Thursday, November 8, 2012

ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΓΟΝΤΙΚΑΚΗ



ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ: “ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΟΥ π. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ (ΓΟΝΤΙΚΑΚΗ)”

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
====================

Πολύ τα πόνεσε τα παιδιά της “Σύναξης” και τους υπόλοιπους ΚΑΙΡΟΣκόπους η παρέμβαση των Αγιορειτών Γερόντων π. Γεωργίου (Καψάνη) και π. Βασίλειου Γοντικάκη εναντίον των Νεοεποχήτικων Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα των θρησκευτικών που εξεπόνησαν εν κρυφώ και παραβύστω.

Το χαστούκι από τον π. Γεώργιο Καψάνη τους πόνεσε βέβαια πολύ, αλλά είναι σε όλους γνωστή η διάσταση των “Συναξιακών” και λοιπών Νεορθόδοξων με τον π. Γεώργιο ήδη από την εποχή του αλήστου μνήμης Γιανναρικού Σωτήρη Γουνελά.

Αλλά να τους έρθει και το χαστούκι από τον π. Βασίλειο Γοντικάκη και μάλιστα με υπόμνημα που έστειλε προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος;!!! 

Δεν το περίμεναν!

Πολύ βαρύ τους ήρθε.!!!

Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ

“Απάντηση στην πρόσφατη Επιστολή του Αρχιμ. Βασιλείου Ιβηρίτου (Γοντικάκη) προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία αναφέρεται στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά, δίνουν με επιστολή τους προς την ΔΙΣ οι κκ. Παναγιώτης Αρ. Υφαντής, καθηγητής Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ, Γεώργιος Ε. Στριλιγκάς, Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων και Αθανάσιος Ι. Νευροκοπλής, Θεολογός καθηγητή, μέλη  της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την εκπόνηση Νέου Προγράμματος Σπουδών στα Θρησκευτικά Δημοτικού και Γυμνασίου.”

Και τι λέγει στην επιστολή της η “τρόικα” των ΚΑΙΡΟΣκόπων; 

Σκέτο κουτσομπολιό με το οποίο προσπαθούν να εκθέσουν τον π. Βασίλειο ως ανεύθυνο και ασυνεπή, ως άνθρωπο που πέφτει σε παραλήρημα λόγων, που αντιφάσκει με τον εαυτό του, ως “πατροκτόνο” (διαβάζουν πολύ Ησίοδο “Θεογονία” ή Ευριπίδη “Μήδεια” ή κάτι συναφές τελευταία άραγε;) κτλ. κτλ..

Οσο για ουσιαστική απάντηση στις θέσεις του Αγίου Προηγουμένου ούτε λόγος να γίνεται. 

Απλά απροκάλυπτη προσπάθεια υπεράσπισης του διαβόητου Γιαγκάζογλου, προσπάθεια να βγάλουν όλο τον κόσμο τρελλό ότι δεν κατανοεί πού το πάνε με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών, προσπάθεια να εκθέσουν τον π. Βασίλειο και άλλα συναφή του ιδίου επιπέδου.

Αγνοώ αν σκοπεύει να επανέλθει ή αν θα τους αγνοήσει πλήρως ο π. Βασίλειος.

Νομίζω ότι η καλύτερη απάντηση θα μπορούσε να δοθεί από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους, η οποία αφού μελετήσει το Πρόγραμμα Σπουδών που εξεπόνησαν οι ΚΑΙΡΟΣκόποι να τους δώσει τη δέουσα απάντηση και να καταγγείλει στον Ελληνικό λαό τον “διά τας αμαρτίας ημών” Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ως το μέγα ένοχο για το έγκλημα που συντελεί σε βάρος των παιδιών μας ο κ. Γιαγκάζογλου και οι ΚΑΙΡΟσκόποι του.

No comments:

Post a Comment