Friday, November 16, 2012

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ



ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Γράφει ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης στο Εκκλησιαστικό Πρακτορείο ΕΙδήσεων “Ρομφαία”:

"Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία διακόπτει τις συνομιλίες, με την λεγόμενη "Μακεδονική" Εκκλησία, εφ΄ όσον ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης δεν αποφυλακίζεται", δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος αναφέρθηκε στο εν λόγω ζήτημα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Βουλγαρία.

"Η Σερβική Εκκλησία είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες με στόχο την επίλυση του καθεστώτος της λεγόμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας". Όμως όσο ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης βρίσκεται φυλακισμένος, οποιαδήποτε συνομιλία είναι αδύνατη", ανέφερε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

Επίσης ο Πατριάρχης τόνισε: "Από την στιγμή που ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης είναι στη φυλακή, δεν έχουμε να πούμε τίποτα".

Τέλος ο κ. Ειρηναίος πρόσθεσε ότι ο Επικεφαλής της "Μακεδονικής Εκκλησίας" κ. Στέφανος, του υποσχέθηκε ότι θα διευθητήσει το θέμα, κάτι το οποίο δεν συνέβη ποτέ!”

Πολύ ορθή η τοποθέτηση του Μακαριότατου Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίου ότι η Εκκλησία της Σερβίας δεν πρόκειται να συνεχίσει να συζητά με την λεγόμενη “Εκκλησία της Μακεδονίας” - ένα εθνοφυλετικό εξάμβλωμα υποχείριο του Σκοπιανού μεγαλοιδεατισμού, που υπάρχει ως σχίσμα και δεν διστάζει να καταπατήσει τα πιο στοιχειώδη ανθρώπινα  δικαιώματα του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Αχριδών Ιωάννη και όσων πιστών της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος τον ακολουθούν στην πορεία της νομιμότητας.

No comments:

Post a Comment