Saturday, November 17, 2012

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ;




ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

===============

Απέφυγα επιμελώς μέχρι τώρα να αναφερθώ στην Εκκλησία της Βουλγαρίας επειδή διαπίστωσα ότι η πληροφόρηση για τα διαδραματιζόμενα που έχουμε είναι πολύ περιορισμένη.

Είδα με πολλή θλίψη κάποιες καθαρά εκκοσμικευμένες ενέργειες τα τελευταία χρόνια συμπεριλαμβανομένου του εορτασμού των γενεθλίων του 98χρονου αοίδιμου Πατριάρχη Μάξιμου, είδα να πυκνώνουν τα πολυαρχιερατικά φεστιβάλ και οι επισκέψεις τήδε κακείσε διπλωματικού προεκλογικού χαρακτήρα των δελφίνων του πατριαρχικού Θρόνου και ορισμένα άλλα αποκαρδιωτικά.

Διάβασα ορισμένα συνωμοσιολογικά και προπαγανδιστικά δημοσιεύματα από κύκλους που δεν εμπιστεύομαι αλλά τελικά πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει στο Πατριαρχείο Βουλγαρίας δεν έχουμε.

Αυτά που βλέπουμε πάντως είναι αποκαρδιωτικά. 

Κάποιοι εκλέγουν τοποτηρητή τον ένα επίσκοπο, μετά κάποιοι άλλοι εκλέγουν τοποτηρητή και επίσκοπο Σόφιας ένα άλλο επίσκοπο και εμείς φυσικά διερωτόμαστε τι συμβαίνει.

Ενα είναι το σίγουρο: Προσευχόμαστε ο κάλλιστος μεταξύ των υποψηφίων να εκλεγεί εις διαδοχή του αοίδιμου Πατριάρχη Μάξιμου και η Εκκλησία της Βουλγαρίας, η οποία μέχρι της στιγμής ήταν η πιο παραδοσιακή Ορθόδοξη Εκκλησία, να μην αλλάξει πορεία και να αρχίσει οικουμενιστικά ανοίγματα.

No comments:

Post a Comment