Sunday, October 30, 2016

ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΕΥΣΤΟΧΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στη “Ρομφαία” τις ακόλουθες αξιόλογες δηλώσεις του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου:

«Βεβαίως, πρέπει να λάβουμε υπόψη και τις μαρξιστικές-αθεϊστικές προκαταλήψεις της σημερινής «αριστερής» Κυβερνήσεως, η οποία δηλώνει ότι δεν χρειάζεται καθόλου η Εκκλησία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.

Σε ερώτηση εάν αυτοί που έχουν αυτές τις προκαταλήψεις στη σημερινή κυβέρνηση αποτελούν πλειοψηφία ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι «Τους υπερψήφισαν μόνο 19 % των Ελλήνων, ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι δεν προσήλθαν στις κάλπες. Γι’ αυτό μας κυβερνάει η δυναμική μειοψηφία.

Φρονώ ότι δεν πρέπει η Ελληνική Εκκλησία να φοβάται τις καινοτομίες της Κυβερνήσεως, αλλά με πλήρη πεποίθηση να υπερασπίζεται τις θέσεις της» πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Νικόλαος.”

Πολύ παρήγορες δηλώσεις. Πολλοί δυστυχώς στρουθοκαμηλίζουν και μιλούν για την κρίση στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας με εξωπραγματικούς όρους. Τους φταίνε οι Βρυξέλλες, τους φταίνε οι “σκοτεινές δυνάμεις” και δεν συμμαζευόμαστε και δεν βλέπουν ότι η Εκκλησιομαχία και ο εθνομηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του είναι η πραγματική αιτία που γιγαντώθηκε το αίτημα για χωρισμό Πολιτείας και Εκκλησίας και για απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Εκφράζουμε, λοιπόν, τη χαρά μας επειδή ο Σεβ. Μεσογαίας βάζει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και λέγει τα πράγματα με το όνομά τους. Θυμίζει ότι μια μειοψηφία του 19% του εκλογικού σώματος έδωσε την εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό επιβάλλεται δυναμική αντιπαράθεση με τους Εκκλησιομάχους, που αποτελούν μια ελάχιστη μειοψηφία μεταξύ των Ελλήνων.

Η σύγκρουση Εκκλησίας και Πολιτείας πρέπει να λάβει πολιτικό χαρακτήρα επειδή μόνον το πολιτικό κόστος θα αποτρέψει τον Τσίπρα και τους συνεργάτες του να κάνουν κακό στην Εκκλησία. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη η συμμαχία της Εκκλησίας με την αντιπολίτευση για να νιώσει η κυβέρνηση τον βρόγχο να θωπεύει ανατριχιαστικά το λαιμό της. Ενόσω ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην εξουσία η Εκκλησία και το έθνος μας θα βρίσκονται υπό το καθεστώς διαρκούς απειλής.

No comments:

Post a Comment