Monday, November 26, 2012

ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ




ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΒΑΔΡΑΧΑΝΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Ορισμένοι πατέρες και αδελφοί με κατέστησαν κοινωνό της διαφωνίας τους με τον τρόπο που αναφέρομαι στον Αρχιμανδρίτη Μελέτιο Βαδραχάνη.

Αντί άλλης απαντήσεως περιορίζομαι να παραθέσω πρόσφατο δείγμα της γραφής του Πανοσιολογιότατου και αφήνω στην κρίση των αναγνωστών - τουλάχιστον όσων εχεφρονούν - αν υπάρχει ίχνος ιεροπρέπειας, χριστιανικού ήθους ή θεολογικής υποδομής στο πιο κάτω πεζοδρομιακό κείμενο. 

Μόνον ένα περιορίζομαι να αναφέρω. 

Οσοι προωθούν και δεν οδηγούν σε καθαίρεση τον σοβαρά παρανοικό και πεζοδρομιακό αυτόν κληρικό θα δώσουν λόγο στο Θεό εν Ημέρα Κρίσεως.

Ούτε στα καταγώγια δεν ακούγεται αυτή η γλώσσα.

Επειδή όμως κάνει πολύ το "παλικάρι" και τον “Βορειοελλαδίτη λεβέντη” - κρυβόμενος φυσικά πάντοτε πίσω από την προσφιλή στην παθολογική του προσωπικότητα ανωνυμία - γιατί δεν μας λέγει αν απεδοκίμασε τον Αγιο Περγάμου στην Ημερίδα της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης ή αν περιορίστηκε να μην εμφανιστεί στην ομιλία του Σεβασμιότατου κ. Ιωάννη Ζηζιούλα;!

Ιδού το κατάπτυστο κείμενο του π. Μελέτιου:

“Στο Παρίσι συνεδρίασε από τις 20 Νοεμβρίου 2012 μέχρι χθες Παρασκευή 23 Νοεμβρίου η Συντονιστική Επιτροπή της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του θεολογικού διαλόγου Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών.  

Ναι, πήραν τα μάτια τους και έφυγαν εις...Παρισίους καθότι το κλίμα των ορθόδοξων εδαφών δεν τους σηκώνει.

Τόλμησαν να έλθουν και στην Θεσσαλονίκη, αλλά τα...θηρία του Βορρά τους απέπεμψαν οριστικά και αμετάκλητα να μην ξαναεμφανισθούν εδώ.
Τους κυνηγήσαμε με ράβδους σιδηράς και τους ξαποστείλαμε στην αγκάλη του Αρχιαιρεσιάρχου της Δύσεως.

Μάλιστα και στον εκ Πατρών διάκονο Μάξιμο μεταφέραμε την επιθυμία μας να πη στον πάτρωνά του Βαρθολομαίο να πάη στον Πάπα για να τον κάνη Καρδινάλιο.

Ελπίζουμε να το μετέφερε ο...ευλαβής διάκονος του. 

Τον δε προεδρεύοντα Γιαννάκη τον ΖΖΖΖΖΖΖΖ αναγκάσαμε να αναφωνεί και να επικαλείται την ΓΙΑΓΙΑ της Κηφισιάς και να λέγη τι έπαθα....ο κακόμοιρος, αυτά είναι πρωτοφανή και δεν ξανασυνέβησαν πουθενά. Τι αγροίκοι είναι αυτοί οι Βορειοελλαδίτες.

Τους προειδοποιούμε να μην σκεφτούν να ξαναέρθουν εδώ γιατί θα υποστούν χειρότερα.

Εδώ υπάρχουν και γκρίζοι λύκοι, κατά τον φιλοκαζαντζακικό ρασοφόρο Ανδρέα Νανάκη. 

Ακούς ΖΩΖΩ;”

Και ας αποτολμηθεί να ειπωθεί ότι αυτό δεν είναι κείμενο του π. Μελέτιου, αλλά του διαχειριστή του ιστολογίου για να επεκταθούμε να καταδείξουμε ποιος ελέγχει το ιστολόγιο και πώς.

No comments:

Post a Comment