Saturday, October 22, 2016

Ο κ. ΦΙΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ



Ο κ. ΦΙΛΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο κ. Φίλης είναι ξεκάθαρος. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τον χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας. Αυτοί που δεν θέλουν να καταλάβουν τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πολλοί Ιεράρχες που τον ακολουθούν. 

Απλά δεν είναι αρκετό να λέγει ο Αρχιεπίσκοπος ότι η Εκκλησία δεν θα ζητήσει χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας επειδή απλούστατα το χωρισμό τον ζητά και τον επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε βοηθά σε κάτι ο Αρχιεπίσκοπος όταν δηλώνει ότι πρέπει να ψηφίζουμε φιλικές προς την Εκκλησία προσωπικότητες και όχι κόμματα επειδή έτσι αποενοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ακολουθεί καθαρά αντιεκκλησιαστική και εθνομηδενιστική πολιτική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να νιώσει καλά στο πετσί του ότι θα έχει σοβαρό πολιτικό κόστος αν εξακολουθήσει να προωθεί αντιεκκλησιαστική πολιτική. Για να το πετύχει αυτό η Εκκλησία πρέπει να προέλθει σε συνεννόηση με πολιτικές δυνάμεις που αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι βασισμένη στην ψευδαίσθηση ότι υπάρχουν χριστιανικά κόμματα αλλά με την επίγνωση ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν χαρακτηρίζονται από μαρξιστικές αγκυλώσεις και αντιεκκλησιαστικό μένος και προπαντός επειδή συνειδητοποιούν ότι θα έχουν σοβαρό πολιτικό κέρδος αν συμμαχήσουν με τις θέσεις της Εκκλησίας.

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ακούει τον Αρχιεπίσκοπο να λέγει ότι σε όλους τους χώρους υπάρχουν φιλικά προς την Εκκλησία πολιτευόμενοι και αυτούς πρέπει να ψηφίζουμε νιώθει ότι δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί επειδή δεν θα πληρώσει κανένα πολιτικό κόστος για την αντιεκκλησιαστική πολιτική του.

Η αντιεκκλησιαστική και εθνομηδενιστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Γι’ αυτό η Εκκλησία ας προχωρήσει αποφασιστικά να υλοποιήσει τις αναγκαίες συμμαχίες για να αποτρέψει τα επερχόμενα κακά όχι μόνον για το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά και για τις σχέσεις της με την Πολιτεία.

No comments:

Post a Comment