Monday, October 17, 2016

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΣΕΒ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος δημοσίευσε άρθρο με το οποίο κάνει ορισμένες πολύ ορθές επισημάνσεις για τη στάση της κυβέρνησης Τσίπρα αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, και όχι απλά ο υπουργός παιδείας κ. Φίλης, ακολουθούν σαφώς αντιεκκλησιαστική πολιτική. Περί τούτου ουδεμία αμφιβολία.

Το ερώτημα, λοιπόν, δεν είναι τι κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα αλλά τι κάνει η Εκκλησία και δη η Ιεραρχία για να σώσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Αν δεν ξεκαθαρίσει η Ιεραρχία τους στόχους της για το μάθημα των Θρησκευτικών οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ με τους γεννίτσαρους του ΚΑΙΡΟΥ θα ολοκληρώσουν το καταχθόνιο έργο τους και το μάθημα των Θρησκευτικών θα μετατραπεί  πολυπολιτισμικό, οικουμενιστικό, θρησκειολογικό.

Ας έρθουμε τώρα στα της Εκκλησίας και δη ας εξετάσουμε ποια στάση τηρεί ο διά τας αμαρτίας ημών Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο προσφυώς αποκληθείς “κακός δαίμονας του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών” κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου υπήρξε κορυφαίος συνεργάτης του Αρχιεπίσκοπου Ιερωνύμου. Το ίδιο και τα στελέχη του ΚΑΙΡΟΥ Μιλτιάδης Κωνσταντίνου, Θεόδωρος Γιάγκου και Μάριος Μπέγζος.

H κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Ο μεν κ. Γιαγκάζογλου έδωσε εικονική παραίτηση χωρίς να έχει αντικατασταταθεί οι δε Θεόδωρος Γιάγκου, Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και Μάριος Μπέγζος διατηρούν τις θέσεις τους στο επίσημο περιοδικό της Εκκλησίας της Ελλάδος “Θεολογία” έστω και αν διαφωνούν ανοιχτά με την Ιεραρχία για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξεσήκωσε την Ιεραρχία και τον πολιτικό κόσμο με μια θαυμάσια επιστολή και η Ιεραρχία έλαβε απόφαση να γίνει από μηδενική βάση η συζήτηση για τα Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών. Πλην όμως ο Αρχιεπίσκοπος την ιδία μέρα όταν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό αθέτησε τους όρους που έθεσε η Ιεραρχία και δέχτηκε τη συνέχιση της εφαρμογής του νέου Προγράμματος Σπουδών.

Γι’ αυτό Σεβ. Καλαβρύτων καλοί είναι οι αγώνες εναντίον των εκκλησιομάχων και εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ας ασχοληθούμε πρώτα με την ανακόλουθη τακτική του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και των συνεργατών του. Ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν για την Σεβασμιότητά σας και για όσους άλλους ιεράρχες αγωνιούν για να διατηρηθεί ο ορθόδοξος χαρακτήρας των Θρησκευτικών.

No comments:

Post a Comment