Tuesday, November 20, 2012

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ;




ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ;

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================
Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Αγιορείτικο Βήμα” ρεπορτάζ του κ. Γιώργου Θεοχάρη:

“Την παραίτηση των δυο μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας που φέρονται να έχουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς  πάνω από πέντε εκατ. ευρώ ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, σε συνάντηση που είχαν οι δυο άνδρες χθες στο Φανάρι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Αγιορείτικου Βήματος».

Οι δυο μητροπολίτες της Αττικής καλούνται στο ΣΔΟΕ να δώσουν εξηγήσεις, καθώς ύστερα από έρευνες αποκαλύφθηκαν τεράστια ποσά, που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ στο σύνολο. Τα ονόματα των Ιεραρχών κυκλοφορούν από το πρωί στα δημοσιογραφικά γραφεία αλλά για ευνόητους λόγους δεν τα δημοσιεύουμε.”

Παράλληλα διαβάζουμε άρθρο σχόλιο του Θεοφιλέστατου κ. “Νεωκόρου” στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Στο άκουσμα της είδησης μ’ έπιασε τεταρταίος πυρετός… Πέντε εκατομμύρια ευρώ έχουν στο λογαριασμό τους δύο μητροπολίτες έγραψαν κάποιες εφημερίδες.

Οι δημοσιογράφοι έγραφαν πως «προκύπτει από το ΣΔΟΕ».

Την είδηση αναπαρήγαγαν κατά κόρον στο ίντερνετ. Πρώτοι οι αριστεροί, μετά οι άθεοι και στη συνέχεια οι άλλοι που δήθεν κόπτονται για το καλό της Εκκλησίας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ: που τα σπαταλάνε, τι ξοδεύουν, πόσα ταξίδια κάνουν και σε ποια χρηματιστήρια «τζογάρουν». Από ονόματα όμως; Ούτε νύξη.

«Βρε λες να είναι ο δικός μου δεσπότης;» αναρωτιόμουν τις τελευταίες ημέρες, ανοίγοντας και κλείνοντας τον ναό.

«Κι αν τον πιάσει καμία τρέλα και με βάζει να τα μετράω από το πρωί ίσαμε το βράδυ για να δει αν τα έχει όλα μέχρι τελευταίου σεντ;» σκεφτόμουν και μ’ έλουζε κρύος ιδρώτας.

Μέσα στο χάραμα ξυπνούσα από έναν εφιάλτη. Να μετρώ μικρά κέρματα. Λεπτά, δίλεπτα. Που και που κανένα ευρώ αν ήμουν τυχερός.

Κι όταν έπεφτα πάνω σε κανένα δίευρω ξυπνούσα. «Κακό σημάδι» σκεφτόμουν. Μήπως γι’ αυτό ο δικός μου είναι γαλαντόμος και τώρα τελευταία όλο και πιο πολύ μας χαμογελάει;

Τεταρταίος πυρετός μ’ έπιασε, σας το εξομολογούμαι. Όχι γιατί δύο μητροπολίτες έχουν γερό κομπόδεμα. Άμα τα δικαιολογούν δικαίωμά τους είναι να τα έχουν. Μπορεί να τα είχε ο μπαμπάς τους, μπορεί ο θείος τους από την Αμερική. Αρκεί να μην βάζουν τους νεωκόρους να τα μετρούν!

Τώρα αν θα τα δώσουν στη μητρόπολή τους, αν θα τα κάνουν ένα ίδρυμα ή θα τα μοιράσουν στους φτωχούς, γι’ αυτό θα τους κρίνει ο Θεός και ο λαός.

Αν πάλι πράγματι τα έχουν και δεν τα δικαιολογούν να υποστούν τις συνέπειες. Γι’ αυτό είναι το ΣΔΟΕ και οι λοιπές υπηρεσίες. Να τα βρουν και να τους «κρεμάσουν στα μανταλάκια».

Μετά χαράς εγώ ο ίδιος ο νεωκόρος θα βγω να τους ξεμπροστιάσω. Να υποστούν τις συνέπειες. Όχι μόνο φορολογικές. Αλλά να πάνε «σούμπιτοι» που λένε και οι Καθολικοί, στη Μονή της μετανοίας τους.

Μέχρι όμως να βγάλουν ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα, εμένα τον αδαή νεωκόρο θα μου «μυρίζει» αποπροσανατολισμός και μία ευκαιρία να χτυπηθεί η Εκκλησία.

Το εύκολο θύμα που πάντα «πουλάει» όταν γίνεται λόγος για λεφτά, χλιδή και άλλα τινά.

Διευθύνσεις και ονόματα κύριοι! Και μετά ελάτε να τους κρεμάσουμε μαζί στα μανταλάκια.”

Είναι γνωστό ότι δεν τον πολυπηγαίνω τον "Παγκοσμιοσυμβουλίτη" και δημοσιοσχεσίτη “Νεωκόρο” Crown Prince του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση οφείλω να ομολογήσω ότι έχει δίκαιο. 

Σοβαρότατες μεν οι καταγγελίες, αλλά ποιους αφορούν; 

Ποιο νόημα έχει να κυκλοφορούμε ειδήσεις, οι οποίες αιωρούνται πάνω από το κεφάλι τόσων αθώων επισκόπων, επειδή δύο επίσκοποι - αν υπάρχουν και αυτοί!!! - έκαναν κάτι το ανάρμοστο;

Οι καταγγελίες γίνονται επώνυμα για επώνυμους και με συγκεκριμένα στοιχεία, αλλιώς είναι ύποπτες και αδικούν εξ ορισμού αθώους, αφού όλοι αρχίζουν - ως εικός - να υποψιάζονται ανθρώπους, οι οποίοι δεν ενέχονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τις καταγγελίες.

Αν όντως υπάρχουν επίσκοποι, οι οποίοι παραβίασαν τους περί ακτημοσύνης όρκους τους, ας καταγγελθούν επώνυμα για να οδηγηθούν αμέσως σε συνοδικό δικαστήριο για καθαίρεση.

Αν όμως δεν υπάρχουν ας μη γίνεται αυτός ο διασυρμός της Εκκλησίας και των λειτουργών Της.

No comments:

Post a Comment