Thursday, November 8, 2012

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ!



ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙΣ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΕ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=================


Γράφει ο κ. Γιώργος Φερδής στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”:

“Στην εορταστική εκδήλωση, που διοργάνωσε η Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης με θέμα: «Η Εκκλησία των Σερρών», παρευρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η εκδήλωση είχε παρουσίαση από τις δραστηριότητες της Μητροπόλεως, ενώ έγινε και η προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα τον εκκλησιαστικό και μνημειακό πλούτο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αμέσως μετά ακολούθησαν τραγούδια από την παιδική ορχήστρα – χορωδία της Μητροπόλεως, όπου έδωσαν μια άλλη νότα στην βραδιά.

Λίγο αργότερα ο Μητροπολίτης Σερρών ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τον Αρχιεπίσκοπο για την τιμητική παρουσία του.

Πρόσθεσε απευθυνόμενος ότι η νεολαία είναι το μέλλον μας και χαιρέτισε την παρουσία των Ιεραρχών.

Να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Σερρών, προσέφερε στον κ. Ιερώνυμο ένα πίνακα ζωγραφικής φιλοτεχνημένο με μια άποψη της πόλεως των Σερρών.

Τέλος ο Μακαριωτατος βαθιά συγκινημένος, από την συμμετοχή νέων παιδιών στο πηδάλιο της Εκκλησιαστικής ζωής αλλά και την βοήθεια τους στο έργο της Εκκλησίας, ευχαρίστησε τους γονείς τους λέγοντας: «Το μέλλον μας, βρίσκεται σ’ αυτά εδώ τα παιδιά».

Ναι Μακαριότατε! Εχετε δίκαιο! Το μέλλον μας βρίσκεται σ’ αυτά τα παιδιά! 

Γι’ αυτό σας παρακαλούμε να μη στηρίζετε με κάθε μέσο - και κυρίως με κάθε πλεκτάνη - τον προσφυώς αποκληθέντα “κακό δαίμονα του ορθόδοξου χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών” κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του για να στερήσουν από τα παιδιά μας την ορθόδοξη κατήχηση και για να τα στρέψουν μακριά “από τας πηγάς των υδάτων” προς το “Ιερόν Κοράνιον”, τα “100 ωραιότατα ονόματα του Αλλάχ” (που μας έλεγε ο Καθηγητής μας Μακ. Αλβανίας κ. Αναστάσιος Γιαννουλάτος), τη Θεά Κάλι και τον μεγαλοδύναμο Θεό Γκανέσα τον ελέφαντα.

Αν θέλετε να γίνετε - έστω και εκ του μακρόθεν - πιστευτός, Μακαριότατε, ότι γνοιάζεστε για τα παιδιά “ιδού στάδιον δόξης λαμπρόν”, κατά τον ποιητή: Διώξτε με τις κλωτσιές τον κ. Γιαγκάζογλου και τους ΚΑΙΡΟΣκόπους του από την Αυλή σας. 

Αν δεν το κάνετε - και όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα το κάνετε - ουδείς νουνεχής άνθρωπος σας εμπιστεύεται για το παραμικρό.

No comments:

Post a Comment