Tuesday, October 25, 2016

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΜΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ


ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΜΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ

Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΕΣ ημερ. 24 .10., η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου της Μόσχας ενημερώθηκε από τον Πατριάρχη Κύριλλο για την, από 13-18 τρέχοντος, επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία. 

Κατά την εν λόγω επίσκεψη, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης τέλεσε τη θεία λειτουργία στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Λονδίνου. Στη θεια λειτουργία ήσαν, συν τοις άλλοις, προσκεκλημένοι και παρέστησαν και ο Αγγλικανός πρίγκηπας του Κεντ Μάικλ, ο Αγγλικανός πριμάτος «αρχιεπίσκοπος» Κάντερμπουρυ Τζάστιν Γουέλμπυ, ο Αγγλικανός «επίσκοπος» Ρίτσαρντ Τσιάρτρ, ως και ο νούντσιος του Βατικανού στην Αγγλία «αρχιεπίσκοπος» Αντώνιο Μενίνι. 

Θλίβεται κανείς, πέραν πάσης αμφιβολίας, διαπιστώνοντας, ιδίοις όμμασι και μέσα από τα γεγονότα, ότι ο οικουμενιστικός κατήφορος συνεχίζεται ασταμάτητα. Το Πατριαρχείο της Μόσχας, είναι πασιφανές, συναγωνίζεται έντονα το Οικουμενικό Πατριαρχείο στους οικουμενιστικούς ακροβατισμούς. Από πού ως πού ένας Αγγλικανός πρίγκηπας έχει θέση σε ορθόδοξη ακολουθία; Ούτε ορθόδοξος είναι, μήτε τέτοια προθέση έχει ο άνθρωπος. Ο Αγγλικανός πριμάτος πάλι; Αφού ο Αγγλικανισμός έχει προχωρήσει, συν τοις άλλοις, σε «χειροτονίες» γυναικών «ιερειών» και «επισκόπων» και ανέχεται, χωρίς την παραμικρή δυσκολία, την παρουσία ανάμεσα στο «ιερατείο» του και δεδηλωμένων ομοφυλόφιλων «επισκόπων», τι γυρεύει ο επικεφαλής του σε ορθόδοξη ακολουθία; Γιατί τον προσκαλούν ανερυθριάστως; 


Δεν μπορούσε να απουσιάζει από την οικουμενιστική αυτή σύναξη κι ο αντιπρόσωπος του κακοδόξου Πάπα κ. Αντώνιο Μενίνι. Κατά τη θεία λειτουργία αναγινώσκεται το Σύμβολο της Πίστεως. Άλλη πίστη έχουμε εμείς οι Ορθόδοξοι, άλλη πρεσβεύουν Αγγλικανοί και Παπικοί. Μάτην γίνεται η εκφώνηση: “-Τας θύρας,τας θύρας!” Οι θύρες είναι ορθάνοικτες κι οι κακόδοξοι βρίσκονται στο ναό  σε τιμητικές θέσεις, προσκεκλημένοι και όχι παρείσακτοι. Οι ιεροί κανόνες παρέλκουν, δεν μας ενδιαφέρουν. Τους αγνοούμε παντελώς και επιδεικτικώς. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να προάγονται οι κοσμικοί στόχοι του Ρωσικού Πατριαρχείου.

No comments:

Post a Comment