Sunday, November 18, 2012

ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΤΕΥΧΟΣ 52




ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΣΙΑ
__________

Φωτεινή Γραμμή, Πανηγυρική έκδοσις επί τη ελεύσει του νέου ενιαυτού 2013, Τριμηνιαίον περιοδικόν ιστορικού, πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου, Τεύχος 52ον, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2012, σσ. 223.

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
======================

Ογκώδες το 52ον τεύχος του περιοδικού “Φωτεινή Γραμμή” τριμηνιαίου περιοδικού του Σωματείου “Οι φίλοι του Τάματος του έθνους”. 

Ποικίλη ύλη με εκτενή αναφορά στην ανέγερση του “Τάματος του έθνους”.

Περιλαμβάνει βιβλιοκρισίες, εκκλησιαστικά γεγονότα, αναφορά στον αοίδιμο Αυγουστίνο Καντιώτη και πολλά άλλα θέματα.

Μήπως ο κύριος και η κυρία Αναγνωστοπούλου πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους όχι τόσο σε εκδόσεις και στρατολόγηση εθελοντών - αν και αναγνωρίζω ότι και αυτά είναι χρήσιμα - αλλά στην άσκηση πιέσεων προς τον Αρχιεπίσκοπο για να προχωρήσει η ανέγερση του "Τάματος του Εθνους";

Μήπως, κ. Αναγνωστόπουλε, ενέκριναν την ανέγερση του Τάματος για να ακυρώσουν στην πράξη την υλοποίηση του έργου;

Ως γνωστόν ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να ακυρώσεις μια καλή εισήγηση είναι να συγκροτήσεις επιτροπή ή φορέα “ειδικών και εμπειρογνωμόνων”, οι οποίοι θα χασομερούν, θα δυσκολεύονται να βρουν χρόνο να συσκεφθούν, θα στέλλουν κάποιο να διερευνά προθέσεις των αρμοδίων και τα παρόμοια με αποτέλεσμα τελικά να μη γίνεται τίποτα.

Πολύ φοβούμαι ότι "ο διά τας αμαρτίας ημών" Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ακολουθεί αυτή την τακτική για την απόφαση της Ιερά Συνόδου για την ανέγερση του Τάματος. Γι' αυτό ταπεινά φρονώ ότι για να αλλάξει την καρδίαν του δίψυχου Αρχιεπισκόπου πρέπει πρωταρχικά να εργασθεί σύντονα το ζεύγος Αναγνωστοπούλου.

Ας πούμε ότι οι εκκλήσεις σας για συνέχιση της οικονομικής βοήθειας ευδοκιμούν. Ας πούμε επίσης ότι όλοι θα μάθουν ποιοι είναι οι στόχοι σας. Ας υποθέσουμε ότι βρέθηκαν και οι εθελοντές. Αν τελικά δεν ανοίξει ο δρόμος για να αρχίσει η ανέγερση του έργου εις ουδέν θα καταλήξουν όλες οι προσπάθειες.

Αν όμως αλλάξει γνώμη ο δίβουλος Αρχιεπίσκοπος και αρχίσει το έργο τότε και εθελοντές θα βρεθούν και οικονομική ενίσχυση θα αποσταλεί και ενθουσιασμός θα υπάρξει. Προς το παρόν ο κόσμος είναι μουδιασμένος - είναι φυσικό να είναι μουδιασμένος - επειδή γνωρίζει καλά τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τις μεθοδεύσεις του.

No comments:

Post a Comment