Monday, October 31, 2016

Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ


Ο ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, σε συνέντευξή του στο Νafpaktianews, μίλησε με σαφήνεια για τη στάση της Εκκλησίας για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Κατά τη συνάντηση του Αρχιεπισκόπου και επιτροπής εξ αρχιερέων με τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Παιδείας η Εκκλησία υπαναχώρησε από τις ομόφωνες αποφάσεις που έλαβε η Ιεραρχία βάσει των οποίων η συζήτηση έπρεπε να γίνει με βάση τα παλαιά Προγράμματα Σπουδών. Ατυχώς ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε η συζήτηση να γίνει με τα νέα Προγράμματα Σπουδών και έτσι η κυβέρνηση πέτυχε σημαντική νίκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατόρθωσε να εξουδετερώσει τις αποφάσεις της Ιεραρχίας και να θέσει εκποδών την ΠΕΘ επειδή προμαχούσε για την διατήρηση του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. Παράλληλα με την εικονική παραίτηση του κ. Σταύρου Γιαγκάζογλου από την εκδοτική επιτροπή του περιοδικού “Θεολογία” κατόρθωσε να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις υπέρ του ενώ στην πραγματικότητα η “παραίτηση” αυτή του έδωσε το πρόσχημα για να διατηρήσει τους ΚΑΙΡΟΣκόπους στις θέσεις τους. Οι κύριοι Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Θεόδωρος Γιάγκου και Μάριος Μπέγζος -όλοι σημαίνοντα στελέχη των ΚΑΙΡΟΣκόπων- εξακολουθούν ανενόχλητοι να διατηρούν τη θέση τους στην εκδοτική επιτροπή του περιοδικού “Θεολογία” ενώ δεν γνωρίζουμε πότε και πώς θα επανέλθει και ο κ. Γιαγκάζογλου το όνομα του οποίου εξακολουθεί να παραμένει στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας ως διευθυντής του περιοδικού “Θεολογία”.

Το πραγματικό μας πρόβλημα δεν είναι ο κ. Γιαγκάζογλου, οι ΚΑΙΡΟΣκόποι ή η κυβέρνηση. Όλοι οι πιο πάνω τη δουλειά τους κάνουν σύμφωνα με την ιδεολογία και τις αγκυλώσεις τους.

Το πραγματικό μας πρόβλημα είναι ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος υποσκάπτει καίρια και ακυρώνει τους αγώνες της Εκκλησίας.

Στην Κρήτη κατόρθωσε να ακυρώσει τις ομόφωνες αποφάσεις της Ιεραρχίας για το κείμενο που αφορούσε τις σχέσεις της Ορθοδοξίας με τον λοιπόν χριστιανικό κόσμο και τώρα κατόρθωσε να ακυρώσει τις ομόφωνες και πάλιν αποφάσεις της Ιεραρχίας για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Το κακό είναι ότι ακόμη και οι Μητροπολίτες που διαφωνούν με την υπαναχώρηση του Αρχιεπισκόπου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ για το μάθημα των Θρησκευτικών δεν καταγγέλλουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά τον αφήνουν ανενόχλητο να υποσκάπτει τους αγώνες της Εκκλησίας.

No comments:

Post a Comment