Friday, November 23, 2012

Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ


Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΗΣ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου 
==================

Ο γνωστός Τουρκολόγος κ. Νίκος Χειλαδάκης σε άρθρο του που επιγράφει Κτίστε τζαμιά, χαμάμια μεντρεσέδες και σαράγια, για να μας ελεήσουν οι Τούρκοι!” μας ενημερώνει για τον νέο εξευτελισμό της πατρίδας μας από τον πρόεδρο της «Ένωσης Τούρκων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων», Başaran Ulusoy.

Αναφέρει ο κ. Χειλαδάκης:

“Την επανεμφάνιση και ανακαίνιση  της οθωμανικής παρουσίας στην Ελλάδα για να έρθουν Τούρκοι τουρίστες και να στηρίξουν την ελληνική οικονομία, που όπως είναι γνωστό περνά μεγάλη κρίση, πρότεινε η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, σε σχετικό της δημοσίευμα στις 22 Νοεμβρίου.

Να ανακαινίσουμε λοιπόν όλα τα οθωμανικά μνημεία αν θέλουμε να έρθουν οι χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες και να ενισχύσουν την παραπαίουσα ελληνική οικονομία, δηλαδή με λίγα λόγια να…ξαναθυμηθούμε την οθωμανική μας κληρονομιά για να προσελκύσουμε τους Τούρκους τουρίστες.

Αυτά τα πρωτοφανή είπε και τόνισε σε πρόσφατη περιοδεία του στην Βόρειο Ελλάδα, ο πρόεδρος της «Ένωσης Τούρκων Ταξιδιωτικών Πρακτόρων», Başaran Ulusoy, και μάλιστα, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, παρουσία των δημάρχων Κόνιτσας, Πέλλας, Ιωαννίνων και Καστοριάς.

Ο κύριος αυτός, που εμφανίστηκε ούτε λίγο ούτε που σαν ο «σωτήρας» της ελληνικής οικονομίας, τόνισε στους Έλληνες δημάρχους ότι η περιοδεία του αυτή στην βόρειο Ελλάδα είναι πολύ σημαντική για την ελληνική οικονομία και ότι αν οι Έλληνες δήμαρχοι εφαρμόσουν τις προτάσεις του, τότε θα υπάρξει χείμαρρος τουριστών από την Τουρκία, (δηλαδή σωθήκαμε!!!), που θα αναζωογονήσει την ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε δε ότι στην Ελλάδα υπάρχει πληθώρα οθωμανικών μνημείων από τα οποία τα περισσότερα χρειάζονται άμεσα ανακαίνιση, (και γιατί όχι άμεση επαναλειτουργία;) και ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα αναζωογόνησης της οθωμανικής κληρονομιάς της Ελλάδας, θα είναι πολύ χρήσιμο και για τους δυο λαούς και θα τονώσει τον ελληνικό τουρισμό, (τα ίδια έλεγε και ο αξιότιμος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρης, αλλά…φως δεν είδαμε παρά τις αλλεπάλληλες εμφανίσεις του στα τουρκικά κανάλια καλώντας τους Τούρκους να έρθουν στην φιλότουρκη Θεσσαλονίκη, πατρίδα του Μουσταφά Κεμάλ). 

Σύμφωνα με τότε δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Ραντικάλ, στις 21 Ιουλίου 2004, η Φειζίογλου τόνισε ανοιχτά ότι δεν μπορεί η Τουρκία να προχωρήσει στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, (που όπως είναι γνωστό παραμένει κλειστή) και αυτή να μην μπορεί να ανοίξει τα τζαμιά των Δωδεκανήσων.  Σύμφωνα με την τότε Τουρκάλα πρόξενο, για πρώτη φορά υποστηρίχτηκε ανοιχτά ότι  στα Δωδεκάνησα υπάρχει τουρκική μειονότητα που θα πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς και να της αποδοθούν τα νόμιμα δικαιώματα της. 

Στην νεοοθωμανοποίηση της Ελλάδα ενεργό ρόλο έχει και ο περίφημος ψευτομουφτής της Ξάνθης, κ. Αχμέτ Μετέ. Τον περασμένο Ιούνιο ο γνωστός πλέον ψευτομουφτής της Ξανθής, Αχμέτ Μετέ, κατήγγειλε στον τουρκικό τύπο ότι στην Ελλάδα εξελίσσεται μια συστηματική εκστρατεία καταστροφής καθετί που θυμίζει την  οθωμανική εποχή.”

Απλά δεν πιστεύει κανείς τα αυτιά του όταν ακούει τον απίστευτο εξευτελισμό που μας καθυποβάλλουν οι Τούρκοι, οι οποίοι δήθεν θα μας σώσουν οικονομικά αν εμείς υποκύψουμε στην επιστροφή στο “Οθωμανικό μεγαλείο” του 19ου αιώνα!

Οπως πολύ σωστά παρατηρεί ο κ. Χειλαδάκης, όχι απλά ένας Τούρκος ταξιδιωτικός πράκτορας, αλλά ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας - προσφυώς αποκληθείς “Τουρκομπουτάρης” - προθυμοποιήθηκε να ανακαινίσει την πόλη του M. Αλεξάνδρου, του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και να την μετατρέψει σε πόλη - μνημείο του μεγαλύτερου σφαγέα του Ελληνισμού που ακούεται στο όνομα Κεμάλ Ατατούρκ. Εκανε και διαφημιστικά σπότ μάλιστα ο κ. δήμαρχος σε τουρκικά κανάλια για να προσελκύσει Τούρκους τουρίστες, αλλά οι Τούρκοι δεν ενδιαφέρθηκαν ποσώς να επισκεφθούν - γράφε μαγαρίσουν - τα αγιασμένα Ελληνικά χώματα και δη τη Βυζαντινή πόλη της Θεσσαλονίκης.

Εδώ καταντήσαμε!

No comments:

Post a Comment