Friday, November 30, 2012

ΠΑΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ




ΠΑΠΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==============

Διαβάζουμε στο ιστολόγιο “Θρησκευτικά”: 

“Παπικοί στο Φανάρι για την Θρονική Εορτή. Κατά το «έθος» των υπηρετών του Οικουμενισμού, έφτασε σήμερα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Φανάρι επίσημη αντιπροσωπεία Παπικών που θα συμμετάσχει στην θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέου. Η αντιπροσωπεία που μετέφερε και προσωπικό δώρο του Πάπα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο αποτελείται από τον καρδινάλιο Κούρτ Κοχ, Πρόεδρο του Ποντιφηκού Συμβουλίου και άλλα μέλη του ίδιου Συμβουλίου καθώς και τον Νούντσιο του Βατικανού στην Άγκυρα.
Δυστυχώς για μια ακόμη χρονιά ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέου σκιάζεται από τις συμπροσευχές και τα «οικουμενιστικές αγάπες» μεταξύ Φαναριωτών και Παπικών.”

Τι να προσθέσουμε στα όσα εύστοχα και ευσύνοπτα αναφέρει το ιστολόγιο;

Κρίμα και πάλιν κρίμα επειδή ο Παναγιότατος αποδέχεται την πρακτική της ανταλλαγής αντιπροσωπειών κατά την Ημέρα της Θρονικής Εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αποστέλλει παράλληλα ορθόδοξη αντιπροσωπεία - στην οποία άπαξ συμμετείχε και ο ίδιος - στη Θρονική εορτή του Βατικανού. 

Λες και ο Παπισμός είναι Εκκλησία, λές και το Βατικανό έχει Θρονική εορτή, λες και δεν είναι αίρεση. 

Μας πληγώνει βαθύτατα ο Παναγιότατος με αυτές τους τις ενέργειες, οι οποίες απολύτως τίποτα δεν προσφέρουν στον Οικουμενικό Θρόνο. 

Το πιο ανώδυνο που θα μπορούσε να κάνει η Τουρκία - δηλαδή το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης - ακόμη και αυτό δεν το έκανε με όλες τις συμπροσευχές και αβαρίες σε θέματα πίστεως που κάνει το Πατριαρχείο. 

Επομένως; 

Γιατί συνεχίζονται οι οικουμενιστικοί ακροβατισμοί; 

Απλά για να σκανδαλίζονται ψυχές υπέρ ων Χριστός απέθανεν; 

No comments:

Post a Comment