος ουκ εισέρχεται˙ εάν δε εξέλθης έξω, θηριάλωτος γίνη», λέγει ο  Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. 

Είναι λάθος να πιστεύεται ότι με τις υπερβολικές αβρότητες και τις άτοπες αναφορές, θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην Εκκλησία οι αιρετικοί Μονοφυσίτες. Το αντιμίσθιο θα είναι η θρασύτητα που εκπηγάζει από την αιρετική εμμονή.

Αυτοί κλήθηκαν στην Σύνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης ως παρατηρητές, αντί στις θέσεις εκείνες να εκάθοντο Ορθόδοξοι Επίσκοποι, και ως αντιμίσθιο ο ‘’ιερέας’’ της αυτοκαλούμενης Συρορθόδοξης ‘’εκκλησίας’’ Dr K. M. George, ανέφερε τα εξής: «Η παρούσα Σύνοδος η οποία ονομάζεται Αγία και Μεγάλη Ιερά Σύνοδος, στην πραγματικότητα χωρίζει την Ανατολική Ορθόδοξη ως μια ξεχωριστή οικογένεια».

Για το Άγιο Όρος εξέφρασε πικρία, κατηγορώντας τους Αγιορείτες Πατέρες ότι «διατηρούν μια φονταμενταλιστική αντίληψη του Χριστιανισμού». Οι υπερβολικές αβρότητες και οι άτοπες αναφορές που τους απέδωσαν εκκλησιαστικότητα ‘’εποίησαν ουδέν’’. Οι αναφορές του ‘’ιερέα’’ της αυτοκαλούμενης Συρορθόδοξης ‘’εκκλησίας’’ Dr K. M. George ήταν οι εξής: «Το πρόβλημα στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι ότι οι συντηρητικές ομάδες, ιδιαίτερα εκείνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους – περίπου 20 μοναστήρια για τα τελευταία 1.000 χρόνια – διατηρούν μια φονταμενταλιστική αντίληψη του Χριστιανισμού», και «Ο καθένας που είναι έξω από την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αιρετικός σύμφωνα με αυτούς*». Τι εξυπηρετούν υπερβολικές αβρότητες και οι άτοπες αναφορές για τους αιρετικούς Μονοφυσίτες που τους αποδίδουν εκκλησιαστικότητα;

*Οι δηλώσεις του ‘’ιερέα’’ Dr K.M. George της αυτοκαλούμενης Συρορθόδοξης ‘’εκκλησίας’’, δανεισμένες από κείμενο στο vimaorthodoxias.gr  του κ. Μανώλη Κείου (20/6/2016).

No comments:

Post a Comment