Monday, January 3, 2011

ΝΕΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΑΝΡΩΣΙΣΜΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΙΑΣ


ΝΕΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΔΕΙΓΜΑ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟΥ ΠΑΝΡΩΣΙΣΜΟΥ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΡΩΣΙΑΣ


Του Παναγιώτη Τελεβάντου

==============


Κανονικά η είδηση της παρασημοφορίας από τον Πατριάρχη Κύριλλο του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας επειδή συμπλήρωσε τα 60 χρόνια της ζωής του έπρεπε απλά να προκαλεί γέλια.


Δυστυχώς όμως δεν είναι για γέλια το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ρωσίας είναι όργανο του πανρωσισμού.


Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτό το παράσημο που δόθηκε στον υπουργό εξωτερικών της Ρωσίας; Του δόθηκε παράσημο επειδή έγινε 60 χρονών; Δεν είναι τουλάχιστον αστείο να δίνονται σε κάποιο παράσημα επειδή συμπλήρωσε κάποια χρόνια ζωής;


Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι ότι ο κ. Λαβρώφ - ικανότατος διπλωμάτης χωρίς άλλο - ουδέν απολύτως έχει προσφέρει στην Εκκλησία της Ρωσίας για το οποίο θα έπρεπε να παρασημοφορηθεί. Τότε γιατί παρασημοφορήθηκε; Επειδή ακριβώς ο Πατριάρχης Μόσχας και ο πολυπράγμων Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ ενεργούν ως ανώτεροι υπάλληλοι του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας και προωθούν τα Ρωσικά πολιτικά σχέδια.


Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει από πολλές σκοπιές. Καταρχήν επειδή οι θέσεις της Εκκλησίας της Ρωσίας σε πολλά θεματα είναι θεραπαινίδα των σχεδιασμών του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας. Επομένως και η στάση της Εκκλησίας της Ρωσίας έναντι του Οικουμενισμού εξαρτάται από την διακονία αυτής της πολιτικής. Ο έστιν μεθερμηνευόμενον: Το Πατριαρχείο Ρωσίας είναι αφερέγγυος παίκτης στη σκακιέρα της μάχης κατά του Οικουμενισμού.


Γι’ αυτό και οι σχεδιασμοί εναντίον του Οικουμενισμού πρέπει πάντοτε να λαμβάνουν υπόψη αυτή την πραγματικότητα, επειδή τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων προσαρμόζονται σε μεταβαλλόμενους υπό τις ιστορικές συνθήκες στόχους, ενώ η αλήθεια της Εκκλησίας βασίζεται στις αιώνιες και αμετάβλητες αλήθειες του Ευαγγελίου.


Παραθέτουμε στη συνέχεια την είδηση που μας έδωσε την αφορμή για τη σύνταξη του πιο πάνω σχολίου.


*****


ΤΟ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΙΓΚΗΠΑ ΔΑΝΙΗΛ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΒΡΩΦ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΗΝΤΑΧΡΟΝΑ ΤΟΥ

=========


Με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Σεργκεϊ Λαβρώφ και ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών, συναντήθηκε ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν, Πρόεδρος του Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, ο κ. Βλαδίμηρος Λεγκοϊντα, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών, οι Αντιπρόεδροι του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Νικόλαος Μπαλασώφ και Ηγούμενος Φίλιππος Ριαμπίχ, ο ιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων, ο ιερέας Σέργιος Ζβοναριώφ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των υποθέσεων του εξωτερικού και ο τελών χρέη Γραμματέα επί των διαχριστιανικών σχέσεων ιερέας Δημήτριος Σιζονένκο.

Επίσης, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Καράσιν, και Διευθυντές Τμημάτων του Υπουργείο καθώς και Πρέσβεις ειδικών αποστολών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα όσον αφορά τη συνεργασία της Ρωσικής Εκκλησίας, με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Στα πλαίσια της συνάντησης ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος απένειμε στον κ. Σ. Λαβρώφ παράσημο του Αγίου Πρίγκιπα Δανιήλ της Μόσχας Α΄ Τάξεως με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 ετών από τη γέννησή του.


ΠΗΓΗ:


Εκκλησιαστικό Πρακτορείο Ειδήσεων “Ρομφαία”

No comments:

Post a Comment