Tuesday, October 11, 2016

Η ΠΕΘ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ Η ΠΕΘ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ


Η ΠΕΘ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ Η ΠΕΘ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με θαρραλέες και ομολογιακές Ανακοινώσεις τους το παράρτημα της ΠΕΘ Τρικάλων και το παράρτημα της ΠΕΘ Πιερίας έδωσαν το στίγμα της αντίστασης του θεολογικού κόσμου στα νέα Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Συγκεκριμένα η παραδοσιακή φωνή των δύο παραρτημάτων σημαίνει εγερτήριο σάλπισμα αντίστασης κατά των νέων Προγραμμάτων Σπουδών διατρανώνοντας την απόφαση των μελών τους να μην εφαρμόσουν αυτά τα Προγράμματα όπως η Εκκλησία και το Σύνταγμα της χώρας επιτάσσουν.

Οι θεολόγοι των δύο παραρτημάτων αναγγέλλουν την απόφασή τους να συνεχίσουν να διδάσκουν το μάθημα των Θρησκευτικών με τα υπάρχοντα διδακτικά εγχειρίδια χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις υποδείξεις των νέων Προγραμμάτων Σπουδών παρά τις απειλές του υπουργού Παιδείας.

Η απολύτως επαινετέα στάση των δύο παραρτημάτων ευχόμαστε να γενικευθεί ώστε η συντριπτική πελιοψηφία του θεολογικού κόσμου να προβάλλει αντίσταση και να αρνηθεί να προχωρήσει στην υλοποίηση του νέου Προγράμματος Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Αλίμονον αν οι θεολόγοι συνεργήσουν για να επιβληθεί ένας θρησκειολογικός αχταρμάς που οδηγεί στην πανθρησκεία και στην αθεία.

Οι Σύνδεσμοι Γονέων και άλλοι φορείς καλούνται να σταθούν αλληλέγγυοι στην αντίσταση του θεολογικού κόσμου επειδή έχουν τεράστια ευθύνη για την προκοπή των παιδιών τους και για την κατήχησή τους στην Ορθόδοξη χριστιανική πίστη μας.

Το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως η Εκκλησία μας υπαγορεύει και το Σύνταγμα της πατρίδας μας επικυρώνει, πρέπει να μιλά στα παιδιά μας για τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους και όχι να τα κατηχεί σε άλλες θρησκείες και χριστιανικές Ομολογίες. Η γνώση των άλλων θρησκειών και χριστιανικών δογμάτων πρέπει να γίνεται με τη σωστή καθοδήγηση και αφού οι μαθητές φτάσουν στην ηλικία που έχουν αναπτύξει ώριμη κρίση ώστε να εξετάζουν κάτω από το σωστό πρίσμα τα άλλα δόγματα.

No comments:

Post a Comment