Wednesday, November 7, 2012

ΟΙ ΚΑΙΡΟΣκόποι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ!!!




ΟΙ ΚΑΙΡΟΣκόποι ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ "ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ" ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ!!!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
===============

Διαβάσαμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ άρθρο του κ. Μάριου Κουκουνάρα-Λιάγκη, υ.δ. Λέκτορα Διδακτικής Θρησκευτικών, Τμ. Θεολογίας ΕΚΠΑ με τίτλο “Το τέλος των Θρησκευτικών στο σχολείο-εικόνες από ένα ζοφερό μέλλον”.

Το άρθρο του Κουκουνάρα λέγει πολλά και διάφορα, ρίχνει και ορισμένες καπνογόνες στον αέρα για να συγχύσει τα πράγματα στην προσπάθειά του να το παίξει ουδέτερος, αλλά στην πραγματικότητα στοχεύει στον εκφοβισμό των θεολόγων ότι αν δεν συναινέσουν στην απο-ορθοδοξοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών τα Θρησκευτικά θα εκδιωχθούν από την Εκπαίδευση. 

Χιλιοειπωμένο επιχείρημα από τους κάθε λογής ΚΑΙΡΟΣκόπους και χιλιοαπαντημένο από την ΠΕΘ, τον Σύνδεσμο Θεολόγων Μακεδονίας - Θράκης και πολλούς άλλους.

Είναι φανερόν ότι, επειδή δεν έχουν στο χερι τη σημερινή κυβέρνηση, οι ΚΑΙΡΟΣκόποι νιώθουν το έδαφος να χάνεται κάτω από τα πόδια τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν ως κεκτημένο το νεοεποχήτικο Πρόγραμμα Σπουδών που ετοίμασαν.

Το πιο αξιπρόσεκτο της εργασίας του κ. Κουκουνάρα είναι ότι δεν αντελήφθη ότι όσοι  πολεμούμε τους Αγουριδικούς θεολόγους που θέλουν να αλλοτριώσουν τον ορθόδοξο χαρακτήρα των Θρησκευτικών είναι τη "μετανεωτερικότητα" και όχι τη "νεωτερικότητα" που κυρίως πολεμούμε!

Αφού ούτε αυτό δεν μπόρεσε να το αντιληφθεί η περαιτέρω συζήτηση μαζί του δεν έχει κανένα νόημα.

No comments:

Post a Comment