Saturday, October 15, 2016

“ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!”


“ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ!!!”

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Στα πλαίσια των επαφών του «Π.Σ.Ε.» συνήλθε στην Κύπρο στη μητρόπολη Κωνσταντίας –Αμμοχώστου, η κοινή ομάδα Ορθοδόξων και Μονοφυσιτών της Επιτροπής «Πίστις και Τάξις” του Π.Σ.Ε.. 

Το θέμα της εν λόγω συνάντησης ήταν: «Η Εκκλησία προς  ένα κοινό όραμα». Της συναντήσεως προήδρευσε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Θρόνου μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος και παρεκάθησαν εκπρόσωποι πολλών Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά και Κόπτες, Αρμένιοι και Ινδοί Μονοφυσίτες. 

Καταρχήν βλέπουμε οφθαλμοφανώς την φοβερή επιτυχία των Μονοφυσιτών. Η επιτυχία έγκειται στο γεγονός ότι τους έχουμε αναγνωρίσει, στην πράξη, ότι είναι Ορθόδοξοι!!! Αυτό το κατάντι ξεκίνησε, δειλά-δειλά, με την ονομασία των, στη αρχή σαν «Προχαλκηδόνιων Εκκλησίων» και κατόπιν σαν «Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών»!!! Το διαβόητο Π.Σ.Ε. επέβαλε (κι οι ημέτεροι έσπευσαν να συγκατανεύσουν) ότι οι Μονοφυσίτες είναι Ορθόδοξοι!!! Τι κι αν έχουν καταδικασθεί από την Δ΄Οικουμενική Σύνοδο! Τι κι αν ο Τόμος του Αγίου Λέοντος ουδέποτε έγινε αποδεκτός από αυτούς! Τι κι αν οι Ε΄και ΣΤ΄Οικουμενικές Σύνοδοι τους έχουν καταδικάσει ως κακόφρονες και αιρετικούς! 

Μήπως,  σήμερα, έχουν μετακινηθεί κατ’ έλάχιστον από τις πλανεμένες τους θέσεις; Ο Κόπτης «πατριάρχης» Σενούτα είχε διακηρύξει προ ετών ότι ΔΕΝ χάνουν τίποτε οι Ορθόδοξοι αν αρνηθούν μια Οικουμενική Σύνοδο. Κι εννοούσε την Δ΄, της Χαλκηδόνος, που αποτελεί κόκκινο πανί για τους Μονοφυσίτες αιρετικούς. Με τους αμετανόητους αυτούς αιρετικούς, οι Προτεστάντες που κυβερνούν το Π.Σ.Ε. μας έχουν επιβάλει ότι Ορθόδοξοι και Μονοφυσίτες το ίδιο είμαστε. Τώρα τα πάντα βαίνουσι καλώς. Μια ομάδα είμαστε, συνεδριάζουμε αντάμα, συναποφασίζουμε, συμπροσευχόμαστε. Με άλλους λόγους οι κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων είναι για μας «σκωληκόβρωτοι». 

Δεν μας είπαν οι ημέτεροι Σύνεδροι: Πιστεύουν εις την Μίαν, Αγίαν, Καθολικήν και Αποστολικήν Εκκλησίαν; Η Σύναξη του Κολυμβάριου, ξεπερνώντας και υπερφαλαγγίζοντας, δηλαδή κατ’ ουσίαν αρνούμενη, τρεις ολόκληρες Οικουμενικές Συνόδους «αποκατέστησε» πλήρως τους Μονοφυσίτες. Ας μας το ξεκαθαρίσουν, επιτέλους, οι οικουμενιστές.

No comments:

Post a Comment