Tuesday, November 6, 2012

ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ!!




ΚΟΣΜΟΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ!!!



Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============



Διαβάζουμε στον Πυλώνα Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΑΜΗΝ:

“Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ποιμενάρχη της πόλεως των Αθηνών από το 1974 μέχρι την κοίμησή του το 1998, πραγματοποίησε το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, παρουσία των μελών της ΔΙΣ.

Η προτομή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου είχε τοποθετηθεί σε βάθρο στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου της Αγίας Φιλοθέης, πλάι στην εντοιχισμένη ψηφιδωτή εικόνα της Αγίας Φιλοθέης.”

Την επανεκλογή του κ. Ομπάμα επεσκίασε ένα άλλο κοσμοιστορικό γεγονός: Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αοίδιμου Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ!!! 

Οντως! 

Επιβαλλόταν εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης να χαραμιστούν χρήματα για να στηθεί άγαλμα του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ!

Γιατί να μη στηθεί; 

Παντοιοτρόπως ευεργέτησε ο αείμνηστος την Εκκλησία!!! 

Η Θεολογική του εμβρίθεια, το άμεμπτο του ήθους του, η προώθηση ιεραρχών αδαμαντίνου ήθους, ο απόλυτος σεβασμός του προς τους Ιερούς Κανόνες, η ορθόδοξη του πίστη, όπως εκφραζόταν κυρίως με την ακλόνητή του πεποίθηση για την ανάσταση των νεκρών και την αιώνια ζωή, επέβαλλε αδηρίτως την εκδήλωση τιμής προς το σεπτό του πρόσωπο.!!!

Αραγε δεν θα ήταν πολύ προτιμότερο, αντί να ευτελίζουν οι επίσκοποι την Εκκλησία με πράγματα που προκαλούν την κοινή λογική και τη συνείδηση των πιστών, να περιορίζονταν να τελούν τρισάγια για την ψυχή των κεκοιμημένων ιεραρχών που σκανδάλισαν με τη ζωή ή και με την εν γένει διακονία τους ή και οι οποίοι υπήρξαν δεινοί παραβάτες των Ιερών Κανόνων και των Ορων της πίστεως;

No comments:

Post a Comment