Tuesday, November 27, 2012

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ




ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
================

Ομολογώ ότι τα έχω τελείως χαμένα αναφορικά με τις υποτιθεμένες καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες σε βάρος επισκόπων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οσο περνά ο καιρός αντί να πέφτει φως στην υπόθεση γίνεται όλο και πιο σκοτεινή.

Διάβασα το τελευταίο σχόλιο του Θεοφιλέστατου κ. “Νεωκόρου”, στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”, αλλά και το σχετικό άρθρο του Πρακτορείου Newsbomb στο ιστολόγιο “Χριστιανική Βιβλιογραφία” και ομολογώ ότι τα έχω τελείως χαμένα.

Τελικά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν ιεράρχες που ενέχονται σε οικονομικές ατασθαλίες;

Τελικά οι καταγγελλόμενοι ιεράρχες είναι δύο Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου Αττικής;

Πλήρης σύγχυση.!

Μέχρι τώρα ακούστηκαν τα ακόλουθα ονόματα ότι ενέχονται σε οικονομικές ατασθαλίες

1.) Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος,
2.) Περιστερίου Χρυσόστομος,
3.) Θεσσαλιώτιδος Κύριλλος,
4.) Μεσογαίας Νικόλαος.

Αφού διαδίδουν ότι οι ένοχοι επίσκοποι είναι του λεκανοπεδίου Αττικής γιατί αναφέρονται στον Σεβ. Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Κύριλλο; 

Από πού και ως πού η Θεσσαλία αποτελεί τμήμα του λεκανοπεδίου Αττικής;

Στο μεταξύ κανείς δεν πιστεύει ότι ο Σεβ. κ. Κύριλλος ενέχεται σε οικονομικές ατασθαλίες. 

Εχουμε μεν φρικτά παράπονα μαζί του επειδή μετετέθη από τη Μητρόπολη Κυθήρων στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, αλλά ούτε υπόνοια ποτέ εξεφράσθη για το αδιάβλητο ήθος και την ακεραιότητα του Σεβ. κ. Κυρίλλου. 

Ολοφάνερα είναι ψευδής η συμπερίληψη του ονόματός του στους υποτιθέμενους καταχραστές. 

Αφήνω πια τη συμπερίληψή του ονόματός του στους υποτιθέμενους καταχραστές Μητροπολίτες του λεκανοπεδίου Αττικής (!!!) που γελοιοποιεί κυριολεκτικά τις καταγγελίες.

Οσο για τον Σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαο η είδηση είναι ακόμη πιο καταγέλαστη.

Ως γνωστόν ο Σεβ. Μεσογαίας ζει σε δωμάτιο φιλανθρωπικού Ιδρύματος της Μητροπόλεως του και διαθέτει ακέραιο το μισθό του σε αγαθοεργίες. 

Είναι επίσης τοις πάσιν γνωστόν ότι αν ενδιαφερόταν για χρήματα ο Σεβασμιότατος Μεσογαίας δεν θα εχειροτονείτο κληρικός. Ηταν καταξιωμένος κορυφαίος επιστήμονας στις ΗΠΑ όπου και θα μπορούσε να έχει λαμπρή καριέρα και πολλά χρήματα στη διάθεσή του.

Από πού και ως πού κατηγορείται για οικονομικές ατασθαλίες;

Από την άλλη δεν μου άρεσε καθόλου το κλίμα συνωμοσιολογίας που αναπτύχθηκε γύρω από τη φήμη για την ύπαρξη επισκόπων με οικονομικές ατασθαλίες. 

Αντί ο Θεοφιλέστατος κ. “Νεωκόρος” και το Newsbomb να μιλούν για τις “σκοτεινές δυνάμεις” που θέλουν να δυσφημίσουν την Ιεραρχία και να χτυπήσουν την Εκκκλησία, αναμένουμε να κάνουν κάτι πολύ πιο απλό και πολύ πιο παραγωγικό: Να συνεδριάσει έκτακτα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και να εκδώσει Ανακοινωθέν με το οποίο να διαψεύδει ότι υπάρχουν ιεράρχες που ενέχονται σε οικονομικές ατασθαλίες και να ζητά επισταμένα από την Πολιτεία και τα ΜΜΕ, αν έχουν στοιχεία που ενοχοποιούν οιονδήποτε ιεράρχη, να προσκομίσουν αμέσως τα στοιχεία για να οδηγηθεί σε καθαίρεση.

Οποιαδήποτε άλλη στάση, με αναφορά σε “σκοτεινές δυνάμεις” κτλ. που απεργάζονται το κακό της Εκκλησίας, υποβοηθεί αφάνταστα όσους θέλουν να κάνουν ζημιά στην Εκκλησία.

Εχετε στοιχεία σε βάρος ιεραρχών ότι είναι μέλη της Μασωνίας ή ότι ενέχονται σε οικονομικές ατασθαλίες; 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.! 

Αυτή είναι η μόνη απάντηση που πρέπει να δοθεί από την Εκκλησία.

2 comments:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΦΡΟΝΩ ΤΑΠΕΙΝΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΙΚΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΙΑΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΔΙΑΔΟΧΟΙ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΚΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΝΑ ΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΝ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ. ΚΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΜΕ. ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΤΟΥΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΑ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΕ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ.

    ReplyDelete
  2. Ας αρχίσουν μεν οι Συνοδικοί Αρχιερείς αλλά να ακολουθήσουν όλοι οι αρχιερείς και στη συνέχεια όλοι οι άγαμοι κληρικοί. Αυτό δα έλειπε να έχουμε καλόγηρους με περιουσία.

    ReplyDelete