Tuesday, November 13, 2012

Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ




Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάζουμε σε Ανακοίνωση του ΔΗΚΟ:

"Η οικονομία μας βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Η ανευθυνότητα θα πρέπει άμεσα να τερματιστεί. Σε ποιόν να πιστέψουμε; Στον Πρόεδρο Χριστόφια και στο ΑΚΕΛ ή στον κ. Σιαρλή και τον κ. Δημητριάδη", διερωτάται το ΔΗΚΟ και προσθέτει ότι "μας παρακολουθούν στο εξωτερικό και θα ήθελαν και αυτοί να γνωρίζουν αν πρόκειται επιτέλους να σοβαρευτούμε ή όχι".

Το δικό μας σχόλιο.

Ορθή μεν θεωρητικά η Ανακοίνωση του ΔΗΚΟ πλην όμως στην ουσία της αστοχεί. 

Ολοι γνωρίζουμε - είμαστε βέβαιοι και το ΔΗΚΟ - ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση ούτε οι ξένοι, ούτε οι ιθαγενείς να θεωρήσουν την κυβέρνηση Χριστόφια σοβαρή, όχι μόνον τώρα με το αλαλούμ των διάφορων αξιωματούχων του καθεστώτος, αλλά ανεκαθεν λόγω της ψηλαφητής ανεπάρκειας του κ. Προέδρου να χειριστεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις υποθέσεις της Κύπρου.

Κακά τα ψέμματα. Τώρα πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε όταν υπηρετούσαμε τη στρατιωτική μας θητεία όταν αρχίζαμε την αντίστροφη μέτρηση των ημερών και λέγαμε 20 και απόψε. 

Ας αρχίσουμε να μετρούμε λοιπόν τις μέρες του καθεστώτος Χριστόφια με τον ίδιο τρόπο μέχρις ότου ξεκουμπιστεί οριστικά και αυτός και οι Νεοκύπριοι του.

Αντιλαμβανόμαστε φυσικά ότι το ΔΗΚΟ προσπάθησε με υπευθυνότητα να βοηθήσει την ιδιαιτέρα μας πατρίδα στις κρισιμότατες συνομιλίες με την τρόικα για να αποφευχθούν τα χειρότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στην αντίπερα όχθη ο κ. Πρόεδρος είναι σε θέση να ενεργήσει υπεύθυνα και σοβαρά ή διατεθειμένος να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις για το καλό του τόπου.

“Ουκ να λάβης παρά του μη έχοντος”! 

Μια Αμερικανική παροιμία λέγει “You cannot draw blood from a stone.”

Η μόνη σοβαρή αντιμετώπιση του καθεστώτος Χριστόφια είναι η αντίστροφη μέτρηση των ημερών παραμονής του στην εξουσία.

Αγωνία όλων μας είναι πόσες περισσότερες ζημιές θα προξενήσει στον τόπο μας πριν ξεψυχήσει το φίδι...

No comments:

Post a Comment