Wednesday, October 26, 2016

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ “ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ”


ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ “ΜΑΚΚΑΒΑΙΟΙ”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Παρακολούθησα την τελευταία εκπομπή “Μακκαβαίοι” και διαπίστωσα ότι έχουμε ιδιαίτερους λόγους να ανησυχούμε για την τύχη του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Σ’ αυτήν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι στην επιτροπή του διαλόγου που θα γίνει μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, την Εκκλησία θα εκπροσωπούν πολλοί Καθηγητές οι οποίοι πρόσκεινται στην ομάδα του ΚΑΙΡΟΥ, ενώ θα μετέχει ένας ή ίσως και κανένας από την ΠΕΘ.

Αν αυτό αποδειχθεί στην πράξη θα είναι μια κοροιδία διαλόγου. Εκ μέρους του Υπουργείου θα παρακάθηται η παρέα του Γιαγκάζογλου και του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητούν με τους ΚΑΙΡΟΣκόπους -ως εκπροσώπους της Εκκλησίας- για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών που οι ίδιοι ή ομοιδεάτες τους εξεπόνησαν και προωθούν.!!!

Καταρχήν γιατί απεκλείσθη η ΠΕΘ από το διάλογο αφού εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία του θεολογικού κόσμου και έχει ορθές θέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών;

Από την άλλη οι ΚΑΙΡΟΣκόποι θεωρητικά απεκλείσθησαν επίσης. Πλην όμως, ενώ δεν θα συμμετέχουν στο διάλογο σαν οργανωμένη ομάδα, εντούτοις αυτοί θα διεξάγουν το διάλογο εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Αν μάλιστα επαληθευθούν οι πληροφορίες της εκπομπής “Μακκαβαίων” ότι και η επιτροπή της Εκκλησίας θα αποτελείται βασικά από ΚΑΙΡΟΣκόπους είναι βέβαιο ότι υπάρχει συμπαιγνία Αρχιεπισκόπου - ΣΥΡΙΖΑ -Γιαγκάζογλου για να προωθηθεί ο οικουμενισμός και ο θρησκειολογικος αχταρμάς σαν το περιεχόμενο του νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά.

Πρέπει να οργανωθεί αντίσταση. Η ΠΕΘ δεν πρέπει να σιωπήσει μπροστά στις εξελίξεις αλλά να καταγγείλει τα τεκταινόμενα. Στην Ιεραρχία πρέπει όσοι ιεράρχες δεν είναι “φωτισμένοι”, κατά τον κ. Φίλη, -ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των ιεραρχών- να θέσουν επιτακτικά το θέμα στη Σύνοδο της Ιεραρχίας του Νοεμβρίου.

Δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Γιαγκάζογλου να αφεθούν απερίσπαστοι να καθορίσουν κατά το δοκούν το μάθημα των Θρησκευτικών.

No comments:

Post a Comment