Friday, October 28, 2016

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΠΑΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία”:

“Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε συνομιλία του με το ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα με αναφορά σε «αποχριστιανοποίηση» κατέστησε σαφές ότι δεν αναφερόταν στην Ευρώπη, ούτε σε θεσμικά όργανα της ΕΕ.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είπε ότι εξέφρασε τον προβληματισμό του και την αγωνία του για όλη την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εντός και εκτός ΕΕ και στην ευρύτερη περιοχή μας και πρόσθεσε ότι ήθελε να επιστήσει την προσοχή γι' αυτόν τον προβληματισμό του.”

Φτηνές δικαιολογίες που δεν πείθουν κανένα και που εκθέτουν ακόμη περισσότερο τον Αρχιεπίσκοπο. Δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν την Ευρώπη και τώρα λέγει δεν εννοούσε ούτε την Ευρώπη, ούτε τα θεσμικά όργανα της Ενωμένης Ευρώπης.

Και τι εννοούσε, δηλαδή, με την αναφορά του στις Βρυξέλλες; Τους πλανοδιοπώλες και τους εστιάτορες των Βρυξελλών;

Μη στενοχωρείστε Μακαριότατε. Δεν σας παρεξηγούμε. Κατανοούμε πλήρως ότι με τις δηλώσεις σας περί Βρυξελλών προσπαθήσατε να μεταθέσετε το πρόβλημα και να αποενοχοποιήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ για την Εκκλησιομαχία και τον εθνομηδενισμό του και τώρα προσπαθείτε να τα μαζέψετε.

Αλλά τι και πώς να τα μαζέψετε; Μαζεύονται τέτοιες δηλώσεις;

No comments:

Post a Comment