Friday, November 9, 2012

Ο ΝΕΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΣ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ” ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ


Ο ΝΕΟΣ ΑΓΓΛΙΚΑΝΟΣ “ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ” ΤΟΥ ΚΑΝΤΕΡΜΠΟΥΡΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΩΣΥΝΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
==================

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών ΕΙδήσεων ΑΜΗΝ:

“Ο Τζάστιν Γουέλμπι, επίσκοπος του Ντέραμ, φέρεται να είναι ο επόμενος αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, που θα διαδεχθεί τον παραιτηθέντα αρχιεπίσκοπο Ρόουαν Ουίλιαμς.

Οπως αναφέρουν οι βρετανικές εφημερίδες, ο 56χρονος Γουέλμπι υπήρξε στέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας και είχε φοιτήσει στο Ιτον, όπου φοίτησε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, καθώς και ο δήμαρχος του Λονδίνου Κεν Λίβινγκστον και οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Εντυπωσιακή όσο και ταχύτατη υπήρξε η αναρρίχησή του στην ιεραρχία της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Χειροτονήθηκε ιερέας το 1992, ενώ τον Νοέμβριο του 2011 ανέλαβε την επισκοπή του Ντέραμ.

Παρότι ο ίδιος δεν σχολίασε την είδηση περί ανάληψης της νέας θέσης του, η Daily Telegraph, επικαλούμενη καλώς πληροφορημένες πηγές, ανέφερε ότι αποδέχθηκε τα νέα καθήκοντά του στο πηδάλιο της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Η Κριστίνα Ρις, μέλος της γενικής συνόδου της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ανέφερε ότι ο Γουέλμπι είναι έξυπνος, συνετός, συνεργάσιμος, έτοιμος να διακινδυνεύσει για να επιτύχει τον στόχο του. Ταυτόχρονα είναι ένας θερμός και πνευματικός άνθρωπος.

Ωστόσο, έχει ταχθεί ανοιχτά κατά του γάμου των ομοφυλοφίλων και υπέρ της χειροτονίας γυναικών.

Ο νέος αρχιεπίσκοπος θα κερδίζει 74 χιλιάδες στερλίνες ετησίως, θα κατοικεί στα ανάκτορα Λάμπεθ και στα παλαιά ανάκτορα του Καντέρμπουρι, ενώ μπορεί να μείνει στη θέση αυτή έως ότου συνταξιοδοτηθεί στα 70 του ή έως ότου αποφασίσει να την εγκαταλείψει.”

Βρέθηκε λοιπόν η χρυσή τομή για τα προβλήματα της Αγγλικανικής “Εκκλησίας”. ΟΧΙ στη "χειροτονία" ομοφυλόφιλων! ΝΑΙ στη "χειροτονία" γυναικών!.

Ετσι ο νέος Πριμάτος του Αγγλικανισμού προσπαθεί να απαμβλύνει τις φυγόκεντρες τάσεις από τον Αγγλικανισμό εξαιτίας της “χειροτονίας” γυναικών και ομοφυλόφιλων.

Αντελήφθη ότι η "χειροτονία" ομοφυλόφιλων αποδείχθηκε στην πράξη σφήνα που οδηγούσε σε διάσπαση τον Αγγλικανισμό και έτσι προσπαθεί τώρα να διατηρήσει την ενότητα της Αγγλικανικής “Εκκλησίας” με την απόρριψη της “χειροτονίας” των ομοφυλόφιλων αλλά την αποδοχή της “χειροτονίας” γυναικών.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Αγγλικανός Πριμάτος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

Ποιος είναι ο ξενοδόχος;

Οι λεγόμενοι “Επισκοπελιανοί” - όπως είναι γνωστοί στις ΗΠΑ οι Αγγλικανοί - οι οποίοι είναι και οι πρώτοι που προέβησαν σε "χειροτονίες" αυτού του είδους.

Αλλά αυτό δεν είναι το σπουδαιότερο που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Αγγλικανός Πριμάτος.

Πριν τον απασχολήσει αν πρέπει να χειροτονεί ομοφυλόφιλους ή γυναίκες είναι απολύτως επιβεβλημένο να τον απασχολήσει αν έχει “χειροτονία” ο ίδιος και μετά ας προβληματιστεί σε ποιους είναι ενδεδειγμένο να τη μεταδίδει ή να την αποστερεί.

Η αλήθεια - η αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια - είναι ότι οι Αγγλικανοί δεν έχουν καμία ιερωσύνη ή αρχιερωσύνη και έτσι αντί να τους απασχολούν αστεία θέματα όπως η χειροτονία γυναικών και ομοφυλόφιλων, ας φροντίσουν να βαπτιστούν ορθόδοξοι χριστιανοί για να ζουν μέσα στη "Μία Εκκλησία" όπου ΜΟΝΟΝ υπάρχει η ιερωσύνη και τα άλλα μυστήρια.

No comments:

Post a Comment