Sunday, November 4, 2012

ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ "ΚΑΙΡΟΣ"κόποι ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΑΨΑΝΗ) ΚΑΙ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΓΟΝΤΙΚΑΚΗ)
















ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ "ΚΑΙΡΟΣ"κόποι ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ π. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΚΑΨΑΝΗ) ΚΑΙ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΓΟΝΤΙΚΑΚΗ)

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=============

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Ιδιωτική οδός” του κ. Παναγιώτη Ανδριόπουλου το ακόλουθο σχόλιο για την παρέμβαση των Πανοσιολογιότατων Αρχιμανδριτών Γεωργίου (Καψάνη) Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου και του Αρχιμανδρίτου Βασιλείου, Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων, αναφορικά με την κριτική που άσκησαν για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών:

“Πότε θα σταματήσουν οι τόσο πρόχειρες έως και επικίνδυνες προσεγγίσεις του θέματος αυτού; 

Προσφάτως διαβάσαμε μύδρους εναντίον του νέου Προγράμματος Σπουδών από δύο αξιοσέβαστους αγιορείτες γέροντες. 

Ο πρώτος αναφέρει ότι ενημερώθηκε από "τό «Ὑπόµνηµα» τοῦ κ.Ἡρακλῆ Ρεράκη", ενώ ο δεύτερος, όπως αναφέρει, έγραψε επειδή "έπεσε στα χέρια του το Περιοδικό «Κοινωνία» της ΠΕΘ". 

Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος αναφέρουν εάν μελέτησαν το Πρόγραμμα Σπουδών ή έστω εάν ενημερώθηκαν για τυχόν διαφορετικές προσεγγίσεις!”

Πολύ υποτιμά ο ανώνυμος σχολιογράφος τους δύο γνωστούς Γέροντες του Αγίου Ορους.! 

Ξέχασε φαίνεται ποια είναι η ιστορία των δύο Αγιορειτών Γερόντων με την παιδεία και ότι ο π. Βασίλειος έγραψε ολόκληρο βιβλίο πριν δεκαετίες για να εκφράσει την αγωνία και τους προβληματισμούς του για την πορεία της παιδείας της πατρίδας μας.

Είναι δυνατόν να πιστεύει ότι ο π. Γεώργιος και ο π. Βασίλειος είναι τόσο πολύ απληροφόρητοι για τα συμβαίνοντα "εν Ιερουσαλήμ" ώστε να προχειρολογούν για τόσο σοβαρά θέματα; 

Ξέχασε φαίνεται ότι τα Προγράμματα Σπουδών γνωστοποιήθηκαν από καιρό και δημοσιεύθηκαν και σε Εκκλησιαστικά περιοδικά και στον ιστοχώρο και έτσι όλοι όσοι ενδιαφέρονται γνωρίζουν το περιεχόμενό τους.

Σε κάθε περίπτωση - μεταξύ άλλων - ο κ. Γ Παπαθανασόπουλος ανέλυσε εν εκτάσει και με ακαταμάχητα επιχειρήματα τον αντορθόδοξο και θρησκειολογικό χαρακτήρα του νέου Προγράμματος Σπουδών. 

Πώς απάντησαν στα επιχειρήματά του οι "ΚΑΙΡΟΣ"κόποι;

Με τον προσφιλή τους τρόπο! "Μας βρίζετε!!!" 

Οποιος διαφωνεί μαζί τους θεωρούν αφενός μεν ότι τους βρίζει και αφετέρου ότι είναι εναντίον του διαλόγου με τη "διαφορετικότητα".!!!

No comments:

Post a Comment